قرص کلوزاپین


قرص کلوزاپین

کلوزاپین (Clozapine) یک داروی ضد سایکوز (ضد روان پریشی) است که برای درمان روان‌گسیختگی یا اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


کلوزاپین (Clozapi e) یک داروی ضد سایکوز (ضد روان پریشی) است که برای درمان روان‌گسیختگی یا اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

داروی کلوزاپین ( Clozapi e )  اولین بار در دهه ۱۹۷۰ برای این بیماری روانشناختی معرفی شد اما مصرف آن حدود یک دهه به دلیل عوارض جانبی بسیار نادر اما با قابلیت‌ کشندگی متوقف شد.

حدود دو درصد از بیمارانی که از این دارو مصرف می‌کردند گلبولهای سفید خون خود را از دست می‌دادند، اما در دهه ۱۹۸۰ همراه با هشدارهایی درباره موارد مصرف آن دوباره در نام‌های تجاری مختلف وارد بازار شد.

در بسیاری از کشورهای پیشرفته این دارو به عنوان آخرین گزینه و در شرایطی که داروهای دیگر جواب ندهند تجویز می‌شود.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

نام‌های تجاری:

U.S.

l iazolC

olcazaF

Ca ada

apo-clozapi e

li azolC

Ge – Clozapi e

اشکال دارویی :

Table :25mg Table : 100mg

دسته دارویی: 

آنتی سایکوتیک نسل دوم

مکانیسم عمل قرص کلوزاپین :

اﻳـﻦ دارو ﺑـﺮ داﻣﻨﻪی وﺳﻴﻌﻲ از ﮔﻴﺮﻧﺪهﻫﺎ اﺛﺮ ﻣﻲﮔﺬارد، از ﺟﻤﻠـﻪ Dopami e D4، H1، Alpha-1 ad e e gic و Musca i ic اﺛﺮ ﻣﻲﮔﺬارد.

ﺳﻄﺢ ﻏﻠﻈﺖ را ﺑﺎﻻ ﻣﻲﺑﺮﻧﺪ، اﻣﺎ اﻳﻦ ﺗﻐﻴﻴﺮات ﺑﺴﻴﺎر ﻛﻢ اﺳﺖ و ﺑﻪ ﻧﺪرت ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﺗﺜﺒﻴﺖ دوز اﺳﺖ.

اثر ضد سایکوز این دارو ناشی از مسدود کردن گیرنده‌های دوپامینی در مسیر دوپامینرژیک-مزولیمبیک و مزوفرونتال در سیستم اعصاب مرکزی می‌باشد.

این دارو دارای اثر مسدد گیرنده‌های آلفا آدرنرژیک و موسکارینی نیز می‌باشد.

کلوزاپین ۱۰۰

کلوزاپین عوارضاسكيزوفرنی

این دارو می‌تواند باعث شود که گلبول‌های سفید خون از بین بروند و سیستم ایمنی بدن را به شدت ضعیف کنند. این اتفاق اگر بخواهد رخ دهد معمولا در ۶ ماه اول اتقاق می‌افتد و بعد از آن فقط ۱ درصد افراد را درگیر می‌کند. عوارض این دارو بسیار مشخص و برجسته هستند که باعث عدم پذیرش از سمت بیماران می‌شود. از شایع‌ترین عوارضی که پس از مصرف این دارو به وجود می‌آید افزایش وزن، لرزش، سرگیجه، سردرد، خواب‌آلودگی، تهوع، یبوست، خشکی دهان یا افزایش بزاق دهان، دید تار، افزایش ضربان قلب و تعریق زیاد است. همچنین خطر تشنج با بالا رفتن دوز در شخص بیشتر می‌شود.

از عوارض دیگر این دارو می‌توان به یرقان، کم‌خونی همولوتیک، ناتوانی جنسی، رنگ‌پریدگی، کاهش یا افزایش دمای بدن، ژنیکوماستی، اختلال در قاعدگی، نعوذ دائم، کابوس شبانه، احتقان بینی، آریتمی قلبی، گالاکتوره، به ندرت تغییرات فشار خون، افزایش قند خون، استفراغ، مشکل در دفع ادرار و میوکادریت و پروکادریت اشاره کرد.

