قیمت مرغ مرغداری


قیمت مرغ مرغداری

میزان به نقل از سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران نوشت: موارد زیادی دیده‌شده که مرغ‌هایی خارج از شبکه باقیمت‌های بالا فروخته می‌شود و حتی بر روی مرغ مارک عرضه تنظیم بازار زده‌شده است که باید بررسی کنند چرا مرغداری که موظف است مرغ را باقیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان به‌صورت زنده بفروشد همچنین خرده‌فروشی که ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان باید مرغ را عرضه کند چگونه خارج از شبکه و باقیمت گران به‌دست مردم می‌رسد.


قیمت مصوب مرغ زنده در مرغداری چند است؟

میزان به نقل از سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران نوشت: موارد زیادی دیده‌شده که مرغ‌هایی خارج از شبکه باقیمت‌های بالا فروخته می‌شود و حتی بر روی مرغ مارک عرضه تنظیم بازار زده‌شده است که باید بررسی کنند چرا مرغداری که موظف است مرغ را باقیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان به‌صورت زنده بفروشد همچنین خرده‌فروشی که ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان باید مرغ را عرضه کند چگونه خارج از شبکه و باقیمت گران به‌دست مردم می‌رسد.

محمدعلی کمالی درباره وضعیت بازار مرغ و علل افزایش قیمت مرغ گفت: وضعیت امروز مرغ نتیجه عملکرد دو ماه گذشته است یعنی نتیجه عملکرد تولید امروز مرغ نیست و مرغ ۶۵ گرمی باید ۵۰ روز در سالن مرغداری نگهداری شود و بعد به‌دست مردم برسد متأسفانه طی ماه‌های گذشته با چند برهه مواجه بودیم.

سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران گفت: طی ماه‌های گذشته ۱۱۴ میلیون جوجه ریزی انجام‌شده، ولی به دلیل اینکه با گرمای هوا مواجه شدیم باعث شد که مرغ وزن کمتری بگیرد و ۴۰ هزار تن وزن کمتری از ۱۱۴ میلیون جوجه گرفته‌شده است. وی افزود: علت دیگر تأمین و کیفیت نهاد آن‌ها است که متأسفانه در این برهه نهاد به موقع به‌دست مرغدار نرسیده اگرچه بازار گاه اعلام بار کرد، ولی خیلی از مرغداران نتوانستند به‌موقع نهاد از واردکنندگان دریافت کنند و مجبور شدند برای تأمین نهاده به بازار آزاد روی بیاورند درصورتی‌که کیفیت نهادها مناسب نیست و این مسئله عدم وزن گیری مرغ را تشدید می‌کند.

کمالی در خصوص وضعیت توزیع مرغ، گفت: مرغ، به‌صورت گرم مصرف می‌شود و به‌صورت زنده نیز احتکار نمی‌شود بنابراین زمانی که مرغ به وزن برسد باید به بازار عرضه شود و مرغدار موظف است متناسب با تعداد جوجه و نهادی که دریافت کرده است مرغ را تحویل دهد و اگر این کار را انجام ندهد در دوره بعد می‌تواند جوجه ریزی کند علاوه بر این فشار دستگاه‌های نظارتی مرغداران را مجبور می‌کند که مرغ را عرضه کنند حتی اگر دولت بر عهده خود وفا نکرده باشد.

سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران بیان کرد: بعدازاینکه مرغ از مزرعه خارج می‌شود دیگر نمی‌دانیم چه اتفاقی برای مرغ می‌افتد، زیرا دیگر مرغدار مسئول این قضیه نیست باید بعد از کشتارگاه در مسیر توزیع را بررسی کنیم که چه اتفاقی می‌افتد و آیا مقدار مرغی که به کشتارگاه می‌رود به همان میزان از کشتارگاه خارج می‌شود و در شبکه توزیع عرضه می‌شود یا اینکه بخشی از مرغ، از کشتارگاه به‌جای دیگری عرضه می‌شود همچنین مرغ از عمده‌فروشی به خرده‌فروشی عرضه می‌شود.

وی اظهار کرد: موارد زیادی دیده‌شده که مرغ‌هایی خارج از شبکه باقیمت‌های بالا فروخته می‌شود و حتی بر روی مرغ مارک عرضه تنظیم بازار زده‌شده است که باید بررسی کنند چرا مرغداری که موظف است مرغ را باقیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان به‌صورت زنده بفروشد همچنین خرده‌فروشی که ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان باید مرغ را عرضه کند چگونه خارج از شبکه و باقیمت گران به‌دست مردم می‌رسد.

