مبینا سوری


مبینا سوری

پشت پرده قتل مبینا سوری،نوعروسی که با انگیزه ناموسی در لرستان به قتل رسیده بود فاش شد.


پشت پرده قتل مبینا سوری توسط شوهر روحانی اش فاش شد! عکس

پشت پرده قتل مبینا سوری،نوعروسی که با انگیزه ناموسی در لرستان به قتل رسیده بود فاش شد.

مبینا سوری نام نوعروس ۱۴ ساله ای است که با انگیزه ناموسی در لرستان به قتل رسید.در حالی که عده ای از بستگان نزدیک مبینا سوری به اتهام قتل او بازداشت شده بودند نهایتا همسر مبینا سوری به قتل او اعتراف کرد.همسر مبینا سوری یکی از روحانیون بخش سوری لرستان است.یکی از بستگان نزدیک مبینا سوری پشت پرده قتل او را فاش کرد.

 قتل ناموسی نوعروس ۱۴ ساله ای به نام مبینا سوری، در لرستان، بازتاب زیادی در رسانه ها داشت.این روزها در روستاهای دور و نزدیک به محل زندگی مبینا سوری بیشتر از هر جای دیگری صحبت از مبینا است و قتل این نوعروس جوان شوک زیادی به اهالی وارد کرده است.

وقتی خبر به قتل رسیدن همسر نوجوان یک روحانی به گوش رسید،هنوز ابهامات زیادی در پرونده قتل وجود داشت.تعدادی از بستگان مبینا سوری به اتهام قتل او بازداشت شده بودند و در نهایت زمانی که همسر جوان او به قتل اعتراف کرد،راز سر به مهر این جنایت فجیع برملا شد.

بعد از رازگشایی این قتل یکی از بستگان نزدیک مبینا سوری در گفتگو با خبرنگار رکنا درباره جزئیات این حادثه و پشت پرده قتل مبینا سوری گفت:«حدود ۲ سال قبل بود و آن زمان مبینا تنها ۱۲ سال داشت که پسری از اهالی روستا به خواستگاری او آمد اما چون این پسر بیکار بود،خانواده مبینا با ازدواج آنها مخالفت کردند.با این وجود خواستگار مبینا اصرار زیادی برای ازدواج کرد و می گفت خاطرخواه مبینا شده است.ظاهرا مبینا هم به او علاقه پیدا کرده بود اما خانواده اش در نهایت راضی نشدند.»

این فرد در ادامه گفت:«در همان حال،پسرعمه مبینا به خواستگاری او آمد.خانواده عمه مبینا با ازدواج آنها موافق نبودند اما مادر مبینا به دلیل اینکه پسرعمه مبینا روحانی بود،تمایل زیادی داشت که مبینا با او ازدواج کند.به همین خاطر بالاخره مبینا با پسرعمه خود ازدواج کرد.بعد از ازدواج آنها خواستگار قبلی به شوهر مبینا گفته بود که به مبینا علاقه دارد و می داند که دل مبینا هم پیش اوست.بعد گفته بود زندگی تان زندگی نمی شود.»

زندگی مبینا سوری با روحانی در تهران آغاز شد

این فرد در ادامه گفت:«بعد از اینکه مبینا ازدواج کرد برای زندگی به تهران رفت.شوهرش کار می کرد و درس می خواند.یک بار مادر مبینا برای دیدن دخترش به تهران سفر کرد و چند هفته ای در کنار آنها بود.مدتی بعد از اینکه مادر مبینا به شهرستان محل زندگی خودشان یعنی بخش سوری لرستان بازگشت،مبینا هم از تهران برگشت و قرار شد در سوری به زندگی شان ادامه دهند.برای همین ساکن طبقه بالای خانه پدرشوهرش شد.»

پشت پرده قتل مبینا سوری

این فرد که از بستگان مبینا سوری است در ادامه در مورد اتفاقات قبل از قتل او گفت:«مدتی بود که در روستا زمزمه هایی از رابطه مبینا با خواستگار قبلی اش شنیده می شد.حتی عده ای می گفتند که مادر مبینا وقتی در سفر به تهران متوجه ارتباط رابطه دخترش با خواستگار قبلی شده او را به روستا آورده تا در خانه پدرشوهرش زندگی کند.اما این حرف ها علنی به گوش خانواده مبینا نرسیده بود چون اینجا چنین حرف هایی بین طایفه ها ممکن است منجر به اسلحه کشی شود.تا اینکه حدود یک هفته قبل از حادثه یک شب چند جوان روستا که پسرعموهای شوهر مبینا بودند،به پدرشوهر او گفته بودند که جوانی را در حال ورود به خانه مبینا دیده اند.در روستا اغلب جوان ها بیکارند و برای همین تا نیمه شب،بیرون از خانه با هم حرف می زنند.

بعد پدرشوهر مبینا در خانه پسرش مرد غریبه برهنه ای را دیده بود و او را با کتک از خانه بیرون کرده بود.وقتی از خانه بیرون شده بود باز از جوان های محل هم کتک خورده بود.همان جا گفته بود برای ارتباط با مبینا وارد خانه شده بود.

خانواده شوهر مبینا می گفتند آن شب شوهر مبینا حالت گیجی داشت و انگار به او قرص خواب خورانده بودند.اما فردای آن روز متوجه شده بود که گوشی آن جوان که خواستگار مبینا بود در خانه اش جا مانده و در گوشی عکس و فیلم های سیاه از زن خود دیده بود.همین باعث شد ریش سفیدان محل به خانواده پسر پیغام بفرستند که مدتی از روستا بروند اما آنها قبول نکردند.خانواده شوهر مبینا،او را به خانه پدری اش بردند.من شنیدم که مبینا تنها یک جمله گفته بود و آن هم این بود که گفت دیگر چیزی برایم مهم نیست و هر تصمیمی دوست دارید در مورد من بگیرید.»

