قرص وازونیدین برای ترک اعتیاد


قرص وازونیدین برای ترک اعتیاد

قرص وازونیدین دارویی اعتیادآور است و تنها برای ترک اعتیاد به روش کوتاه مدت مفید است. از این دارو برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود و باید مصرف آن به صورت تدریجی قطع شود.


قرص وازونیدین برای ترک اعتیاد

قرص وازونیدین برای ترک اعتیاد | کلونیدین برای ترک

قرص وازونیدین (کلونیدین) دارویی است که برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود. اما، برخی از پزشکان آن را برای ترک اعتیاد نیز تجویز می‌کنند. البته، این دارو نیز مانند سایر داروها امکان اعتیاد دارد. یعنی نباید بیش از دوز تجویز شده مصرف شود؛ به گونه‌ای که مصرف قرص وازونیدین در کنار سایر مشتقات تریاک نظیر اوپیات‌ها خطرناک بوده و پس از قطع مصرف مشکلاتی را برای بیمار بوجود می‌آورد. وازونیدین در دسته قرص‌های درمان فشار خون قرار گرفته و با نام‌های تجاری کلوفلین، کاپوای، نکسیکلون و کاتاپرس توزیع می‌شود. این دارو برای درمان برخی از عارضه‌ها نظیر فشار خون، بیش فعالی، ترک سیگار، ترک اعتیاد، اضطراب، سندروم توره و انقباض‌های قاعدگی مفید است. دیدگاه‌های مختلفی در خصوص این قرص وجود دارد که مهمترین آن اعتیادآور بودن کلونیدین است.

آیا وازونیدین (کلونیدین) اعتیادآور است؟ مصرف بیش از اندازه وازونیدین اعتیادآور است. البته، میزان وابستگی به این دارو به اندازه سایر داروهای ترک اعتیاد نیست. برخی از محققان معتقدند که مصرف این دارو می‌تواند وابستگی‌ به مصرف الکل و سایر مواد مخدر را بیشتر کند. یعنی اگر در کنار مصرف مواد مخدر از این دارو استفاده شود، امکان وابستگی بیشتر به آن‌ها وجود دارد. اما، زمانی که مصرف وازونیدین تحت کنترل پزشک انجام شود این عوارض تا حد زیادی از بین رفته و خطر وابستگی شدید به آن را کم می‌کند. به همین خاطر است که پزشکان توصیه می‌کنند فرایند ترک اعتیاد حتما در کلینیک‌های درمانی انجام شود.

دیدگاه‌های مختلف درباره قرص وازونیدین

همانطور که گفتیم دیدگاه‌های مختلفی درباره قرص وازونیدین وجود دارد که در قسمت قبل به موضوع اعتیادآور بودن آن اشاره کردیم. اما، دیدگاه مهم دیگری که نسبت به این دارو وجود دارد، خاصیت ترک اعتیاد آن است. پزشکان معتقدند که مصرف وازونیدین موجب می‌شود تا دوران ترک اعتیاد آسان تر شود. این دیدگاه کاملا نقطه مقابل دیدگاه قبلی بوده و برخی پزشکان اعتقاد دارند که کلونیدین ماده مخدر نیست و هرگز گیرنده‌های مواد مخدر را فعال نمی‌سازد.

پزشکان معتقدند که مصرف این دارو در هنگام ترک اعتیاد میزان ضربان قلب و همچنین فشار خون را تنظیم کرده و امکان سکته را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. امری که موجب می‌شود تا اضطراب ناشی از ترک اعتیاد کاهش یابد و بیمار به راحتی بتواند فرایند درمانی خود را طی کند. این مزایا زمانی سودمند واقع می‌شوند که فرایند ترک اعتیاد زیر نظر پزشک و در کلینیک‌های ترک اعتیاد انجام شود. البته، وازونیدین برای تمام روش‌های ترک اعتیاد و همچنین مواد مخدر مختلف مفید نبوده و حتما باید توسط پزشک تجویز شود.

