چسب پی وی سی


چسب پی وی سی

چسب‌های پی وی سی به‌علت دسترسی بالا و قابلیت استفاده در شرایط آب و هوای مختلف برای چسباندن لوله‌ها و اتصالات مختلف به شکل رایجی به‌کار گرفته می‌شود.


کاربرد چسب پی وی سی چیست؟

پی وی سی یا PVC نام اختصاری برگرفته از واژه انگلیسی Polyvi yl Chlo ide (پلی‌وینیل کلراید) است. این ماده در واقع یک نوع پلاستیک است که از آن به‌عنوان با ارزش‌ترین محصول صنایع پتروشیمی یاد می‌شود.

پی وی سی امروزه در بسیاری از صنایع امروزی کاربرد دارد و یکی از مهمترین صنایعی که می‌توان از آن نام برد، صنعت چوب است. در این مطلب شما با چسب پی وی سی و کاربرد چسب پی وی سی آشنا خواهید شد.

چسب پی وی سی چیست؟

پی وی سی یک نوع پلاستیک بسیار سخت و مقاوم است که در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارد. در طی سال‌های اخیر، پی وی سی جایگاه خود را در ساختمان‌سازی و دکوراسیون نیز پیدا کرده است و در بسیاری از مواقع به‌جای چوب، سیمان و سفال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای اتصال قطعات پی وی سی بهترین گزینه چسب پی وی سی است. چسب‌های پی وی سی معمولا از چند نوع مکانیزم برای چسباندن دو قطعه پلاستیکی PVC بهره می‌برند.

در برخی از چسب‌ها مواد شیمیایی خاصی وجود دارند که باعث می‌شود یک لایه نازک از سطح لوله و اتصال PVC کمی ذوب شود و پس از خشک شدن چسب، این دو قطعه به یکدیگر کاملا محکم شوند و یا اصطلاحا جوش بخورند.

در برخی دیگر از چسب‌ها، ماده حلال جذب یا تبخیر می‌شود و دو قطعه به یکدیگر متصل می‌شوند. به‌طور کلی مکانیزم اصلی چسب پی وی سی جوش سرد است. با توجه به اینکه چسب ماده فراری است، بعد از گذشت زمان به‌صورت کامل از بین خواهد رفت و دو لوله یا قطعه پلاستیکی برای همیشه به یکدیگر متصل باقی می‌مانند.

به همین دلیل، در انتخاب چسب پی وی سی باید دقت کافی را داشته باشید. استفاده از چسب‌های بی‌کیفیت به جوش سرد ناقص یا اتصال بسیار ضعیف لوله‌ها یا قطعات به یکدیگر می‌شود.

انواع چسب پی وی سی

چسب‌های پی وی سی نیز مانند لوله‌ها، در دو نوع فشار قوی و ضعیف در بازار وجود دارند. همان‌طور که از نام این دو نوع چسب مشخص است، از چسب پی وی سی فشار قوی برای لوله‌کشی‌های فشار قوی یا نیمه قوی استفاده می‌شود.

چسب پی وی سی فشار ضعیف نیز برای لوله‌های فشار ضعیف یا استفاده‌های معمولی مناسب هستند. البته انتخاب چسب نباید صرفا با توجه به فشار قوی یا ضعیف بودن چسب پی وی سی انجام شود.

کیفیت چسب از اهمیت بالاتری برخوردار است و امروزه بسیاری از مشکلاتی که در اتصالات لوله در صنایع یا خانه‌های مسکونی وجود دارد، ناشی از به‌کارگیری چسب‌های بی‌کیفیت است.

اگر قصد اتصال لوله‌های پلاستیکی به یکدیگر را دارید، در بازار انواع مختلفی از چسب و پرایمرها (آماده‌سازی سطح اتصال) وجود دارد.

نکته مهم این است که برخی از چسب‌ها مناسب لوله‌های سی پی وی سی (CPVC) است و نباید برای اتصال لوله‌های پی‌وی سی مورد استفاده قرار بگیرند.

مزایا و کاربرد چسب‌پی وی سی

چسب‌های پی وی سی به‌علت دسترسی بالا و قابلیت استفاده در شرایط آب و هوای مختلف برای چسباندن لوله‌ها و اتصالات مختلف به شکل رایجی به‌کار گرفته می‌شود.

از این چسب همچنین می‌توان برای پر کردن شکستگی و منافذی که روی لوله‌های پلاستیکی ایجاد شده است می‌توان استفاده کرد. درزگیری و آب‌بندی شیارها و محل اتصال لوله‌ها در مواقعی که نشتی وجود دارد، یکی دیگر از کاربردهای مهم این نوع چسب است.