جزئیات حادثه قتل مبینا سوری

این فرد در ادامه در مورد روز قتل مبینا گفت:«چند روز بعد، یک روز صبح زود تعدادی از اقوام مبینا به همراه شوهرش او را به کوه های اطراف روستا بردند و با روسری او را خفه کرده بودند.شنیدیم که مبینا موقع قتل به حدی پایش را زمین کشیده بود که پاشنه پایش زخم شده بود.بعد جسد را به باغ مادربزرگ مبینا آورده بودند و او را به درخت آویزان کرده بودند تا وانمود کنند مبینا به قتل رسیده است.اما وقتی پلیس بالای سر جسد مبینا آمده بود تشخیص داده بود که او به قتل رسیده است.همان موقع یکی از بستگان مبینا گفته بود مبینا را کشتیم.برای همین همه آنها را دستگیر کردند و چند روز بعد شوهر مبینا به قتل او اعتراف کرده بود.صحنه هایی که شوهر مبینا در گوشی خواستگار قبلی مبینا دید خیلی فجیع بود و لابد باعث شد فشار روانی زیادی به شوهر مبینا وارد شود.بعد از آن خواستگار قبلی مبینا بازداشت شد.مردم روستا از این حادثه خیلی ناراحت هستند و دلشان می خواهد خواستگار قبلی مبینا که عامل اصلی بروز این جنایت بود به سزای عمل خود برسد.»

ناراحتی اهالی روستای مبینا سوری از کودک همسری

این فرد در پایان گفتگو گفت:«فرهنگ غلط اهالی روستای ما اصرار به کودک همسری است.در این روستا اگر سن دخترها بالا برود خیلی بد می دانند و دیگر کسی به آنها نگاه نمی کند.دخترها به دلیل ازدواج سریع امکان درس خواندن ندارند.مثلا دخترعموی مبینا یک ماه قبل از این حادثه در سن ۱۳ سالگی عروس شد.کاش این حادثه باعث شود که اهالی روستای ما کمی روی این فرهنگ غلط فکر کنند.» رکنا

عیدی ۴۰۰ هزارتومانی رئیسی به سرپرستان خانوار | واریز یارانه ۷۵۴ هزار تومانی بهمن ماه؛ امشب

امشب؛ واریز یارانه دهه فجر بحساب خانوارها | چه کسانی منتظر یارانه ۲۲ بهمن باید باشند؟

جیب سهامداران تا آخر بهمن پرپول می شود سود ۶۰۰ تومانی به ازای سهام

یارانه ۱۰۰ هزارتومانی عیدی دولتواریزی جدید امروز شنبه به حساب خانوارها

وام ۱۲۰ میلیونی دولتی با بازپرداخت ۱۰ ساله | شرایط دریافت وام قرض الحسنه رئیسی به زوج ها

رابطه فرهاد مجیدی و سردار مثال زدنی است فرهاد سوگلی حاجی شد!

علی اوجی همسر بازیگر سریال ستایش پدر می‌شود!

مذاکرات قیمت مسکن را کاهش داد جزییات مهم

قیمت پراید امروز ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | پیش بینی قیمت خودرو در سال جدید

کارت یارانه ؛ عیدی جدید دولت به خانوارها | شرایط دریافت کارت یارانه

ویژه

سورپرایز رئیسی درباره افزایش یارانه نقدی و معیشتی | یارانه این خانوارها ۳ برابر شد؟

فوری؛ واریز یارانه جدید بحساب این دهک ها | زمان و میزان یارانه جدید رئیسی اعلام شد

لینک کوتاه خبر :

خبرخوان

۱۱ روز بازداشت برای خبرنگاری که خبر قتل یک کودک‌همسر به‌دست شوهر روحانی‌اش را منتشر کرد

خبرنگاری که چند هفته قبل خبر قتل یک کودک‌همسر به‌دست شوهر روحانی‌اش در لرستان را منتشر کرده بود، ۱۱ روز در بازداشت به‌سر برده و در حال حاضر با قرار کفالت آزاد شده است.

به گزارش روزنامه همدلی در روز دوشنبه، ۲۹ شهریور، سینا قلندری از خبرنگاران محلی لرستان که خبر قتل مبینا سوری، نوجوان ۱۶ ساله‌ای را که به دلایل «ناموسی» توسط شوهر و اعضای خانواده‌اش به قتل رسیده بود اطلاع‌رسانی کرده بود، با شکایت خانواده مقتول و متهمان پرونده بازداشت و ۱۱ روز را در حبس به‌سر برده است.

آقای قلندری گفته است که خبر قتل مبینا سوری، ده روز پیش از رسانه‌‌ای شدن به دست او رسیده بوده، اما با توجه به «شرایط منطقه‌‌ای» تا اطمینان یافتن از جزئیات از انتشار آن خودداری کرده بود، اما پس از انتشار اخبار نادرست در این باره اقدام به انتشار خبر درست کرده است.

به گفته این خبرنگار، پس از انتشار خبر واقعی، پلیس فتا با «برخورد بسیار امنیتی و تند» او را بازداشت و وسایل شخصی او از جمله تلفن همراهش را ضبط کرد.

آقای قلندری در ادامه گفته است که یک روز پس از تبرئه از سوی دادیار و آزاد شدن با قرار کفالت، وقتی برای تحویل وسایل شخصی‌اش به دادسرا رفته به شکل اتفاقی با دادستان مواجه شده و او با عتاب انتشار این خبر را «نادرست» خوانده و به دادیار پرونده دستور داده که «او را جوری تنبیه‌ کنند که دیگر چنین اخباری را منتشر نکند».

این خبرنگار با اشاره به انتقالش به زندان مرکزی خرم‌آباد و بازداشت ۱۱ روزه‌اش گفته است که با وجود شرایط جسمی نامناسب و خون‌ریزی معده به دلیل استرس زیاد، از دادن دارو به او خودداری شده تا جایی که بلافاصله پس از آزادی، در بیمارستان بستری شده است.