کلوزاپین و وسواس

وسواس فکری نوعی اختلال است که فرد مبتلا تمایل زیادی به انجام کارهای تکراری دارد. رفتار های تکراری مثل شستن مداوم دست ها، بررسی دقیق کارها یا تمیز کردن وسایل و اشیا به طور مکرر از علایم این اختلال ذهنی هستند. وسواس فکری می تواند باعث اختلال در فعالیت های روزمره و تعاملات اجتماعی فرد شود.

شاید وسواس فکری را بتوان یکی از عوارض جانبی مصرف این دارو محسوب کرد. هرچند تا امروز چندین بررسی درباره ارتباط بین مصرف کلوزاپین و وسواس انجام شده است، اما هنوز نحوه ارتباط آنها به خوبی قابل درک نیست. بروز علائم وسواس فکری، در بیشتر از ۲۰% از بیماران تحت درمان با کلوزاپین شاید کمی ناخوشایند باشد. این دارو از نظر قدرت تاثیرگذاری در مقایسه با سایر داروهای ضد روان پریشی در درجه اول قرار دارد.

گاهی اوقات بروز وسواس فکری ناشی از این دارو در بیماران مبتلا به روان پریشی، به عنوان بدتر شدن وضعیت بیماری تفسیر می شود. اگرچه وسواس فکری در بیماران تحت درمان با اکثر داروهای ضد روان پریشی دیده میشود، اما بروز این عارضه در درمان با کلوزاپین بیشتر است. در نتیجه، این اختلال منجر به اعلام عدم موفقیت کامل در درمان با این دارو تلقی میشود.

کلوزاپین ۲۵

کلوزاپین مینو ۱۰۰

کلوزاپین مینو ۲۵

كلوزاپين براي درمان اسكيزوفرني در بيماراني كه به ساير دارو‌ هاي ضدجنون پاسخ نمي ‌دهند مصرف می ‌شود. در ایران این قرص در شرکت مینو تولید می شود.

کلوزاپین خارجی

یک مطالعه نشان داد

کلوزاپین افسردگی

سردرد، خواب آلودگی بیش از حد، گیجی، تاری دید، یبوست، خشکی دهان، تهوع، استفراغ، افت فشار وضعیتی از عوارض عمومی مصرف قرص کلوزاپین می باشد.

ممکن است شما نسبت به عفونت حساس شوید؛ تب، گلودرد یا سایر علایم عفونت را گزارش دهید. همچنین در صورت بروز هر یک از علائم زیر آن را به پزشک معالج خود گزارش دهید:

و این دارو باعث افسردگی در فردذ مصرف کننده شود .

کلوزاپین اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی (schizoph e ia) یک بیماری روانی شدید است که بر تفکر و ادراک تاثیر می‌گذارد. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب دچار اختلالات عمیق در صحبت کردن، فرآیندهای احساسی، رفتار و احساس درباره خود می‌شوند. داروهای آنتی‌سایکوتیک می‌تواند یک درمان مفید برای اسکیزوفرنی باشد؛ با این حال، مصرف داروهای آنتی‌سایکوتیک می‌تواند تاثیرات ناخوشایندی نیز داشته باشند. کلوزاپین (clozapi e) یک داروی آنتی‌سایکوتیک است که می‌تواند در درمان اسکیزوفرنی مفید باشد، به ویژه هنگامی که داروهای آنتی‌سایکوتیک دیگر عمل نکنند. با این حال مشخص نیست که چه دوزی از کلوزاپین با حداقل عوارض جانبی موثرتر است. در این مرور تاثیرات مصرف کلوزاپین در چهار سطح دوز مختلف (دوز بالا، دوز استاندارد، دوز پائین، دوز بسیار پائین) مورد بررسی قرار گرفته است.

شواهدی که بهترین دوز کلوزاپین را در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نشان دهد، یافت نشد. باید به تعادل مزایا و آسیب‌های دوزهای مختلف در ارتباط با افزایش وزن و سایر عوارض جانبی توجه دقیق داشته باشیم. اندازه‌گیری‌های کلی BMI بین گروه‌ها مشابه بود؛ با این حال، به نظر می‌رسد که عوارض جانبی در دوزهای پائین باید کمتر باشد. به طور کلی، این مرور فقدان اطلاعات مبتنی بر شواهد موجود را برای رسیدگی به این سوال که چه مقدار کلوزاپین بیشترین اثربخشی با کمترین عوارض جانبی را داراست، نشان می‌دهد. برای پاسخ‌گویی به این سوال انجام کارآزمایی‌های بالینی تصادفی‌سازی و کنترل شده بزرگ، که به خوبی طراحی شده و به خوبی گزارش شده، ضروری است. نیاز ویژه برای چنین کارآزمایی‌هایی وجود دارد تا پیامدهای طولانی‌-مدت و تاثیرات کلوزاپین را هنگامی که بیشتر از دوز استاندارد تجویز می‌شود، بررسی کنند.