چسب پی وی سی علاوه بر مصارف ساختمانی که عمدتا شامل اتصال لوله‌های آب، فاضلاب و پروفیل‌ها می‌شود، در مصارف آب‌رسانی و کشاورزی نیز کاربردهای فراوانی دارد.

یکی از مزایای مهم چسب پی وی سی زمان گیرایش پایین آن است که اجازه می‌دهد مشکلات به‌وجود آمده در اتصالات به‌سرعت برطرف شوند. از چسب‌های پی وی سی می‌توان در شرایط آب‌وهوایی گرم یا سرد استفاده کرد.

چسب پی وی سی ساختاری تک جزیی دارد و به همین دلیل برای فعال شدن نیازی به ماده شیمیایی دیگری ندارید.

این خصوصیت باعث شده است تا کیفیت و سرعت کار با چسب‌های پی وی سی تا حد محسوسی بالا باشد. چسب PVC در برابر خوردگی و فرسایش مقاومت بالایی دارد و حلال‌های چسب نیز تاثیر زیادی بر روی آن نمی‌گذارند.

از همین رو، استفاده از چسب‌های پی وی سی در مکان‌هایی که لوله یا قطعات متصل شده به یکدیگر در معرض این نوع مواد قرار دارند، یک انتخاب مناسب باشد.

چسب چاپدار

نوار چسب بسته بندی

چسب نواری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

هرآنچه باید درباره چسباندن لوله PVC بدانید.

چسب PVC چیست؟

پی وی سی نوعی پلاستیک سخت بوده که از با ارزش‌ترین محصولات صنایع پتروشیمی است و در بسیاری موارد به‌ جای سیمان، چوب و سفال استفاده می‌شود. بهترین ماده برای چسباندن قطعات پی وی سی چسب PVC است که از آن در ساختمان سازی، لوله‌های انتقال آب و فاضلاب و … کاربرد دارد. قدرت چسبندگی این محصول بسیار بالا بوه؛ به عبارتی دیگر مکانیزم اصلی چسب PVC جوش سرد است. استفاده از چسب‌های بی‌کیفیت به جوش سرد ناقص یا اتصال بسیار ضعیف لوله‌ها یا قطعات به یکدیگر می‌شود. در فرآیند چسباندن لوله‌های پلاستیکی PVC آنچه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است دقت و سرعت عمل است. بنابراین برای این که اتصالی محکم و بدون نقص داشته باشید باید از هرگونه اشتباهی خودداری کنید.

پی وی سی یا PVC نام اختصاری برگرفته از واژه انگلیسی Polyvi yl Chlo ide (پلی‌وینیل کلراید) است.

لوله‌های ساخته شده از جنس کلرید پلی وینیل معروف به PVC از جمله تجهیزاتی است که در بسیاری از قسمت‌های ساختمان از جمله سیستم لوله‌کشی به کار برده می‌شود. اتصال لوله‌های PVC به پرایمر و چسب‌هایی با فرمولاسیون خاص نیاز دارد یا یک حلال شیمیایی که سطح PVC را ذوب کرده و به سرعت خشک شود تا قطعات را به خوبی به هم بچسباند. با این روش اتصالی محکم و بدون نشتی مثل جوشکاری فلزات خواهید داشت.

در فرآیند چسباندن لوله‌های پلاستیکی PVC ابتدا لازم است پرایمر را در قسمت بیرون لوله و داخل اتصال پی وی سی برای پاکسازی و آماده‌سازی آن به کار ببرید. پس از ۱۰ ثانیه چسب را روی همان قسمت‌ها به کار برده و لوله را داخل اتصال قرار داده و منتظر بمانید تا خشک شود. چسب PVC نقش حلال دارد و با حل کردن سطح بیرونی اتصال نری و سطح داخلی اتصال مادگی باعث یکپارچه شدن و جوش خوردن دو سطح می‌شود.

فرآیند چسباندن لوله‌های PVC بسیار آسان است اما اگر اشتباهی طی آن رخ دهد دیگر امکان برگشت و اصلاح آن وجود ندارد. در صورت اشتباه چاره‌ای جز برش دادن لوله و انجام دوباره آن نخواهید داشت. بنابراین قبل از شروع ابتدا این مقاله را بخوانید و بایدها و نبایدهایی که در ادامه مطلب آمده است را درنظربگیرید.