پس از ترک اعتیاد چگونه مصرف وازونیدین را قطع کنیم

همانطور که گفتیم مصرف بیش از اندازه وازونیدین می‌تواند اعتیادآور باشد. پس با توجه به مطالب فوق و سبک و سنگین کردن دیدگاه‌ها به این نتیجه می‌رسیم که قرص وازونیدین دارویی اعتیادآور است و تنها برای ترک اعتیاد به روش کوتاه مدت مفید است. بنابراین، برای ترک اعتیاد به روش‌های تدریجی و بلند مدت نیاز است که از قرص‌های دیگر استفاده شود. اما، زمانی که برای مدت ۱ الی ۲ ماه از قرص وازونیدین استفاده شود، بهتر است مصرف آن به صورت تدریجی قطع شود. یعنی پس از سم زدایی مواد مخدر از بدن، نباید به یک باره مصرف این قرص را قطع کرد. چراکه این امر می‌تواند فشار خون را به یک باره افزایش دهد و بیمار را با مشکلات فراوانی مواجه کند. بنابراین، بهتر است قبل از قطع مصرف وازونیدین مانند هر داروی دیگری باید با پزشک مورد نظر مشورت کنید.

علائم ناشی از قطع مصرف وازونیدین

متاسفانه، برخی از مصرف کنندگان پس از قطع این دارو با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

همچنین، به یاد داشته باشید که این علائم در افراد مختلف فرق داشته و ممکن است نشانه‌های آن پس از مدتی بروز کند. هیچگاه قرص وازونیدین را همزمان با متادون مصرف نکنید. این امر علائم فوق را پس از قطع مصرف تشدید کرده و حتی افراد را تا پای مرگ می‌کشاند. لازم به ذکر است که مصرف این دارو حتما باید با دستور پزشک انجام شود. در برخی موارد پزشک با مصرف قرص وازونیدین به شدت مخالف بوده و مصرف آن را برای افرادی که دارای بیماری‌های پیش زمینه‌ای هستند منع می‌کند.

قرص وازونیدین برای چیست

از تاثیرات دارویی قرص وازونیدین می توان به کنترل فشار خون بالا، پروفیلاکسی سردرد عروقی همچون میگرن و به عنوان یک داروی کمکی در مهار و کنترل علائم ترک مواد مخدر همچون درد عضلانی  و برای سم زدائی در مراحل ترک اعتیاد اشاره نمود. این دارو در ترک مواد حاوی نیکوتین به منظور کنترل علائم ترک کاربرد دارد. از نکات مهممی که در مورد این دارو می توان به آن اشاره نمود این است که قرص وازونیدین فشار خون را درمان نمی کند بلکه تنها اثر کنترلی دارد و باید در طولانی مدت مصرف گردد. توجه داشته برای قطع مصرف قرص وازونیدین حتما باید با پزشک خود مشورت نمایید و بطور خودسرانه مصرف این دارو را قطع نکنید.

قرص وازونیدین کلونیدین چیست

قرص وازونیدین در کتاب داروهای ژنریک با نام کلونیدین معرفی شده و در دسته داروهای موثر برای بیماری های قلبی و عروقی، داروهای آلفا آگونیست مرکزی  و داروی کنترل فشار خون قرار دارد. این دارو با شل کردن رگ های خونی باعث افت ضربان و فشار خون می شود. گاهی مصرف وازونیدین کلونیدین با سایر داروها کاملا منع شده و باید طبق نظر پزشک این دارو را مصرف نمود.

ترک اعتیاد کلونیدین

کلونیدین دارویی است که برای درمان فشار خون بالا تجویز می‌شود. در این مقاله با موارد مصرف، علائم و عوارض قطع مصرف و روش ترک اعتیاد کلونیدین آشنا می‌شوید. سوءمصرف کلونیدین به اندازه سوءمصرف داروهای دیگر شایع نیست، با این حال خطر وابسته شدن به آن وجود دارد. مصرف قرص کلونیدین در کنار اوپیات‌ها (مشتقات تریاک) خطر سوءمصرف و بروز علائم پس از قطع مصرف را افزایش می‌دهد.