سینا قلندری با اشاره به این که در مورد او «تفهیم اتهامی» صورت نگرفته و بازداشت او صرفا با دستور دادستان بوده گفته است که در اعتراض به این شرایط در زندان دست به اعتصاب غذا زده است.

این خبرنگار با اشاره به این که از جمله «بهانه‌هایی» که برای بازداشت او برشمرده شده، احتمال قتل او از سوی خانواده مقتول بوده، گفته است: «من نمی‌دانم اگر کسی تهدید به مرگ شود، برای حفاظت، او را بازداشت می‌کنند یا فردی که اقدام به تهدید کرده است».

آقای قلندری درباره آخرین وضعیت پرونده خود نیز گفته است که این پرونده به شکل ویژه از دادسرا به دادگاه فرستاده شده و او در حال حاضر با قرار کفالت آزاد است.

بازداشت خبرنگاران از سوی مسئولان جمهوری اسلامی به دلیل گزارش کردن واقعیت‌ها مسبوق به سابقه است.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

محمدرحیم اخوت، داستان‌نویس نامدار ایرانی، درگذشت

محمدرحیم اخوت، داستان‌نویس معاصر و خالق رمان تحسین‌شده «نام‌ها و سایه‌ها»، صبح شنبه، ۲۳ بهمن، در ۷۶ سالگی درگذشت.

نخستین اثر آقای اخوت با عنوان «تعلیق» در سال ۱۳۷۸ منتشر شد و سپس، با رمان معروف «نام‌ها و سايه‌‌ها»‌ چندين جايزه معتبر ادبی ایران از جمله «مهرگان» و «یلدا» را از آن خود کرد.

محمدرحیم اخوت، متولد آذر ۱۳۲۴، از نویسندگان و مترجمان نامدار اصفهان است. او چاپ نخستین نوشته‌های خود را در سال ۱۳۴۶ خورشیدی از مجله‌ فردوسی آغاز کرد.

آقای اخوت با داستان کوتاه «در دلم بود» و «نیمه سرگردان من» از مجموعه داستانی «نیمه سرگردان ما»، موفق به کسب جایزه بهترین مجموعه داستان سال ۱۳۸۱ از بنیاد گلشیری شد.

او همچنین در سال ۱۳۸۱ کتاب «شکارچی خرگوش»، تالیف سیلویا پلات و تد هیوز، از غول‌های ادبیات جهان، را با همکاری حمید فرازنده ترجمه کرد و به چاپ رساند.

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران در دی‌ماه ۱۳۸۵ اعلام کرد که رمان بلند «نامه سرمدی»، نوشته محمدرحیم اخوت،‌ قابل انتشار نیست. او اين کتاب را در سال ۱۳۸۴ برای انتشار به نشر آگاه سپرده بود.

«نامه سرمدی» سرانجام بیش از یک دهه بعد در سال ۱۳۹۷ خورشیدی بدون اعمال ممیزی و سانسور منتشر شد.

آقای اخوت زندگی‌نامه خود را در قالب۵۰۰ صفحه با عنوان «کودکی، جوانی و پیری» نوشته است. او پیش از این در مصاحبه‌ای با ایبنا، خبرگزاری کتاب ایران، گفته بود که «گمانم چاپ این کتاب به بعد از مرگ من موکول می‌شود».

در بخشی از سرگذشت خودنوشت او آمده است: «سال ۱۳۵۷، سالی سرنوشت‌ساز برای مردم ايران و من بود. يکی دو سال بعد، از تدريس هم محروم شدم. بعد، از آموزش و پرورش بازنشسته‌ام کردند. با ياران «جُنگ اصفهان» ــ که با برخی از آن‌ها آشنا بودم و برخی را دورادور می‌شناختم ــ پيوند خوردم؛ و سرگردانی‌ام در کوچه‌ پس‌کوچه‌های شعر و داستان و نمايشنامه و کاريکاتور و مقاله‌های پراکنده سر و سامانی يافت. جليل دوست‌خواه، احمد ميرعلايی، هوشنگ گلشيری، در اين ميان نقش کارسازتری داشتند.»

از دیگر آثار منتشر شده این نویسنده اصفهانی می‌توان به مجموعه داستان کوتاه «پاییز بود» و سه رمان «تماشا»، «نمی‌شود» و «مشکل آقای فطانت» اشاره کرد.

آمار رسمی کرونا؛ یک روز پس از ۲۲ بهمن، رئیسی خواستار عدم اصرار بر برگزاری اجتماعات شد

یک روز پس از راهپیمایی چهل و سومین سالگرد انقلاب ۵۷، رئیس جمهور ایران اعلام کرد که دستگاه‌های اجرایی بر برگزاری اجتماعات و مراسم‌ها مگر در موارد «ضروری» اصرار نکنند.

با وجود مصوبه ستاد کرونا مبنی بر راهپیمایی خودرویی و موتوری در شهرهای قرمز در روز ۲۲ بهمن، بر اساس گزارش‌های تصویری رسانه‌های داخلی این مراسم با تجمع شهروندان در بسیاری از شهرها بدون رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برگزار شد.

این در حالی است که با توجه به اوج‌گیری دوباره کرونا در ایران موسوم به «پیک ششم» و افزایش ناگهانی و تداوم روند فزاینده آمار مبتلایان و جان‌باختگان، کارشناسان و متخصصان در هفته‌های گذشته بارها درباره برگزاری هر تجمعی هشدار دادند و حتی خواستار تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها شده بودند.

