چه زمانی جبران گذشته راحت تر است


چه زمانی جبران گذشته راحت تر است

خاطرات بد هدف مهمی را به ما یادآوری می کنند، اینکه در چه شرایط و موقعیتی دیگر دوست نداریم قرار بگیریم. داشتن خاطرات بد کاملا طبیعی و عادی است، اگر اصلا خاطره


چگونه گذشته بد را فراموشجبران کنیم؟ ( ۵ روش و ۳ استراتژی)

خاطرات بد هدف مهمی را به ما یادآوری می کنند، اینکه در چه شرایط و موقعیتی دیگر دوست نداریم قرار بگیریم. داشتن خاطرات بد کاملا طبیعی و عادی است، اگر اصلا خاطره بدی نداشته باشیم عجیب خواهد بود.

اما خاطرات بدی که به علت بیماری های روانی یا آسیب هایی که در زندگی دیده ایم به وجود آمده اند، مثل آن زمانی که در محل کار حسابی عصبانی شدید یا زمانی که به شما آسیب بدی وارد شد، بسیار متفاوت هستند.

چیز هایی که به یاد می آورید ممکن است فکر شما را مشغول کنند، اما نمی توانند زندگی شما را مختل کنند. در مقابل، افکار مزاحم ناشی از یک تجربه آسیب زا یا بیماری روانی، به یقین می توانند زندگی شما را مختل کنند.

علم به سرعت در درک نحوه عملکرد مغز و نحوه شکل گیری خاطرات و شیوه به یاد آوردن آن ها، پیشرفت میکند.حتی اگر هنوز در سطحی نباشیم که بتوانیم حافظه ناخواسته را به سادگی پاک کنیم. برخی از تکنیک ها و استراتژی ها می توانند به کاهش تاثیر خاطرات بد کمک کنند.

اگرچه ممکن است نتوانیم یک خاطره بد را فراموش کنیم، اما راه هایی برای کاهش تاثیر این خاطره بد بر زندگی امروز شما وجود دارد.

قبل از این که به توضیح نکات برسیم، باید به شما یادآوری کنیم که اگر دارای افکار مزاحم یا خاطرات نگران کننده هستید که توانایی شما در اداره زندگی را با اختلال مواجه کرده است، باید با یک متخصص بهداشت روان صحبت کنید. نکاتی وجود دارد که به بهتر شدن حال شما کمک می کند اما این مسئله چیزی نیست که بتوانید به تنهایی آن را حل کنید.اختلالات اضطرابی و PTSD مشکلی نیستند که بتوانید به تنهایی و بدون درمان حلشان کنید.

۱-تغییر ذهنیت

نکته جالب درباره مغز این واقعیت است که هرچه به خود بگوییم اغلب به واقعیت تبدیل می شود. به عنوان مثال، فردی که عزت نفس ندارد و دائما با خود منفی بافی می کند؛ به مرور این باور های منفی تقویت می شوند و تبدیل به حقیقت خواهند شد .

مثال دیگر یک فرد مبتلا به افسردگی است که دائما در حال مبارزه با جهان اطراف خود است (یعنی اکثر چیز ها به نظرش وحشتناک و ناامید کننده هستند) هر چه بیشتر ذهن خود را با این نوع افکار تغذیه کنیم، شکل واقعی تری به خود می گیرند زیرا ما مدام در ذهن خود به آن ها می پردازیم و آن ها را مجسم و قوی می کنیم.

اگر این افکار بد مربوط به خاطرات گذشته باشد نیز می تواند ذهنیت شما را به طور کلی بهم بریزد.

فرض کنید شما به طور تصادفی در یک جلسه مهم کاری، اشتباهی مرتکب شده اید و بعدا که فکر می کنید با خود می گویید، خدای من چه اشتباه وحشتناکی انجام دادم! اما به یاد داشته باشید که با وجود همه اینها، شما یک حرفه ای هستید و این نوع اشتباهات کاملا طبیعی است و اصلا تعیین کننده مهارت و لیاقت شما نیست.

ممکن است با فکر کردن به آن شرمنده شوید و آن اشتباه حتما عواقبی نیز خواهد داشت. ممکن است به شما ضرر مالی وارد کند یا اینکه بر شغل تان تاثیر منفی بگذارد.

درست است که وضعیت بدی برای شما پیش آمده، اما مجبور نیستید که در همان حال بمانید. به جای مدام فکر کردن به آن اتفاق بد، با خودتان با عطوفت رفتار کنید و آن مسئله را در ذهن خود حل و فصل کنید.