کلونیدین چیست؟

کلونیدین در دسته داروهای مخصوص درمان فشار خون قرار می‌گیرد و با نام‌های تجاری وازونیدین، کاتاپرس، کاپوای، کلوفلین و نکسیکلون به فروش می‌رسد. کلونیدین برای درمان عارضه های مختلفی از قبیل موارد زیر تجویز می‌شود:

سازمان غذا و دارو بسیاری از کاربردهای اصلی کلونیدین را تایید نکرده است، اما پزشکان کلونیدین را به دلایلی به جز موارد مورد تایید FDA تجویز می‌کنند. سندرم پای بیقرار، سندروم توره و گٌرگرفتگی از جمله عارضه‌هایی هستند که کلونیدین بدون تایید FDA برای درمان آن‌ها تجویز می‌شود. تجویز کلونیدین برای ترک اوپیات‌ها نمونه دیگری از این کاربردها است.

آیا کلونیدین اعتیادآور است؟

هرچند کلونیدین به اندازه داروهای دیگر اعتیادآور نیست، اما مصرف کنندگان ممکن است به آن وابسته شوند. برخی پژوهشگران گزارش داده‌اند که مصرف کلونیدین مدت و شدت اثرگذاری بعضی داروها و مواد مخدر، به ویژه اوپیات ها را افزایش می‌دهد. بنابراین بیمارانی که مواد مخدر یا مشروبات الکلی را در کنار کلونیدین مصرف می‌کنند، دچار وابستگی شدیدتری می‌شوند.

مصرف کلونیدین به روش یا مقداری متفاوت با آنچه پزشک تجویز کرده است، نشانه هشدار سوءمصرف کلونیدین است.

مشاوره ترک اعتیاد کلونیدین

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه صحیح ترک اعتیاد به کلونیدین با مشاوران ما در کلینیک پیام تندرستی تماس بگیرید.

ترک اعتیاد قرص کلونیدین

کلونیدین دوران ترک مواد مخدر را به روش‌های مختلف آسان‌تر می‌کند. برخلاف بسیاری از داروهایی که برای ترک اعتیاد به مواد مخدر تجویز می‌شوند و می‌توانند اعتیادآور باشند، کلونیدین آگونیست مواد مخدر نیست و گیرنده‌های مواد مخدر را فعال نمی‌کند.

پزشکان بر این باورند که مصرف کلونیدین شدت علائم ترک اعتیاد را کاهش می‌دهد. همچنین برای پایین آوردن فشار خون و ضربان قلب بر عصب های خاصی از مغز اثر می‌گذارد، در نتیجه احساس اضطراب یا نوسانات خلقی بیمار کاهش می‌یابد. به علاوه کلونیدین تکانشگری را کاهش و توجه و تمرکز را افزایش می‌دهد که به نوبه خود می‌تواند ولع ذهنی مصرف مواد مخدر را کمتر کند.

درست است که مصرف کلونیدین در دوران ترک اعتیاد به مواد مخدر مزایایی دارد، اما کلونیدین نمی‌تواند تمام علائم ترک اعتیاد را برطرف کند. برای مثال کلونیدین تاثیری بر علائمی مانند بی‌خوابی، درد عضلانی و ولع فیزیکی نسبت به مصرف مواد مخدر ندارد. به علاوه مصرف کلونیدین عوارض جانبی شدیدی مانند پایین آمدن فشار خون، خواب آلودگی، خستگی، خشکی دهان و سر درد را نیز به دنبال دارد.

بسیاری از بیمارانی که در حال ترک مواد مخدر هستند، با مصرف کلونیدین برخی از علائم ترک را مدیریت می‌کنند. البته هیچ گاه نباید کلونیدین یا هر داروی سم زدایی دیگری را بدون تجویز پزشک مصرف کنید.

سم زدایی بدن از قرص کلونیدین

چنانچه کلونیدین را به تنهایی یا همراه با مواد و داروهای دیگر مصرف می‌کنید و سوالی در این زمینه دارید یا نیاز به کمک دارید، با شماره ۴۱ ۲۲ ۲۲ ۲۲ – ۰۲۱ تماس بگیرید. کادر حرفه‌ای و دلسوز ما در کلینیک پیام تندرستی می‌توانند اطلاعات لازم را در اختیارتان بگذارند و کمکتان کنند.

سم زدایی دارویی تحت نظر پزشک بهترین راه برای پشت سر گذاشتن دوران سخت ترک اعتیاد به اوپیات ها و دیگر مواد مخدر است. در کلینیک پیام تندرستی گروهی از پزشکان و متخصصین بیمار را در زمان سم زدایی تحت نظر دارند و علائم حیاتی مانند ضربان قلب و میزان مایعات بدن وی را کنترل می‌کنند. همچنین پزشکان می‌توانند داروی مناسب را برای تخفیف علائم تجویز کنند. سم زدایی دارویی خطر بروز عوارض و عود اعتیاد را کاهش می‌دهد.