در همین حال وزارت بهداشت ایران روز شنبه، ۲۳ بهمن، از جان باختن ۱۳۳ نفر و شناسایی حدود ۱۹ هزار بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

بر اساس این گزارش، از مجموع بیماران شناسایی‌شده در یک شبانه‌روز گذشته دو هزار و ۷۸ نفر بستری شده‌اند و از مجموع بیماران بستری‌شده به دلیل ابتلا به کرونا در کشور سه هزار و ۳۴۳ نفر در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها به‌ سر می‌برند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مجموع جان‌باختگان کرونا در ایران به ۱۳۳ هزار و ۵۷۰ نفر و مجموع کل بیماران به ۶ میلیون و ۷۸۰ هزار و ۴۵۳ نفر رسید.

آمار رسمی کرونا در حالی به‌ صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام می‌شود که مسئولان سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده‌اند.

در همین حال سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت روز شنبه از مراجعه حضوری سرپایی بیش از ۶۰ هزار نفر و بستری نزدیک به چهار هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در روز در مراکز درمانی کشور خبر داده است.

اعتراض یک ملی‌پوش در پی مثبت شدن تست دوپینگ پرچمدار ایران در المپیک چین

در پی اعلام خبر دوپینگ حسین ساوه‌شمشکی، پرچمدار ایران در المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲، یکی از ملی‌پوشان این رشته ورزشی می‌گوید که فدراسیون اسکی پیش از اعزام کاروان از ورزشکاران تست دوپینگ گرفته، اما جواب را اعلام نکرده است.

آژانس بین‌المللی «کنترل دوپینگ» روز ۲۰ بهمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی مثبت شدن تست دوپینگ حسین ساوه‌شمشکی، اسکی‌باز ایرانی آلپاین، او از رقابت، تمرین، مربیگری یا شرکت در هر فعالیتی در طول بازی‌های المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ منع شده است.

در پی اعتراض این ورزشکار و فدراسیون اسکی ایران و درخواست آزمایش برای نمونه «ب»، نتیجه این آزمایش نیز مثبت اعلام شد.

در واکنش به انتشار این خبر مرتضی جعفری، از دیگر ملی‌پوشان تیم اسکی آلپاین ایران که در مسابقات انتخابی المپیک رقابت نزدیکی با حسین ساوه‌شمشکی داشته و برای حضور در المپیک زمستانی پکن انتخاب نشده است، روز شنبه، ۲۳ بهمن، به خبرگزاری ایسنا گفت که فدراسیون اسکی با اصرار ورزشکاران از کسانی که در مسابقات انتخابی المپیک پکن شرکت کرده بودند، تست دوپینگ گرفت اما جواب آن را به ورزشکاران اعلام نکرد.

آقای جعفری در ادامه گفت که حسین ساوه‌شمشکی در رقابت‌های انتخابی داخلی و خارجی که در ترکیه برگزار شده بود از ۱۳ مسابقه در ۱۱ مسابقه اول شد و تعدد پیروزهای او و تفاوت فاحش نتایج بازی‌های او با رقبایش «سوال‌برانگیز» بود.

به گفته این ورزشکار، در پی کسب این نتایج، فدراسیون اسکی به اصرار ورزشکاران مجبور به گرفتن تست دوپینگ در اواسط ماه دی شد و با وجود پیگیری‌ها و با توجه به این که جواب این تست ۱۵ روز بعد اعلام‌ می‌شود، هیچ‌گاه نتیجه این تست اعلام نشد.

در واکنش به این اظهارات فرزاد شارکی، قائم‌مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) گفته است که پیش از شرکت در مسابقات المپیک زمستانی از ۸ ورزشکار تست سریع دوپینگ گرفته شد و نتایج همه آن‌ها طی ۴۸ ساعت مشخص و منفی اعلام شد.

آقای شارکی در ادامه افزوده است که بعد از این تست مشخص نیست چه اتفاقی رخ داده و ورزشکار چه ماده‌ای را به سهو یا عمد مصرف کرده که نتیجه تست دوپینگ او مثبت شده است.

در همین رابطه عباس نظریان، سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های المپیک زمستانی هم در پی اعلام نتیجه نمونه‌گیری «ب» تست دوپینگ آقای ساوه‌شمشکی آن را موضوع «پیچیده‌ای» خوانده و گفته است که تست انجام‌شده در داخل کشور به آزمایشگاه کلن آلمان فرستاده شده و پاسخ آن نیز منفی بوده است.

نشانه‌های تمایل رهبر ترکمنستان به کناره‌گیری؛ انتخابات زودهنگام اسفند برگزار می‌شود

پس از ابراز تمایل رهبر ترکمنستان به کناره‌گیری از مقام خود، این کشور قرار است برای انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در ماه آینده برای جایگزینی احتمالی پسر او آماده شود.

به گزارش رویترز و به نقل از سرویس اطلاعات دولتی ترکمنستان در روز شنبه، ۲۳ بهمن، قربانعلی بِردی محمداف در سخنرانی روز جمعه در پارلمان این کشور گفت که به دلیل سنش به «تصمیم دشواری» در مورد رهبری خود رسیده و افزوده است که این کشور به «رهبران جوان» نیاز دارد.

پس از این سخنان آقای بردی محمداف، پیشنهاد مشارکت رهبران جوان در پارلمان ترکمنستان تصویب و رئیس کمیسیون مرکزی برگزاری انتخابات و رفراندوم این کشور موظف شد تا کارهای لازم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور را که قرار است در ۲۱ اسفند امسال برگزار شود انجام دهد.

بر اساس گمانه‌زنی‌ها این اظهارات مقدمه جانشینی سردار بردی محمداف، پسر ۴۰ ساله رهبر فعلی ترکمنستان و دومین مقام قدرتمند دولتی در اقتصاد این کشور است.

سردار بردی محمداف از سال ۲۰۱۸ با سرعتی سرسام‌آور در بین پست‌های مهم دولتی این کشور جابه‌جا شده است و در کمتر از دو سال به‌ عنوان معاون وزیر خارجه، فرماندار استانی برای منطقه آخال خارج از پایتخت عشق‌آباد و وزیر صنعت منصوب شد.