وقتی به آن اتفاق بد فکر می کنید، باید تمرکز خود را بر روی افکاری مانند ” من هم مانند سایر افراد حاضر در جلسه، یک انسان جایز الخطا هستم و همه ما مرتکب اشتباه می شویم که اشکالی ندارد” پر کنید.

از پایین آوردن خود و منفی بافی در مورد موقعیت پیش آمده، خودداری کنید. ممکن است اتفاق خوبی نبوده باشد، اما لزومی هم ندارد که تا ابد در ذهن شما باقی بماند.

اگر بتوانید شرایط سخت خود را با دید مثبت و روحیه بالا و کمی شوخ طبعی ببینید، درگیری با مشکلات سرگرم کننده می شود.

” مثلا بهتر است با رئیس خود گرم و صمیمی برخورد کنید تا کمتر به مشکل بخورید…” توانایی خندیدن در شرایط سخت، باعث می شود که آسیب کمتری ببینید. مدام فکر کردن به آسیب، باعث نمی شود که رنج کمتری بکشید، بلکه فقط درد را بدتر خواهد کرد.

۲-دل نوشته

گاهی اوقات یک خاطره بد با ما همراه می شود زیرا از نظر احساسی به خوبی آن را در ذهن خود پردازش نکرده ایم.

شما به راحتی می توانید اراده کنید و احساسات منفی خود را کنار بگذارید و به زندگی تان ادامه دهید، به جای اینکه فقط گله و شکایت کنید و در همان وضعیت بمانید.

نوشتن ابزاری قدرتمند برای بهبود خود و رفع بی نظمی در ذهن شما است. روش خاصی برای ثبت افکار منفی و خاطرات بد و دور انداختن آنها است، شما اینگونه احساسات درونی خود را بازگو می کنید و این مسئله به شما کمک می کند که تمام آن اطلاعات و جزئیات را از ذهن خود خارج کنید. لازم نیست که روایتی مرتب و حرفه ای باشد، فقط هر آنچه که دوست دارید بنویسید.

بعد از آن درباره احساسات خود در شرایط مختلف بنویسید، به طور مثال چه احساسی داشتم؟ چه زمانی این احساس را کردم؟ آیا کسی باعث شد که این احساس در من به وجود بیاید؟

و در ادامه به همین سوالات پاسخ می دهید و می نویسید که چرا چنین احساسی داشته اید. نباید خود را به جملات کوتاه محدود کنید. مثلا اینکه من احساس شرمندگی کردم ، زیرا این یک وضعیت شرم آور بود”. دقیق باشید، چرا شرم آور بود؟ چرا باعث ترس شما شد؟ یا عصبانی؟ چرا منفی بود؟

چطور ذهن خود را در کنترل کامل داشته باشیم؟

هنگامی که این کار را انجام می دهید، احساس رهایی خواهید کرد زیرا دفعه بعد که چیزی به خاطر شما آمد، می توانید به خود بگویید: ” من قبلا به این موضوع فکر کرده ام و دیگر نیازی به فکر کردن به آن ندارم.” سپس ذهن خود را به سمت موضوعی متفاوت سوق دهید.

۳-تمرین ذهن آگاهی برای اتصال به زمان حال

تمرینات ذهن آگاهی، افکار و خاطرات منفی را از ذهن شما خارج می کند. هدف اصلی ذهن آگاهی این است که در لحظه زندگی کنید. شما در زمان حال به یک خاطره بد فکر نمی کنید، بلکه به زمان گذشته در جایی که خاطره یا تجربه ای داشته اید که هنوز با قدرت باقی مانده است، کشانده شده اید.

یک تمرین بنیادی ساده وجود دارد که می تواند ذهن شما را از گذشته به زمان حال بکشد. این تکنیک ۱_۲_۳_۴_۵ نامیده می شود. و به شکل زیر است:

اگر چیزی دم دست برای چشیدن نداشتید، می توانید یک غذا یا خوراکی را در ذهن خود تصور کنید.

این تمرین یک تکنیک مفید برای مقابله با اضطراب، نگرانی ها، و خاطرات بد است و کمک می کند که بر حواس و محیط اطراف خود تمرکز کنید. این تکنیک کمک می کند که به راحتی افکار خود را هدایت کنید.