چسب نامناسب استفاده نکنید

چسب‌ها و پرایمرهای مختلفی در بازار مناسب برای لوله‌های پلاستیکی وجود دارد و توصیه ما این است که هنگام خرید چسب حتما به اطلاعات روی لیبل چسب دقت کنید. لازم به ذکر است که بعضی از چسب‌ها مناسب لوله‌های CPVC تولید شده است که شباهت زیادی به PVC دارد اما مناسب لوله‌های PVC نیست.

قطعات لوله را در جایگاه مناسب قرار دهید

قبل از استفاده از چسب تمام قطعات را در اندازه مناسب برش داده و در جایگاه خود قرار دهید. سپس قسمت‌های اتصال را علامت زده و شماره‌گذاری کنید تا اشتباه به هم چسبانده نشود.

هشدارهای امنیتی را نادیده نگیرید

هنگام استفاده از پرایمر و چسب PVC جوانب احتیاط را درنظر گرفته و از تماس چشم و پوست با آن پرهیز کنید. قبل از شروع از عینک ایمنی دارای شیلد و دستکش استفاده کنید. روی میزکار دستمال یا حوله تمیزی قرار دهید تا هنگام تمیز کردن سطح بعد از اتمام کار با مشکل مواجه نشوید. چسب PVC نوعی حلال شیمیایی است مه حاوی سموم مضر است؛ بنابراین باید از این چسب در مکانی که از تهویه مناسبی برخوردار است استفاده کنید.

لبه‌های برش لوله را صاف کنید

پس از برش دادن لوله با استفاده از دستگاه مخصوص، لبه‌های آن را با سنباده یا چاقو صاف و مرتب کنید. برآمدگی‌های لبه لوله ممکن است باعث جمع شدن زباله‌ها شده و مسیر عبور آب داخل لوله را مسدود کند.

سرعت عمل داشته باشید

پس از به کاربردن پرایمر به مدت ۱۰ ثانیه فرصت دارید که از چسب استفاده کنید. سپس فورا لوله را داخل قسمت اتصال قرار داده و اجازه دهید خشک شود. اگر قبل از متصل کردن لوله با قسمت اتصال چسب خشک شود، باید دوباره چسب زده و با سرعت عمل بیشتری این کار را انجام دهید.

برای اتصال محکم‌تر لوله را بچرخانید

هنگام قرار دادن لوله داخل اتصال آن را کمی بچرخانید. با این کار چسب در تمام قسمت‌های لوله پخش شده و اتصال محکم‌تری ایجاد خواهد شد. لوله را پس از اتصال به مدت ۳۰ ثانیه محکم نگه دارید. در غیراینصورت ممکن است از هم جدا شود.

اجازه دهید چسب خشک شود

پس از ۳۰ ثانیه به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید چسب کاملا خشک شود. برای اطلاع از مدت زمان موردنیاز برای خشک شدن چسب به دستورالعمل روی محصول مراجعه کنید.

استفاده از چسب PVC در شرایط آب و هوای گرم

هنگامی که لوله‌های PVC در معرض نور خورشید قرار می‌کیرد، دمای سطح آن ۱۵ درجه بالاتر از دمای محیط خاهد بود. به همین دلیل ممکن است چسب داخل اتصالات حفره ایجاد کند. برای جلوگیری از این مشکل باید از استفاده بیش از حد چسب در قسمت اتصالات جلوگیری شده و چسب‌های اضافی از سطح اتصالات پاک شود. نکاتی که باید در شرایط آب و هوای گرم رعایت شود شامل موارد زیر است:

استفاده از چسب PVC در شرایط آب و هوای سرد

سرعت واکنش چسب در شرایط آب و هوای سرد و دمای کمتر از ۱۵ درجه فارنهایت کاهش یافته و لوله‌های PVC نیز در مقابل حلال مقاوم‌تر است. چسب PVC نیز در هوای سرد مقاومت بیشتری دارد. نکاتی که باید در شرایط آب و هوای سرد رعایت شود شامل موارد زیر است:

مزایای چسب PVC

موارد کاربرد چسب PVC

فروشگاه اینترنتی سازوکار مجموعه‌ای از انواع چسب را گردآوری کرده است. لیست انواع چسب های موجود در وبسایت شامل: چسب‌های مصرفی در صنعت چسب گرانول ، چسب سیلیکون ، چسب حرارتی ، چسب چوب ، چسب وکیوم و چسب‌های مصرف خانگی چسب نواری ، چسب قطره ای ، چسب ۱۲۳ ، چسب دوطرفه است. برای خرید اینترنتی این محصولات می‌توانید به وبسایت سازوکار مراجعه کنید.

چسب پی وی سی