او سال گذشته در کابینه‌ای که در حال حاضر به ریاست پدرش اداره می‌شود، به مقام معاون نخست وزیر رسید، کرسی شورای امنیت قدرتمند را به‌دست آورد و به عنوان حسابرس کل کشور منصوب شد، نقشی که به او اجازه می‌دهد بر تمامی هزینه‌های ارگان‌های دولتی ترکمنستان نظارت کند.

در همین حال قربانعلی بردی محمداف رهبر فعلی ترکمستان گفته است که تمایل دارد در نقش خود به عنوان رئیس اتاق عالی پارلمان در سیاست باقی بماند.

قربانعلی بردی محمداف ۶۴ ساله که پیشتر دندانپزشک و وزیر بهداشت ترکمنستان بوده، در سال ۲۰۰۶ و پس از مرگ صفرمورات نیازوف، رئیس جمهور و موسس این کشور، جانشین او شد و از آن زمان تاکنون با خودکامگی حکومت کرده است.

ترکمنستان یکی از جمهوری‌های شوروی سابق و یکی از سرکوبگرترین دولت‌های جهان در منطقه آسیای مرکزی است که از منابع غنی گاز برخوردار است.

سفارت روسیه در اوکراین «باز می‌ماند»؛ کی‌یف خواهان حفظ آرامش شد

در حالی که به نظر می‌رسد اوکراین هر روز به یک حمله نظامی نزدیک‌تر می‌شود، دولت این کشور با تاکید بر آمادگی نیروهای مسلح خود در مرزها روز شنبه در بیانیه‌ای خطاب به مردم خواهان «حفظ آرامش و وحدت» شد.

همزمان وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سفارت و کنسول‌گری‌های این کشور در اوکراین قرار نیست بسته شوند، تنها تعداد کارکنان این مراکز «بهینه» خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این وزارتخانه توضیح نداده است که منظور از «بهینه» کم شدن تعداد کارکنان است یا زیاد شدن.

در همین حال ایالات متحده و بریتانیا در کنار ۱۴ کشور دیگر از شهروندان خود خواسته‌اند که اوکراین را هر چه زودتر ترک کنند.

این اخبار پس از آن منتشر می‌شود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه، ۲۲ بهمن، گفت روسیه نیروهای بیشتری در مرز اوکراین مستقر کرده و حمله نظامی به این کشور ممکن است در هر زمانی و حتی احتمالا قبل از پایان المپیک زمستانی چین روی دهد. روسیه به اقدامات دیپلماتیک غرب طی روزهای اخیر واکنش شدیدی نشان داده و پاسخ‌های کتبی اتحادیه اروپا و پیمان ناتو به درخواست‌ها و شروط امنیتی آن کشور را توهین‌آمیز توصیف کرده است.

قبل از هشدار اخیر آمریکا تعداد نیروهای روسیه در نزدیکی مرزهای اوکراین بالغ بر صد هزار نفر بود. علاوه بر این در روزهای اخیر مانور نظامی روسیه در خاک بلاروس و مانور دریایی این کشور در آب‌های دریای سیاه آغاز شده است. کشورهای غربی تخمین می‌زنند که بیش از ۳۰ هزار نیرو در این مانورها شرکت دارند.

روز شنبه قرار است جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، با همتای روس خود ولادیمیر پوتین گفت‌وگو کند. پیش از تماس تلفنی این دو آنتونی بلینکن نیز قرار است با همتای روس خود گفت‌وگویی داشته باشد.

تاکنون هیچ یک از تلاش‌ها و تهدیدهای غرب در مقابل روسیه ظاهرا نتیجه‌بخش نبوده و هنوز سایه جنگ بر سر اوکراین سنگینی می‌کند.

ضرب و شتم خدیجه مهدی‌پور به دست زندانیان جرائم خشن «به دلیل توهین به خمینی و خامنه‌ای»

خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی، روز پنج‌شنبه، ۲۱ بهمن، به دست تعدادی از زندانیان متهم به جرائم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از ناحیه چشم دچار آسیب‌دیدگی شد.

سازمان زندان‌های ایران روز جمعه، ۲۲ بهمن، ضمن تایید این خبر، دلیل این «درگیری» را «فحاشی و توهین» به روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس که در سال ۱۳۹۸ به دست آمریکا کشته شد اعلام کرده است.

بر اساس اطلاعیه سازمان زندان‌ها، این اقدام خانم مهدی‌پور پس از نمایش مستندی از قاسم سلیمانی و حضور مردم در راهپیمایی سال گذشته از شبکه سراسری صورت گرفته و با واکنش «یکی از زندانیان» روبه‌رو شده و پس از مداخله مأموران زندان، این درگیری حل و فصل شده وهیچ آسیبی به طرفین وارد نشده است.

این کنشگر سیاسی و مدنی مهرماه پارسال به دلیل فعالیت در شبکه‌های مجازی بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب ایلام به پرداخت سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم شد.

او بار دیگر در تاریخ ۱۸ مهر امسال بار دیگر توسط ماموران اطلاعات سپاه در خانه عموی خود بازداشت و پس از دو روز به زندان ایلام منتقل شد.

خانم مهدی‌پور در دادگاه انقلاب با اتهامات «تبلیغ علیه نظام، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری» محاکمه شد و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲۰ ماه حبس در مورد او اجرا شد.

این کنشگر سیاسی، دوران محکومیت ۲۰ ماهه خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند زنان زندان ایلام سپری می‌کند.

آتش‌سوزی گسترده به تخریب ده‌ها مغازه در بازار بزرگ تهران انجامید

آتش‌سوزی «گسترده» در صبح روز شنبه، ۲۳ بهمن، موجب تخریب دست کم ۳۰ مغازه در بازار بزرگ تهران شد.

جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی تهران، زمان وقوع این آتش‌سوزی را ساعت ۰۷:۳۸ و محل وقوع آن را یکی سراهای خیلی قدیمی بازار تهران که در دو طبقه قرار دارد اعلام کرد و گفت که در زمان وقوع این حادثه درِ تمام مغازه‌ها قفل بوده است.

به گفته آقای ملکی، حدود ۳۰ باب مغازه پر از اجناس در متراژهای مختلف به طور کامل دچار آتش‌سوزی و شیشه‌ها و برخی از دیوارهای آن‌ها تخریب شده و فرو ریخته است.

درباره دلایل این آتش‌سوزی و میزان خسارت‌های مالی و احتمالا جانی این حادثه تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده و عملیات اطفای حریق هم‌چنان ادامه دارد.

خبرگزاری ایسنا محل دقیق این حادثه را یک پاساژ در تیمچه حاجب‌الدوله اعلام کرده است.

بازار بزرگ تهران یکی از بازارهای قدیمی ایران و بخشی از بافت تاریخی پایتخت به‌ شمار می‌رود که گه‌گاه بنا به دلایلی از جمله قدمت طولانی، عدم احیای بافت‌های فرسوده آن و رعایت نشدن نکات ایمنی دچار حوادثی چون آتش‌سوزی می‌شود.

وزیر دفاع بریتانیا در مسکو با همتای روس خود دیدار کرد

بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا روز جمعه ۲۲ بهمن با هدف کاهش تنش در مورد اوکراین با سرگئی شویگو، همتای روس خود در مسکو دیدار و گفت‌وگو کرد.

روز پنجشنبه نیز لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا در مسکو با سرگئی لاورف، وزیر خارجه روسیه دیدار کرده بود. خانم تراس از دولت روسیه خواست برای کاهش تنش نیروهای خود را از مرزهای اوکراین عقب بکشاند و در عین حال هشدار داد که غرب به هرگونه اقدام نظامی علیه اوکراین با اقدامات شدید از جمله تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه پاسخ خواهد داد.

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه قبل از شروع مذاکرات با همتای بریتانیایی خود گفت: «وضعیت سیاسی و نظامی اروپا بسیار متشنج شده و این تقصیر ما نیست.»

او افزود، ارسال اسلحه و تجهیزات نظامی از سوی آمریکا، بریتانیا و سایر اعضای ناتو برای اوکراین یکی ازعوامل اصلی تشدید تنش است.

این مقام روسی در بخش دیگری ازسخنانش به اعزام تعدادی از نظامیان بریتانیایی به اوکراین اشاره کرد و پرسید دلیل اعزام این نیروها چیست و چه مدتی در اوکراین خواهند بود.

بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا پس از پایان ملاقات با همتای روس خود به خبرنگاران گفت سلاح‌های ضد تانکی که بریتانیا به اوکراین داده تسلیحات دفاعی است و هیچ خطری برای کشورهای همسایه ایجاد نخواهد کرد مگر آنکه آنها به اوکراین حمله کنند.

او خاطرنشان کرد که نظامیان بریتانیایی به منظور آموزش ارتش اوکراین برای استفاده از تسلیحات بریتانیایی به آن کشور اعزام شده و در پایان ماموریت خود در آینده نزدیک این کشور را ترک می‌کنند.

وزیر خارجه بریتانیا گفت‌وگو با همتای روس خود را «سازنده و صریح» توصیف کرد و افزود به او تضمین داده‌اند که روسیه قصد حمله به اوکراین ندارد.

آقای والاس در عین حال یادآوری کرد که تجمع بیش از صد هزار نیرو در جوار مرزهای اوکراین «بسیار فراتر از یک رزمایش معمولی است.»

او نیز همچون سایر مقامات کشورهای غربی هشدار داد که حمله به اوکراین «پیامدهای فاجعه‌باری» خواهد داشت و بر ضرورت تماس مداوم بین نیروهای مسلح دو طرف با هدف پرهیز از وقوع هر اشتباه یا حادثه ناخواسته‌ای تاکید کرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.رس.ن

ترکیه، عربستان و قطر جایگزین برق و گاز صادراتی ایران به عراق می‌شوند

وزیر برق عراق می‌گوید این کشور به زودی ۵۰۰ مگاوات برق از ترکیه خریداری خواهد کرد تا جلوی خاموشی‌ها گرفته شود.

عادل کریم در ادامه گفته است مذاکره با قطر برای واردات گاز نیز ادامه دارد تا این گاز وارداتی به مصارف نیروگاهی برسد.

به گفته وی، خرید برق از ترکیه به زودی شروع می‌شود اما تحویل گاز قطر احتمالا یک سال تا ۱۵ ماه طول بکشد.

ترکیه از ابتدای پارسال فروش محدود برق به عراق را آغاز کرده است.

عادل کریم همچنین درباره توافق خرید برق عراق از عربستان گفته است که در مرحله اول ۵۰۰ مگاوات برق عربستان تحویل عراق می‌شود و در آینده این رقم به هزار مگاوات خواهد رسید.

وزیر برق عراق درباره طرح دیگری برای قطع وابستگی برق کشور به ایران گفته است خط انتقال برق اردن به عراق نیز تا یک سال تکمیل می‌شود و برق دریافتی به مناطق غربی عراق اختصاص خواهد یافت.

آقای کریم در ادامه گفته است هم‌اکنون روزانه تنها ۸ میلیون متر مکعب گاز ایران تحویل عراق می‌شود که برای تولید برق ناکافی است.

طبق قرارداد ایران باید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز به عراق تحویل دهد؛ اما هم خود ایران با کسری شدید گاز مواجه است و هم تحریم‌ها اجازه دریافت پول برق و گاز صادراتی به عراق را نمی‌دهد. ایران همچنین در تابستان‌ها با کسری شدید برق مواجه است.

وزیر برق عراق می‌گوید تابستان امسال ایران حتی «یک مگاوات برق» نیز به عراق تحویل نداده است.