۴-خنثی سازی خاطرات از احساسات

خاطرات بد بیشتر از خاطرات خوب زنده می مانند. با وجود اینکه هنوز کاملا اثبات نشده، اما دانشمندان معتقدند که این اتفاق به دلیل ترکیب شدن احساسات با یک خاطره خاص می باشد. احساسات منفی قوی تر از احساسات مثبت هستند بنابراین وقتی تجربیات احساسی منفی دارید، ذهن شما این پیوند را تقویت می کند، زیرا ذاتا به این کار تمایل دارد.

و بدون هیچ فایده ای، هر چه بیشتر به خاطرات منفی خود فکر کنید، این پیوند را تقویت میکنید. یکی از راه هایی که از طریق آن میتوانید روی فراموش کردن خاطرات بد خود کار کنید، درمان احساسات منفی مرتبط با حافظه است.

بیایید نگاهی به مثال قبلی بیندازیم که از اشتباه کردن در محل کار بسیار احساس خجالت می کنید. می توانید با بررسی دقیق این احساسات، آن ها را از بین ببرید.” خب من احساس خجالت کردم زیرا این اشتباه را مرتکب شدم. اما آیا هنوز کسی در مورد آن فکر می کند؟ آیا آنها هنوز اهمیت می دهند که چرا من این اشتباه را کردم؟ چرا باید این خاطره و این احساسات را مرور کنم؟ اما اگر مسئله پیچیده تر باشد چطور؟

چگونه ذهن آزاد داشته باشیم؟ چند ترفند ساده و موثر

اگر دوران کودکی بدی را با والدین بد سرپرست گذرانده اید چه می کنید؟ یا سایر تجربه های آسیب زا؟ PTSD و دیگر بیماری های روانی، گزینه های دیگری هستند که می توانید با گذراندن دوره های درمان با یک متخصص بهداشت روان و بررسی احساساتی که از گذشته تا به حال داشته اید، آنها را درمان کنید و از شر علائم و افکار مزاحم راحت شوید.

بله ممکن است که گذراندن همه اینها سخت و دشوار باشد، اما اجازه ندهید دشواری شما را نا امید کند.

۵- تمرکز بر جنبه های غیر احساسی خاطرات

ارتباط بین احساس و حافظه حلقه ای دو طرفه است، هرچه بیشتر روی احساسات تمرکز کنید، خاطرات ماندگار تر می شوند و هرچه بیشتر روی خاطرات تمرکز کنید، بیشتر احساساتی می شوید.

یکی از روش هایی که می تواند به شما در شکستن این زنجیره کمک کند، تمرکز بر جنبه های دیگر خاطرات است که احساسات در آن دخیل نباشد. و شاید حتی با این حال برای شما خوشایند هم باشند.

مواردی که می توانید در مورد آنها فکر کنید شامل محل زندگی شما در آن زمان، حیوانات خانگی که داشته اید، افراد مثبتی که می شناختید یا پیروزی هایی که تجربه کرده اید، است.

۱۰ تا از موثرترین راههای رسیدن به آرامش در زندگی

شاید شما در آن جلسه کاری اشتباه کرده باشید و شرمنده شده باشید، اما در همان هفته یک بچه گربه را به فرزندی قبول کردید که برای شما شادی به ارمغان آورد.

به جای این که بگویید “اوه آن موقع همه چیز را بهم ریختم.” می توانید به این فکر کنید که همان موقع بچه گربه ای را به خانه آورده اید و سپس از احساسات مثبت ایجاد شده در آن لحظه بهره ببرید.

۳ استراتژی موثر برای فراموش کردن گذشته بد

۱-سرگرم کردن خود

یکی از موثر ترین راه ها برای فکر نکردن به خاطرات بد، مشغول کردن خود با کار های مختلف است. وقتی ذهن شما مشغول است، مبارزه با افکار منفی آسان تر می شود و دلیل هم این است که شما بیشتر بر انجام کار خود متمرکز هستید، تا مرور کردن گذشته!

همچنین وقتی درگیر کاری هستید، با پیشرفت در کار، انگیزه می گیرید که آن کار را تا پایان ادامه دهید. و این حالت به شما کمک میکند که مثبت بمانید و از استرس یا احساس کمبود داشتن، به دلیل مرور خاطرات بد، جلوگیری کنید.

بهترین راه حل برای فراموشی عشق و کسی که عاشقش هستید

با این حال لازم نیست که حتما درگیر یک پروژه شوید یا اینکه کاری را انجام دهید که از نظر ذهنی برای شما خسته کننده است. می توانید کارهایی را انجام دهید که باعث خوشحالی شما می شوند.