کلوزاپین ایرانی

کلوزاپین ایرانی با نام مینو وارد بازار می شود و تفاوتی با نمونه خارجی ندارد .

کلوزاپین اطلاعات دارویی

کلوزاپین یک داروی ضد سایکوز است که با تغییر عملکرد بعضی مواد در مغز کار می کند. از این دارو برای درمان اسکیزوفرنی شدید یا کاهش ریسک خودکشی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی یا بیماری های مشابه استفاده می شود.

اسکیزوفرنی، مقاوم در برابر درمان: درمان بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی که قادر به پاسخگویی مناسب به درمان ضد روان پریشی نیستند.

رفتار خودکشی در اسکیزوفرنی یا اختلال اسکیزوافکتیو: برای کاهش خطر ابتلا به خودکشی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی یا اختلال اسکیزوافکتیو.

کلوزاپین الانزاپین

فاقد نظر

ایا کلوزاپین خواب اور است

-کلوزاپین خواب‌آور شدید بوده، و به طرز قابل توجهی c s را غیرفعال می‌کند، لذا ممکن است در طول روز باعث

گیجی شود، و در طول شب خواب را بسیار سنگین می‌کند، و فرد را تا مرز بیهوشی می‌برد.

انواع کلوزاپین

قرص

اثر کلوزاپین

اشکال کلوزاپین

قرص آمپول

آمپول کلوزاپین

ندارد

کلوزاپین برای چیست

ضد روانپریشی

کلوزاپین برای چه بیماری است

ضد روانپریشی اسکیزوفرنی

کلوزاپین به انگلیسی

قرص کلوزاپین برای چیست 

قرص کلوزاپین برای چیه

داروی کلوزاپین برای چیست

اسکیزوفرنی

خودکشی با کلوزاپین برند کلوزاپین

مینو

کلوزاپین در بارداری

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

موارد مصرف دارو:

این دارو هم بروی نشانه‌های مثبت روان‌گسیختگی posi ive symp oms (مانند هذیان و توهم) و هم بروی نشانه‌های منفی آن ega ive symp oms (مانند گریختن از اجتماع و رفتارهای اجتماعی) اثردرمانی قابل توجهی دارد.

در بیمارانی که به سایر داروهای ضد سایکوز متعارف (حداقل دو دارو) مقاومت نشان می‌دهند.

دوزبندی در بزرگسالان:

در اﻓﺮاد ﺑﺎﻟﻎ Clozapi e ﺑﺎ دوز ۱۲۵ ﺗﺎ ۲۵ ﻣﻴﻠﻲﮔـﺮم دو ﺑـﺎر در روز آﻏـﺎز ﻣﻲﺷﻮد و ﺑﻪ ﺗﺪرﻳﺞ و ﺑﺎ اﺿﺎﻓﻪ ﺷﺪن ۱۲۵ ﺗﺎ ۲۵ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﻫﺮ روز ﻳﺎ ﻫﺮ دو روز ﺑﻪ دوز ۳۰۰ ﺗـﺎ ۶۰۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم روزاﻧﻪ ﻣﻲرﺳﺎﻧﻴﻢ.

دوز ﺑﻴﺶ از ۹۰۰ ﻣﻴﻠﻲﮔـﺮم روزاﻧـﻪ ﭘﻴﺸـﻨﻬﺎد ﻧﻤـﻲﺷـﻮد. ﻋﺎﻣـﻞ ﻣﺤـﺪود ﻛﻨﻨﺪه‌ی اﻓﺰاﻳﺶ دوز، اﻓﺖ ﻓﺸﺎر وﺿﻌﻴﺘﻲ اﺳﺖ، اﮔﺮ ﭼﻪ دﻳﮕﺮ ﺗـﺄﺛﻴﺮات ﺟـﺎﻧﺒﻲ ﻧﻴـﺰ راﻳـﺞ اﺳـﺖ.