کمالی در خصوص اینکه چرا مرغ را از شهرستان‌ها به تهران ارسال نمی‌کنند تا قیمت‌ها به تعادل برسد، گفت: در برخی از استان‌ها، استاندارها و کارگروه‌های تنظیم بازار تصمیماتی می‌گیرند که برای تنظیم بازار، اولویت را به استان خود می‌دهند و این مسئله عاملی است که باعث می‌شود میزان مرغی که باید به تهران ارسال شود به‌موقع ارسال نمی‌شود و فشار ایجاد می‌کند.

۲۲۳۲۲۷

قیمت مرغ زنده اعلام شد

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اعلام کرد که در کل کشور باید مرغ با قیمت مصوب ۲۴ هزارو۹۰۰ تومان توزیع شود و اگر چنین اتفاقی نمی افتد سیستم توزیع با مشکلاتی همراه است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حبیب اسدالله نژاد با بیان اینکه همه مرغداران مرغ زنده را با قیمت هرکیلو ۱۷ هزارو۱۰۰ تومان تحویل کشتارگاه می دهند و این رقم در برخی استان ها کمتر هم می شود، گفت: بنابراین در کل کشور باید مرغ با قیمت مصوب توزیع شود و هیچ فروشگاهی مجاز به فروش مرغ بالاتر از ۲۴ هزارو۹۰۰ تومان نیست. اگر چنین موضوعی در حال وقوع است، سیستم توزیع همچنان مشکل دارد.

وی ادامه داد: براساس آنالیزهایی که انجام داده بودیم نرخ مصوب مرغ بایستی بیشتر از این مقدار می شد ولی چون بازار نیازمند ثبات بود تولیدکنندگان قیمت مصوب را پذیرفتند و آن را اجرا می کنند. اما موضوعی که باید به آن توجه شود قیمت جوجه یکروزه است که به بیش از ۶۰۰۰  تومان رسیده است و با قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان به دست تولید کننده نمی رسد؛ در حالی که قیمت جوجه یکروزه بر مرغ حدود ۷ درصد اثر تورمی دارد.

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور اضافه کرد: همچنان نهاده با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر به دست مرغدار می رسد که این مشکل هم بایستی حل شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تخصیص ۱۰۰ درصدی ذرت و کنجاله سویای دولتی تا ۵۰ روز به واحدهای مرغداری مشکلات مرغداران را در تامین نهاده حل کرده است یا خیر؟  گفت: تخصیص این مقدار نهاده در یک بازه زمانی مشخص اقدام فنی و کارشناسی نیست  و با تخلیه واحدهای مرغداری در ۵۰ روز موافق نیستیم، زیرا تخلیه  به شرایط واحدهای تولیدی و کیفیت نهاده بستگی دارد و نسخه واحدی نیست که بتوان برای همه مرغداری ها اجرا کرد.

اسدالله نژاد افزود: در برخی استان ها مرغ در بازه ۴۰ تا ۴۲ روز به وزن مناسب می رسد و واحد قابلیت تخلیه دارد، برخی استان ها نیز ممکن است کیفیت نهاده یا شرایط محیطی باعث شود مرغ دیرتر به وزن مناسب برسد. یعنی شرایط تولید زمان تخلیه را مشخص می کند، اگرچه همین مصوبه تخلیه در ۵۰ روز هم در برخی استان ها اجرا نمی شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر مرغی مثلا در ۴۰ روز به وزن ایده آل برسد و تا ۵۰ روز به آن دان داده شود این نهاده تبدیل به کود شده و صرفه اقتصادی ندارد. اگر هم مرغدار نهاده اضافی را نگه دارد که ممکن است بازار سیاه نهاده ایجاد شود. بنابراین سهمیه نهاده دامی باید براساس نیاز مرغداران باشد.

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵کیلوگرم نهاده برای هر قطعه مرغ به مرغداران تعلق می گیرد،  گفت: برای هرمرغ ۴کیلو و ٨٠٠ گرم تا ۵کیلو نهاده کافی است. یعنی بایستی سهم نهاده کاهش یابد و از آن طرف  زمان تخلیه واحدهای مرغداری به تولیدکنندگان واگذار شود.

قیمت مرغ مرغداری