به عنوان مثال می توانید ذهن خود را با سرگرمی مورد علاقه تان درگیر کنید. همچنین گاهی اوقات، حضور در رویداد های اجتماعی، معاشرت با افراد مثبت، بیرون بردن حیوان خانگی خود برای پیاده روی و … نیز می توانند برای شما شادی آور باشند. اساسا شما باید ذهن خود را فعال نگه دارید تا هیچ وقت فکر کردن به چیزهایی که دوست ندارید، باعث ناراحتی تان نشود.

۲-تغییر موقعیت

حتما تا کنون متوجه شده اید که گاهی اوقات بعضی مکان ها یا چیز ها زمینه ساز زنده شدن خاطرات هستند. به عنوان مثال، ممکن است در بعضی از مکان های خاص به یاد خاطره ای از گذشته یا یک روز خاص بیفتید. این مسئله ممکن است به این علت باشد که شما قبلا با یک فرد خاص به انجا رفته بودید یا اینکه وقتی برای تعطیلات به آنجا رفته بودید، حادثه ای رخ داده بود.

دلیل شکل گرفتن این فرایند، این است که مغز شما راحت تر، با قرار گرفتن در آن مکان خاص، تمام رویداد های مشابه یا همزمان را که زمینه ای مشترک با آن مکان دارند، به یاد بیاورد.

چگونه ذهن خود را از افکار منفی مزاحم پاک کنیم؟

البته این بدین معنی نیست که همیشه باید زمینه ای فیزیکی وجود داشته باشد، بلکه حتی یک آهنگ یا رایحه یک عطر به همان اندازه می تواند خاطرات گذشته شما را زنده کند.

اگر چنین چیزی رخ داد، سعی کنید زمینه را تغییر دهید. مثلا به جای گوش دادن به آن آهنگ خاص می توانید آهنگی را گوش دهید که روحیه شما را بالا ببرد. اما گاهی اوقات ممکن است تغییر موقعیت و شرایطی که در آن قرار گرفته اید، کار آسانی نباشد.

در چنین مواردی می توانید گزینه هایی را در خاطره نمایان شده به یاد بیاورید، که باعث ناراحتی شما نشوند. یا سعی کنید جزئیاتی که واقعا اتفاق نیفتاده را با آن زمینه مرتبط کنید و متفاوت درباره آن فکر کنید. انجام این کار ذهن شما را گیج می کند و در نهایت می توانید آن را فراموش کنید.

۳-زندگی در زمان حال

به همان اندازه که فراموش کردن خاطرات تلخ دشوار است، به همان اندازه مهم است به خاطر بسپاریم که این اتفاق در گذشته رخ داده است. اگر واقعاً می خواهید در زندگی پیشرفت کنید، باید آن را فراموش کنید.

یک راه خوب برای این کار یادگیری زندگی کردن در زمان حال است.

سعی کنید روی چیز های کوچک اطرافتان تمرکز کنید و نکات مثبت را در آن ها بیابید. به نعمت های زندگی خود فکر کنید و شکرگزاری را تمرین کنید و به خاطر همه چیز هایی که دارید، شکرگزار باشید. شما همچنین باید سعی کنید آنچه را که ندارید بپذیرید و از غم نداشتن آن غافل شوید.

مطلب مشابه: چگونه ذهن خود را از گذشته پاک کنیم؟ (۱۲ ترفند)

انجام این کار به شما در ایجاد نگرش مثبت کمک می کند و به شما یاد می دهد که واقعیت خود را با ظرافت بیشتری بپذیرید. این کار در نهایت به شما کمک می کند تا تمام خاطرات تلخ را فراموش کرده و از شما فردی شاد و مثبت می سازد.

داشتن خاطرات تلخ غیر معمول نیست؛ و خوبی اش این است که می توانید ذهن خود را فریب دهید تا آن ها را فراموش کند. تنها چیزی که نیاز دارید کمی تمرین و کمی زمان است.

نکات بالا می تواند به شما در سهولت کار کمک کند. بنابراین پیش بروید و از همین حالا شروع کنید.