در اﻓﺮاد ﻣﺴﻦ و اﻓﺮاد ﺑﺎ ﺑﻴﻤﺎریﻫﺎی ﭘﺰﺷﻜﻲ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ اﺿـﺎﻓﻪ ﺷـﺪن دوز آرام ﺗـﺮ ﺑﺎﺷـﺪ، و دوز را در ۱۰۰ ﺗﺎ ۱۵۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم روزاﻧﻪ ﺗﺜﺒﻴﺖ ﻣﻲﻛﻨﻴﻢ.

عوارض جانبی:

در سال ۱۹۷۱ این دارو به عنوان نخستین داروی ضد سایکوز غیر متعارف (آتیپیک) در اروپا معرفی شد ولی به دلیل بروز آگرانولوسیتوز ag a ulocy osis که منجر به مرگ چند بیمار گردید، توسط کارخانه سازنده از بازار مصرف خارج شد.

در سال ۱۹۸۹ پس از آنکه پژوهش‌های تکمیلی قدرت اثربخشی بالای آنرا روی بیماران مبتلا به روان‌گسیختگی نشان دادند، اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا FDA مجدداً با مصرف آن، تنها در مواردی از روان‌گسیختگی که بیماران به سایر درما ن‌ها مقاومت نشان می‌دهند، موافقت نمود.

FDA بررسی منظم خون بیمارانی که این دارو را مصرف می‌کنند ضروری می‌داند.

در سال ۲۰۰۲ از سوی FDA اجازه مصرف این دارو برای کاهش خودکشی در بیماران مبتلا به روان‌گسیختگی صادر گردید.

غالباً بیمارانی که کلوزاپین مصرف می‌کنند در شش ماه نخست، هر هفته از نظر بیماری‌های خونی کنترل می‌شوند.

اگر هیچ عارضه‌ای در این مدت مشاهده نشود، معمولاً این کنترل در شش‌ماهه دوم هر دو هفته و سپس هر ماه انجام می‌گردد.

Clozapi e ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﻗﺮص ﺑﺎ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﺬب ﺑﺎﻻ و ﻧﻴﻤﻪ ﻋﻤﺮی ﻣﺘﻮﺳﻂ (۱۲ ﺳـﺎﻋﺖ) ﻣﺼـﺮف ﻣﻲﺷﻮد و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻗﺮصﻫﺎی در دﻫﺎن ﺑﺎز ﺷﻮﻧﺪه (Fazaclo) ﺑﺎ ﻓﺎرﻣﺎﻛﻮﻛﻴﻨﺘﻴﻚ ﻣﺸﺎﺑﻪ وﺟـﻮد دارد.

دارو را ﻣﻌﻤﻮﻻً ﻳﻚ ﺑﺎر در روز ﺗﺠﻮﻳﺰ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ، اﮔﺮ ﭼﻪ دوﺑﺎر در روز ﻧﻴﺰ ﻣﺠـﺎز اﺳـﺖ.

ﺗﺄﺛﻴﺮات ﺟﺎﻧﺒﻲ Clozapi e ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ و ﻣﻘﺎوم ﻫﺴـﺘﻨﺪ، ﻛـﻪ ﺑﺎﻋـﺚ ﻋـﺪم ﭘـﺬﻳﺮش آن در ﺧﻴﻠﻲ از ﺑﻴﻤﺎران ﻣﻲﺷﻮد.

اﻓﺖ ﻓﺸﺎر وﺿﻌﻴﺘﻲ، ﺗﭙﺶ ﻗﻠﺐ، اﻓﺰاﻳﺶ وزن، ﺳـﻨﺪرم ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴـﻚ، اﻓـﺰاﻳﺶ ﺑﺰاق، ﺧﻮابآوری و ﻳﺒﻮﺳﺖ در ﻣﻴﺎن ﺷﺎﻳﻊﺗﺮﻳﻦ ﺗﺄﺛﻴﺮات ﺟﺎﻧﺒﻲ ﮔﺰارش ﺷﺪه اﺳﺖ.