به گفته وی، قیمت گاز صادراتی به عراق نیز سالانه کمتر از ۴ میلیارد دلار است.

با استفاده از گزارش‌های دیلی‌صباح و رادیو فردا؛ د.خس.ن

ابتلای سهیلا حجاب به کووید؛ بهداری زندان کرمانشاه به دلیل نبود پزشک تعطیل است

سهیلا حجاب، زندانی سیاسی و از مخالفان حجاب اجباری، در حالی در زندان کرمانشاه به کرونا مبتلا شده است که خدمات پزشکی به زندانیان این زندان به دلیل تعطیلی بهداری متوقف شده است.

آرش صادقی، زندانی سیاسی سابق، در توییتی که شامگاه پنج‌شنبه، ۲۱ بهمن منتشر کرد ضمن اعلام این خبر گفت که خانم حجاب به همراه ۱۳ زندانی دیگر در بند زنان زندان کرمانشاه به کرونا مبتلا شده است، اما بهداری این بند به دلیل «نبود پزشک متخصص» تعطیل است و فقط در صورت شرایط اورژانسی، اجازه انتقال زندانی به بیمارستان صادر می‌شود.

سهیلا حجاب خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و اواخر اسفند همان سال با تودیع قرار وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

او بعدتر بابت اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب» و «تشکیل گروه غیرقانونی» از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال حبس محکوم شده است که پنج سال از آن به عنوان اشد مجازات قابل اجرا است.

خانم حجاب روز سوم خرداد ۱۳۹۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد و بعد از مدتی به زندان سنندج و پس از آن در ۱۷ دی امسال به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه انتقال داده شد.

بی‌توجهی مسئولان زندان به وضعیت سلامت زندانیان سیاسی، مدنی و عقیدتی که در مواردی حتی منجر به مرگ آن‌ها نیز شده است، سابقه دارد، اما این مخاطرات در دو سال گذشته با توجه به همه‌گیری کرونا و ابتلای حتی چندباره برخی از زندانیان به کرونا جدی‌تر شده است.

در طول این مدت بسیاری از زندانیان با وجود ابتلا به کرونا از دسترسی به دارو، خدمات درمانی و مرخصی محروم مانده‌اند.

بکتاش آبتین، شاعر و نویسنده زندانی از جمله زندانیان سیاسی و مدنی بود که پس از دو بار ابتلا به کرونا در زندان و تاخیر در روند درمانش، ۱۸ دی امسال جان باخت.

ادای احترام سفیر روسیه در تهران به مبتکر عهدنامه ترکمانچای در سالگرد انقلاب ۵۷

سفارت روسیه در تهران روز پنج‌شنبه، ۲۱ بهمن، عکس‌هایی در توییتر منتشر کرد که سفیر این کشور را در حال ادای احترام به بنای یادبود الکساندر گریبایدوف، از تدوین‌کنندگان عهدنامه ترکمانچای، نشان می‌دهد.

صفحه توییتر سفارت روسیه این عکس‌ها را با هشتگ «ما به یاد داریم» منتشر کرد و نوشت که این ادای احترام به مناسبت «روز دیپلمات» انجام گرفته است.

در جریان حمله مردم معترض به سفارت روسیه در تهران در سال ۱۲۰۶ خورشیدی،‌ گریبایدوف، سفیر وقت روسیه، نیز کشته شد.

از این واقعه به عنوان نخستین حمله به سفارتخانه یک کشور خارجی در ایران یاد می‌شود.

حمله به ساختمان سفارت به‌ دنبال امضای عهدنامه ترکمانچای در اول اسفند ۱۲۰۶ بین ایران و روسیه اتفاق افتاد. این قرارداد پس از پایان جنگ بین ایران و روسیه امضا شد و به موجب آن، قلمرو‌های باقی‌مانده ایران از معاهده گلستان، در قفقاز به روسیه واگذار شد.

از آن تاریخ به این سو و به‌ویژه در سال‌های اخیر از «قرارداد ترکمانچای» دست‌کم در میان مردم ایران به عنوان کنایه‌ای برای معامله‌ای سراسر زیان‌بار استفاده شده است.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به انتشار این تصاویر و بازنشر آن در حساب توییتر وزارت خارجه روسیه، این حرکت را «توهین‌آمیز» و «وقیحانه» خواندند.

این نخستین بار نیست که سفارت روسیه در تهران دست به انتشار عکسی حساسیت‌برانگیز می‌زند.

در مردادماه سال جاری هم انتشار عکسی از دیدار لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران، با رئیس نمایندگی دیپلماتیک بریتانیا در ایران در صفحه توییتر این سفارتخانه واکنش‌هایی را از سوی مقامات ایران به دنبال داشت.

آژانس آوارگان سازمان ملل از بازداشت دو خبرنگار مرتبط با خود در کابل خبر داد

کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد روز جمعه خبر داد که دو خبرنگار خارجی و چند شهروند افغان که در ماموریتی برای این نهاد در افغانستان بودند، در کابل بازداشت شده‌اند.

این نهاد سازمان ملل متحد می‌گوید نهایت تلاش خود را برای حل این موضوع خواهد کرد، اما از اظهارنظر بیشتر در این زمینه خودداری کرده است.

اگرچه کمیساریای عالی آوارگان به نام افراد بازداشت شده اشاره نکرده، اما بنا بر گزارش‌ها یکی از این افراد اندرو نورث، خبرنگار سابق بی‌بی‌سی، است.

از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان، وضعیت آزادی بیان و رسانه یکی از حوزه‌هایی است که با چالشی جدی مواجه شده است و بسیاری از خبرنگاران افغان مجبور به ترک این کشور شده‌اند.

در همین حال در چند ماه گذشته عده‌ای از خبرنگاران و فعالان رسانه نیز در افغانستان بازداشت شده‌اند.