اگر خود یا یکی از عزیزانتان در حال دست و پنجه نرم کردن با غول اعتیاد هستید، حتماً همین امروز با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما فرآیند سم زدایی و درمان ترک اعتیاد را به طور کامل برایتان توضیح بدهند.

مدت زمان ترک کلونیدین

چارچوب زمانی ترک کلونیدین به میزان و مدت زمان مصرف دارو بستگی دارد. ضمناً به مصرف کنندگان کلونیدین توصیه می‌شود که میزان مصرف کلونیدین را به تدریج کاهش دهند و مصرف دارو را به یکباره قطع نکنند تا فشار خونشان ناگهان افزایش پیدا نکند. قبل از قطع مصرف کلونیدین نیز مانند هر داروی دیگری باید با پزشک مشورت کنید و دوز مصرف دارو را طبق دستور ایشان تغییر بدهید.

علائم ناشی از قطع مصرف کلونیدین

برخی بیماران پس از قطع مصرف کلونیدین با عوارض شدیدی روبه رو می‌شوند. احتمال بروز علائم و شدت آن‌ها به زمان شروع مصرف کلونیدین و مدت زمان و میزان مصرف دارو بستگی دارد.

از آنجایی که کلونیدین عموماً برای درمان فشار خون بالا تجویز می‌شود، طبعاً انتظار می‌رود که فشار خون بیمار پس از قطع مصرف کلونیدین به سرعت افزایش پیدا کند. قطع مصرف کلونیدین می‌تواند علائم زیر را نیز به دنبال داشته باشد:

عوارض جانبی نادر قطع مصرف کلونیدین به شرح زیر است:

مصرف همزمان کلونیدین و داروهای تجویزی، مشروبات الکلی یا دیگر مواد مخدر احتمال بروز علائم دیگری را به وجود می‌آورد. برای مثال اگر فردی برای تقویت اثر اوپیات ها، این مواد را همراه با کلونیدین مصرف کند، هنگام قطع مصرف کلونیدین عوارض ناشی از ترک اوپیات ها را نیز تجربه خواهد کرد.

هنگام کاهش دوز مصرف کلونیدین و هر داروی دیگری باید دستورات پزشک را به دقت رعایت کنید.

مصرف همزمان متادون و کلونیدین

مصرف همزمان کلونیدین و متادون اثر افزایشی بر پایین آوردن فشار خون دارد و باعث بروز علائمی همچون سردرد، سرگیجه، غش کردن و یا تغییر نبض یا ضربان قلب می‌شود. این عوارض جانبی عموماً در ابتدای دوره درمان، پس از افزایش دوز مصرف دارو یا در پی شروع مجدد درمان پس از مدتی وقفه مشاهده می‌شود. چنانچه دچار علائم فوق شدید و این علائم ظرف چند روز برطرف نشد یا شدیدتر شد، حتماً موضوع را به پزشک معالجتان اطلاع بدهید. تا زمانی که عوارض جانبی دارو از بین نرفته است، از رانندگی و کار با دستگاه های خطرناک خودداری کنید و هنگام تغییر حالت از وضعیت نشسته یا ایستاده احتیاط کنید. بیماران موظفند کلیه داروهای مصرفی خود، شامل ویتامین‌ها و مکمل های گیاهی را به پزشک معالجشان اطلاع دهند و مصرف هیچ دارویی را خودسرانه قطع نکنند.

ترک اعتیاد آلپرازولام

ترک اعتیاد قرص b2 یا بوپرنورفین

کلینیک ترک اعتیاد متادون

مرکز خدمات سم زدایی بدن از مواد مخدر

خدمات بستری

انصراف

با ما در تماس باشید

همین حالا با متخصصین ترک اعتیاد در کلینیک پیام تندرستی تماس گرفته و علاوه بر بهره‌مندی از مشاوره رایگان، از بهترین روش های درمانی، مناسب خود و یا عزیزانتان اطلاع یابید.

قرص وازونیدین برای ترک اعتیاد