ﺧﻄﺮ ﺗﺸﻨﺞ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ دوز ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻲﺷﻮد، اﮔﺮ ﭼﻪ اﻓﺰاﻳﺶ QT ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ clozapi e ﻧﻴﺴﺖ ، اﻣﺎ ﻣﻮارد ﻣﺮگ ﻧﺎدر (۰۱ درﺻﺪ) ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﻣﺸﻜﻼت ﻗﻠﺒﻲ ﻧﻴﺰ ﮔﺰارش ﺷﺪه اﺳﺖ.

ﺑﺪﺗﺮﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ، اﺣﺘﻤﺎل ﺑﻴﻤﺎری ﺧﻄﺮﻧﺎک آﮔﺮاﻧﻮﻟﻮﺳﻴﺘﻮزﻳﺲ ﻛﻪ در ۱ ﺗـﺎ ۲ درﺻـﺪ ﻣـﻮارد در ﻃــﻲ ﺷــﺶ ﻣــﺎه اول درﻣــﺎن ﮔــﺰارش ﺷــﺪه و ﺑﻌــﺪ از آن ﻧﻴــﺰ وﺟــﻮد ﻧﺪاﺷــﺘﻪ اﺳــﺖ.

FDA ﺷــﻤﺎرش ﮔﻠﺒﻮلﻫﺎی ﺳﻔﻴﺪ در ﻫﺮ ﻫﻔﺘﻪ ﺑﺮای ۶ ﻣﺎه اول درﻣﺎن، دو ﻫﻔﺘﻪ ﻳﻚ ﺑﺎر ﺑﺮای ﺷـﺶ ﻣـﺎه دوم درﻣـﺎن و ﺷﻤﺎرش ﻣﺎﻫﻴﺎﻧﻪ ﺑﺮای ﻣﺎﺑﻘﻲ ﻃﻮل درﻣﺎن اﻟﺰاﻣﻲ ﻛﺮده اﺳﺖ.

خواب آلودگی، نوتروپنی و آگرانولوسیتوز کشنده، سردرد و گیجی، افزایش ترشح بزاق، مشکل در دفع ادرار، نعوذ دائم، پریکاردیت و میوکاردیت ، هذیان ، ندرتاً‌ تغییرات فشار خون، تهوع و استفراغ، افزایش قند خون، عوارض خارجی هرمی، کاهش یا افزایش دمای بدن، رنگ پریدگی، کابوس شبانه، خشکی‌دهان، احتقان بینی، یبوست، تاری دید، آریتمی، افزایش تعداد ضربان قلب، اختلال در قاعدگی، گالاکتوره، ژنیکوماستی، افزایش وزن، ناتوانی جنسی، کم خونی همولیتیک، بثورات جلدی و یرقان از عوارض جانبی دارو هستند.

موارد منع مصرف :

در صورت وجود ضعف شدید CNS سابقه نوتروپنی، اختلالات میلوپرولیفراتیو به ویژه دیسکرازی خونی یا سابقه ابتلا به آن و ضعف مغز استخوان،‌ این دارو نباید مصرف شود.

کلوزاپین در بیماران مبتلا به تشنج کنترل نشده، بیماران مبتلا به بیماری‌های خونی میلو پرولیفراتیو و آگرانولوسیتوز ایجاد شده در اثر مصرف قبلی دارو، منع مصرف مطلق دارد. موارد دیگری با منع مصرف نسبی، مانند اختلال کبدی و اختلالات قبلی دستگاه قلبی و عروقی وجود دارند.

هشدارها و احتیاطات:

۱٫ در موارد زیر با احتیاط فراوان تجویز شود: بزرگی پروستات، گلوکوم با زاویه باریک.

۲٫ قبل از شروع درمان با این دارو، باید از شمارش سلولهای خونی و بخصوص لوکوسیت‌ و از طبیعی بودن میزان سلولهای خونی اطمینان حاصل کرد.

۳٫ در طول درمان با این دارو، می‌بایست در ۱۸ هفته اول درمان به صورت هفته ای یکبار و پس از ۱۸ هفته حداقل هر ۴ هفته یکبار شمارش سلولهای خونی انجام شود.در صورت کاهش شدید گلوبولهای سفید مصرف دارو باید قطع شود.

۴٫ از مصرف همزمان داروهایی که تولید لوکوسیت‌ها را تضعیف می‌کنند، مانند کوتریموکسازول و کاربامازپین‌، با کلوزاپین باید اجتناب شود.