از جمله هفته گذشته شریف حسن‌یار، رئیس شبکه تلویزیونی خصوصی آریانا در کابل، در حساب توئیتری خود نوشت که اسلم حجاب و وارث حسرت، دو خبرنگار این شبکه، «بدون دلیل موجه بازداشت شده‌اند و خانواده‌های آنها نگران‌اند.»

این دو نفر یک روز بعد آزاد شدند.

توطئه جاسوس‌های چینی برای «مداخله در انتخابات فدرال استرالیا» خنثی شد

رسانه‌های استرالیایی روز جمعه، ۲۲ بهمن، گزارش دادند که جاسوس‌های چینی به دنبال «مداخله» در انتخابات فدرال آتی این کشور بودند، اما این توطئه توسط آژانس امنیت ملی خنثی شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، چینی‌ها تلاش داشتند که طرح توطئه خود را به واسطه نامزدهای حزب چپ میانه کارگر و از طریق تامین مالی این افراد به اجرا درآورند.

بر اساس این گزارش، یک تاجر ناشناس که گفته می‌شود دارای ارتباطات قوی در چین است این توطئه را طرح‌ریزی کرده بود تا در ازای تامین مالی نامزدهای ایالت نیو ساوت ولز، صاحب نفوذ در مناصب دولتی شود. از این فرد با لقب «عروسک‌گردان» یاد شده است.

روزنامه‌های استرالیایی «سیدنی مورنینگ هرالد» و «دی اِیج» نیز به نقل از منابع امنیتی که نام‌شان فاش نشده، گزارش دادند که یک شرکت اطلاعاتی چینی در این توطئه دست داشته است. این منابع بدون اشاره به جزئیات بیشتر در مورد زمان‌بندی و چگونگی اجرای این طرح، صرفا از خنثی شدن آن خبر دادند.

چین اما در واکنش به این ادعا اعلام کرد که هرگز در امور داخلی استرالیا مداخله نکرده است.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، به خبرنگاران در پکن گفت که گزارش‌های منتشر شده حتی «ارزش تکذیب کردن» هم ندارند.

این گزارش‌ها در حالی منتشر می‌شود که موضوع امنیت ملی به عنوان یکی از محورهای اصلی مبارزات انتخاباتی استرالیا مطرح است. ائتلاف محافظه‌کاران حاکم در بیشتر نظرسنجی‌ها عقب مانده و به‌تازگی، حزب کارگر این کشور را به عنوان حزب محبوب چینی‌ها متهم کرده است.

آمار رسمی کرونا در ایران؛ شناسایی بیش از ۳۱ هزار بیمار جدید در یک روز

وزارت بهداشت ایران روز جمعه، ۲۲ بهمن، از جان باختن ۱۴۳ نفر و شناسایی بیش از ۳۱ هزار بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

بر اساس این گزارش، از مجموع بیماران شناسایی‌شده در یک شبانه‌روز گذشته دو هزار و ۷۸۱ نفر بستری شده‌اند و از مجموع بیماران بستری‌شده به دلیل ابتلا به کرونا در کشور سه هزار و ۲۶۱ نفر در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها به‌ سر می‌برند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مجموع جان‌باختگان کرونا در ایران به ۱۳۳ هزار و ۴۳۷ نفر و مجموع کل بیماران به شش میلیون و ۷۶۱ هزار و ۸۵۵ نفر رسید.

آمار رسمی کرونا در حالی به‌ صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام می‌شود که مسئولان سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده‌اند.

در همین حال بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در روزهای گذشته از افزایش قابل توجه شمار بیماران سرپایی و موارد بستری خبر داده‌اند.

وزارت بهداشت ایران اوایل هفته گذشته اعلام کرد که ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۵۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۶۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

رئیسی: امید به وین و نیویورک نداریم؛ نگاه ما باید به همسایگان باشد

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه در سخنرانی خود در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن با اشاره به مذاکرات احیای برجام گفت که دولت «هرگز امید به وین و نیویورک نداشته» و در عوض، بر همکاری با کشورهای غیرغربی «به‌ویژه همسایگان» ایران تاکید کرد.

ابراهیم رئیسی با نکوهش آن‌چه «نگاه به غرب» در سیاست خارجی کشور خواند تصریح کرد: «امید ما به مردم شمال، جنوب، شرق و غرب کشور است و ما هرگز امید به وین و نیویورک نداریم.»

این سخنان در حالی بیان می‌شود که دور هشتم مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی بر سر احیای توافق برجام، از روز ۱۹ بهمن در وین، پایتخت اتریش، از سر گرفته شده است.

پیشتر اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دولت رئیسی، درباره «احتمال مذاکرات مستقیم با ایران برای دستیابی به توافقی بهتر» با انتقاد و حملات تند جناح اصولگرا روبه‌رو شده بود.

از سوی دیگر، نزدیک شدن جمهوری اسلامی به چین و روسیه که با شعار «نه شرقی، نه غربی» به قدرت رسید، انتقادهای بسیاری را در داخل ایران برانگیخته است.

ابراهیم رئیسی اوایل بهمن‌ماه با ولادیمیر پوتین دیدار کرد و در مورد چشم‌انداز همکاری بیست ساله ایران و روسیه با رئیس جمهوری روسیه به گفت‌وگو نشست. او در بازگشت بدون اشاره به جزئیات از «توافقات خوب» بین تهران و مسکو گفت.

در همین حال، تفاهم‌نامه ۲۵ ساله همکاری‌های اقتصادی و فنی چین و ایران بدون آن‌که جزئیات آن برای مجلس شورای اسلامی، بسیاری از نهادهای حکومتی و مردم ایران اعلام شود، وارد مراحل اجرایی شده است.

چین و روسیه هر دو از اعضای توافق موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند و نمایندگان آن‌ها در ده ماه گذشته در روند مذاکرات احیای این توافق در وین حضور مستقیم داشته داشته‌اند.

بیشتر

مبینا سوری