علائم مثبت ترک سیگار از شش ساعت اول تا ۱۵ سال بعد

عصر ایران – اگر سیگاری هستید بهتر است چند حقیقت و نکته را درباره عادتی که به آن مبتلا شده اید بدانید و شاید این نکته ها موثر باشد و شما را به ترگ سیگار ترغیب کند.واقعیت این است که بیشتر سیگاری ها هیچ وابستگی بدنی به کشیدن آن ندارند و اعتیاد به سیگار بیش از آنکه جنبه فیزیکی و جسمی داشته باشد علل و ریشه های روانی دارد و از همین رو مساله ترک آن بسیار دشوار است.اما اگر  شما هم جزء صدها میلیون سیگاری موجود در جهان هستید بهتر است بدانید که نتایج تحقیقات جدید (سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) دانشمندان نشان می دهد ترک سیگار اگر زیر سن ۴۰ سالگی روی دهد، فرد سیگاری می تواند بسیاری از خسارت هایی را که به دلیل کشیدن سیگار به بدن خود وارد کرده است ،جبران کند و مانند یک فرد غیر سیگاری به حیات خود ادامه دهد.اما در اهمیت ترک سیگار باید از چند جنبه به موضوع نگاه کرد:۱- نخست آنکه قوانین محدود کننده برای افراد سیگاری سال به سال در غالب نقاط جهان بیشتر و بیشتر می شود و این مساله پیدا کردن محیط مناسب برای سیگار کشیدن را از یک تفریح ظاهرا تسکین دهنده ولی مضر به یک دغدغه ذهنی جدی برای افراد سیگاری بدل می کند. در دهه ها و قرن های گذشته فرد سیگاری هر زمان اراده می کرد تقریبا در همه محیط های عمومی می توانست سیگار خود را روشن کرده و آن را دود کند اما امروزه این امر تقریبا در هیچ کجای دنیا ممکن نیست و کشورهای مختلف بسته به سطح فرهنگ و اهمیت و بودجه ای که به مساله بهداشت عمومی اختصاص می دهند سیگاری ها را از محیط های باز به محیط های بسته و کوچک ، محدود و محدود تر کرده اند.

در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی سال به سال عرصه بر سیگاری ها  تنگ تر می شود و قوانین محدود کننده شدید تر می شود به نحوی که یک فرد سیگاری در برخی مناطق از اروپا یا آمریکا و کانادا برای در امان ماندن از شکایت های احتمالی همسایه ها و افراد نزدیک به خانه یا محل کار  و جریمه هایی که ممکن است دادگاه به دلیل این شکایت ها بر او وضع کند، به دنبال یافتن مکان هایی هستند که دود سیگار آنها مزاحم مشام دیگران نشود و همین امر خود تبدیل به یک دغدغه ذهنی و مشکل جدی برای بسیاری از سیگاری ها شده است.۲-  غالب افراد سیگاری خود از بوی بد دهان و لباس هایشان عاصی هستند و از این مساله که وقتی وارد فضایی می شوند مشام دیگران را تحریک می کنند ، ناراحت اند.۳-  مضرات مصرف سیگار برای غالب افراد سیگاری روشن است و دستکم آنها روزی چند بار به روی پاکت سیگار خود نگاه می کنند که روی آن علایم هشدار دهنده از قبیل سیگار مرگ آور است و.. نوشته شده است و در برخی کشورها بر طبق قوانین شان حتی تصاویری وحشتناک از مضرات مصرف سیگار بر بدن (لثه، ریه و..) روی پاکت ها نقش بسته است و شرکت های دخانیات برای فروش محصولات خود ملزم شده اند بدون تبلیغ محصول ، بدون قرار دادن سیگار در انظار عمومی در فروشگاه ها و درج پیام ها و تصاویر هشدار دهنده از زیان های مصرف دخانیات ، محصولات خود را عرضه کنند.۴- فرد سیگاری علاوه بر خود، افرادی را که نیز در معرض دود سیگار او هستند  در معرض آسیب قرار می دهد و این مساله نه به لحاظ اخلاقی رواست و هم از منظر حقوقی و قضایی قابل پیگرد به نظر می رسد ، کما اینکه در بسیاری از کشورها این موضوع در قوانین مرتبط با محدودیت برای سیگاری ها دیده شده است.۵- و نکته پایانی اینکه به هر جهت سیگار شاید تنها محصولی باشد که فرد سیگاری مبلغی از درآمد روزانه خود را بابت آن می پردازد در حالی که با هر پُک زدن بر نخ به نخ سیگارها، ثانیه هایی طلایی از طول عمر خود را از دست می دهد و از سوی دیگر خود را در معرض ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها و سرطان های مهلک قرار می دهد.خلاصه اینکه یک فرد سیگاری در یک معادله غیر منطقی گرفتار شده است و میلیون ها انسان در سرتاسر جهان گرفتار این اعتیاد به ظاهر ساده اما در عمل بسیار پیچیده و مرگبار هستند و رهایی از این اعتیاد به هر جهت می تواند در کمیت و کیفیت زندگی بخش بزرگی از مردم جهان موثر باشد.با این مقدمه حالا شاید بسیار بجا باشد تا از نخستین ساعات ترک کردن عادت سیگار کشیدن و تاثیر بسیار مثبت و آنی آن بر عملکرد بدن و پاک شدن بدن فرد سیگاری از سموم سیگار تا هفته ها و ماه ها و سال های آتی بگوییم که طبق تحقیق جدید دانشمندان مشخص شده است یک فرد سیگاری از ۶ ساعت نخست ترک این عادت یا اعتیاد می تواند شاهد بهبود و معکوس شدن (رو به مثبت) عملکرد بسیاری از دستگاه های داخلی بدن خود باشد.در زیر به نخستین علامات ترک سیگار در بدن یک فرد سیگاری از ۶ ساعت نخست از آغاز ترک سیگار تا ۱۵ سال پس از آن اشاره می شود:- در شش ساعت نخست از ترک سیگار عملکرد قلب تغییر می کند و با آرامش و راحتی بهتری می زند و فشار به روی قلب و فشار خون آرام آرام پایین می آید.- در روز نخست از ترک سیگار (۲۴ ساعت پس از کشیدن آخرین سیگار) همه نیکوتین موجود در خون  خارج می شود ، مونوکسید کرین خون کاهش قابل ملاحظه ای می یابد و اکسیژن به بافت های بدن و قلب راحت تر می رسد. نوک انگشتان گرم تر می شود و کمتر گز گز می کند.۳- در هفته نخست ترک سیگار حس بویایی و چشایی به حد قابل ملاحظه ای بهتر می شود ، ریه (شُش) فرد سیگاری شروع به فرایند بازسازی می کند ؛ کیفیت خون فرد سیگاری بهتر می شود و سطح مواد آنتی اکسیدانی همچون ویتامین C در خون به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.۴- در ماه نخست از ترک سیگار سرفه ها و خِر خِر ریه ها به نحو محسوسی کاهش می یابد ، قدرت انتقال مواد مغذی از خون  به بافت های بدنی ارتقا قابل ملاحظه ای می یابد و این گونه توان سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با انواع و اقسام باکتری ها افزایش می یابد. غلظت و چسبندگی خون در رگ ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و گردش خون در دست ها و پاها با قوت و قدرت بیشتری نسبت به گذشته جریان می یابد.