۵٫ از قطع ناگهای مصرف این دارو باید اجتناب شود تا از بروز علائم قطع مصرف و عود بیماری جلوگیری گردد.

تداخلات دارویی:

مصرف همزمان این دارو با داروهای کاربامازپین، کرتریموکسازول، کلرامفنیکل، سولفونامیدها و پنی‌سیلامین‌ خطر تضعبف شدید مغز استخوان و بروز آگرانولوسیتوز را افزایش می‌دهد.

مصرف همزمان این دارو با داروهای هوشبر، داروهای ضد درد شبه تریاک، داروهای ضد اضطراب و خواب‌آور موجب افزایش اثرتسکین‌بخش می‌شود.

آریترومایسین و سایمتیدین متابولیسم این دارو را مهار و موجب افزایش غلظت پلاسمایی آن می‌شوند.

مصرف همزمان کلوزاپین‌ها با داروهای ضد افسردگی مهار کننده آنزیم مونوآمینواکسیداز، موجب افزایش اثرات این داروها می‌شود.

این دارو با اثر پائین‌آورنده قندخون سولفونیل اوره‌ها و اثر ضد تشنجی داروهای ضد صرع مقابله می‌کند. فنی توئین‌ متابولیسم کلوزاپین‌ را تسریع می‌کند.

مصرف همزمان این دارو با ترفنادین خطر بروز آریتمی بطنی را افزایش می‌دهد.

این دارو با لیتیم و نیز متیل‌دوپا خطر بروز عوارض خارج هرمی را بالا می‌برد. درصورت مصرف همزمان فرآورده‌های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNS با این دارو ممکن است اثرات تضعیف کننده CNS تشدید شود.

اثر کاهنده فشار خون داروهی پائین‌آورنده فشار خون در صورت مصرف همزما با کلوزاپین‌ ممکن است تشدید شود.

توجهات پزشکی-پرستاری آموزش به بیمار – خانواده:

۱٫ قطع مصرف دارو به تدریج و طی حداقل ۲-۱ هفته انجام شود. در صورتی که قطع یکباره مصرف دارو ضروری باشد، بیمار باید تحت نظر باشد.

۲٫ به بیمار توصیه‌شود که در صورت بروز هرگونه عفونت، ضعف، تب و گلودرد پزشک معالج خود را مطلع کند.

۳٫ در آغاز درمان با این دارو، بدلیل بروز کلاپس ناشی از افت فشار خون، بیمار باید تحت مراقبت دقیق پزشکی باشد.

۴٫ دوره درمان با این دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیشتر یا کمتر از مقدار توصیه شده مصرف شود.

۵٫ در صورت عدم مصرف دارو به مدت ۲ روز یا بیشتر، پیش از مصرف باید با پزشک مراجعه شود.

۶٫ در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو،‌به محض به یادآوردن آن نوبت باید مصرف شود. مگر اینکه تقریباً‌ زمان مصرف نوبت بعدی فرارسید باشد. در این صورت از مصرف نوبت فراموش شده و دوبرابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداری نمود.

مقدار مصرف

بزرگسالان : در روز اول شروع درمان ۵۱۲ میلی‌گرم یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود که در صورت تحمل بیمار به تدریج در مقادیرmgday 50-25 طی ۱۴ روز تا mgday 450-300 در مقادیر منقسم افزایش می‌یابد.

برای شروع درمان در صورت عدم مصرف دارو به مدت دو روز یا بیشتر ، ابتدا ۵۱۲ میلی‌گرم یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود.

فارماکودینامیک کینتیک کلوزاپین:

جذب کلوزاپین از راه خوراکی سریع و تقریباً کامل است. دارو در کبد متابولیزه و از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌شود. نیمه عمر این دارو پس از مصرف مقدار ۷۵ میلی‌گرم ۸ ساعت می‌باشد. طول اثر دارو ۱۲-۴ ساعت می‌باشد.

کلوزاپین

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف کلوزاپین

مکانیسم اثر کلوزاپین

فارماکوکینتیک کلوزاپین

منع مصرف کلوزاپین

عوارض جانبی کلوزاپین

تداخلات دارویی کلوزاپین

هشدار ها کلوزاپین

توصیه های دارویی کلوزاپین

دارو های هم گروه کلوزاپین

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

قرص کلوزاپین