– در شش ماه نخست از زمان ترک سیگار ریه فرد سیگاری بسیار بهتر کار می کند و خلط بسیار کمتری دارد و فرد ترک کرده احساس استرس و فشار روانی کمتری می کند.- یک سال پس ار ترک سیگار فرد تقریبا ریه بسیار سالم تری دارد و احساس تنگی نفس نمی کند و با راحتی بیشتری نفس می کشد.-۲  تا ۵ سال پس از ترک سیگار ریسک حملات قلبی به ویژه در مردان به شدت کاهش یافته  و با گذشت زمان این ریسک کمتر و کمتر می شود و برای زنان سیگاری ۵ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان رحم تقریبا با یک زن غیر سیگاری برابر می شود.

– ۱۰ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان ریه و بارز شدن علائم سرطان ریه در افراد سیگاری به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.و در نهایت ۱۵ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته یک فرد ترک کرده تقریبا برابر با یک فرد غیر سیگاری است. فرد ترک کرده ریه های سالمی دارد و در بسیاری از شاخص های سلامتی تفاوت چندانی با یک فرد غیر سیگاری نمی کند.

همه اینها در حالی است که زمان ترک سیگار در زیر سن ۴۰ سالگی باشد و هر چه زمان از ۴۰ سالگی افراد بیشتر گذشته باشد امکان جبران بخش بزرگی از این آثار کاهش می یابد هر چند در همان سنین نیز می تواند در کاهش بخش بزرگی از ریسک های مربوط به بیماری ها موثر باشد. شاید پس از خواندن این متن که برپایه نتایج علمی و یافته های تحقیقات دانشمندانی است که روی ترک سیگار مطالعات علمی انجام داده اند، عاقلانه ترین کار برای افراد سیگاری مچاله کردن بسته سیگار و خداحافظی دائمی با این تفریح یا به عبارت بهتر اعتبادمرگ بار باشد . شاید اگر در منزل هستید خاموش کردن سیگار در جاسیگاری و انداختن آن به همراه جاسیگاری در سطل زباله آغاز خوبی بر  پایان سیگاری بودنتان باشد.

چه زمانی جبران گذشته راحت تر است