فرق میان ارکان و غیر ارکان در نماز چیست هفتم


فرق میان ارکان و غیر ارکان در نماز چیست هفتم

سوالات درس ۱۰ پیام آسمانی هفتم با جواب سوالات تشریحی پیام هفتم درس دهم نام درس : دهم  | موضوع : سوالات متن | پایه هفتم سوالات تشریحی پیام هفتم درس دهم


سوالات درس ۱۰ پیام آسمانی هفتم با جواب

سوالات درس ۱۰ پیام آسمانی هفتم با جواب

سوالات تشریحی پیام هفتم درس دهم

نام درس : دهم  | موضوع : سوالات متن | پایه هفتم

سوالات تشریحی پیام هفتم درس دهم

انتخاب سریع صفحه :

سوالات پیام هفتم درس دهم  :: در این بخش سوالات متن درس دهم ۱۰ پیام های آسمانی هفتم را آماده کرده ایم. حتما سوالات درس دهم دینی هفتم در سایت همگام درس را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید.

سوالات درس دهم « ستون دین» پیام آسمان هفتم

رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم: اى على! هرگاه وقت نمازت رسید،آماده آن شو وگرنه شیطان تو را سرگرم مى کند و هرگاه قصد کارخیرى کردى شتاب کن وگرنه شیطان تو را از آن باز مى دارد.

خودت را امتحان کن

۱ ـ ارکان نماز چندتاست ؟ آنها را نام ببرید.پاسخ: ۱. نیت. ۲. تکبیره الاحرام ۳. قیام (در هنگام تکبیره الاحرام و هنگام رفتن به رکوع). ۴. رکوع. ۵. دو سجده.

۲ ـ فرق میان ارکان و غیر ارکان ، در نماز چیست؟پاسخ: ارکان بخش های عملی و گفتاری نماز است که انجام دادنشان در نماز واجب است و ترک کردن آنها ، نماز را باطل می کند.ولی ترک غیر ارکان نماز را باطل نمی کند بلکه باعث سجده سهو می شود.

۳ ـ کدام یک از موارد زیر رکن و کدام یک غیر رکن است و هرکدام در یک نماز دو رکعتی چند مرتبه تکرار می شوند :نیت ، رکوع ، ذکر سبحانَ ربی العظیمِ و بِحمده ، اعتدال ، ذکر سمع اللهُ لمن حمده.

نیت : رکن ۱باررکوع: رکن ۲بارذکر سبحانَ ربی العظیمِ و بِحمده : غیر رکن بین ۲تا۶ باراعتدال: رکن ۲بارذکر سمع اللهُ لمن حمده :غیر رکن ۲بار

همگام درس ، HamGamDa s.com

سوالات متن درس دهم پیام هفتم

۱ ـ خداوند برای نشان دادن ارزش نماز چه فرموده اند؟پاسخ: برپا داشتن نماز آنقدر ارزشمند است که آن را به تمام پیامبران آموخت و از آنان خواست مردم را نیز به برپاداشتن نماز سفارش کنند.

۲ـ پیامبر اکرم(ص) درمورد نماز انسان با ایمان چه می فرماید؟پاسخ: آن گاه که انسان با ایمان ، به نماز می ایستد تا پایان نمازش خداوند به او توجه می کند و رحمتش را بر سر او می گستراند. فرشتگان اطراف او را می گیرند و به او می گویند : ای نماز گزار ، اگر می دانستی مورد توجه چه کسی قرار گرفته ای و با چه کسی مناجات می کنی ، هرگز نماز را رها نمی کردی.

۳ـ فضیلت نماز اول وقت چگونه است ؟سخن امام باقر را بگویید.( امام باقر(ع) درباره ارزش نماز اول وقت چه می فرماید؟)پاسخ: نمازی که در اول وقت خوانده شود، به صورتی درخشان به سوی صاحبش بر می گردد و می گوید : تو مرا خوب حفظ کردی ، خداوند تو را حفظ کند.

۴ـ برپاداشتن نماز اول وقت موجب چه چیزی می شود؟پاسخ: موجب نزدیکی هرچه بیشتر انسان به خداوند و دوری از شیطان می شود.

۵ ـ پیامبراسلام (ص) درباره ارزش نماز اول وقت چه می فرماید؟پاسخ: پروردگارتان می فرماید : هرکس به نماز های پنج گانه اش اهمیت دهد و آنها را در وقت خود بخواند ، من قول می دهم در روزی که به ملاقات من می آید او را به بهشت ببرم.

۶ ـ نماز انسان را از چه اموری باز می دارد، قرآن چه می فرماید؟پاسخ: « … اَقمِ الصّلاهَ انَّ الصّلاهَ تَنهی عنِ الفَحشاء والمنکَرِ…» ونماز را به پادار که بدون شک نماز از گناهان و زشتی ها باز می دارد.

۷ ـ به پا داشتن نماز چگونه انسان را به بهشت نزدیک تر می نماید؟پاسخ: برپا داشتن درست و به موقع نماز ، باعث می شود انسان از گناهان و زشتی ها دور شود و هرقدر انسان از گناه دور شود به بهشت نزدیک تر می شود.

۸ ـ برپاداشتن به موقع و درست نماز باعث می شود انسان از گناهان و زشتی ها دور شود. ص غ

۹ ـ هر قدر انسان از گناه دور شود به .. بهشت .. نزدیک تر می شود.

همگام درس ، HamGamDa s.com

اگر سوالات بالا را دوست نداشتید از سوالات زیر استفاده کنید 

سری دوم سوالات این درس

۱ .خداوند برای نشان دادن ارزش نماز چه فرموده اند؟پاسخ: بر پا داشتن نماز آن قدر ارزشمند است که آن را به تمام پیامبران آموخت و از آنان خواست مردم را نیز بر پا داشتن نماز سفارش کنند.

۲ .پیامبر اکرم )ص( در مورد نماز انسان چه می فرماید؟پاسخ: آن گاه که انسان با ایمان ……… هرگز نماز را رها نمی کردی.

۳ .امام باقر درباره ارزش نماز اول وقت چه می فرماید؟پاسخ: نمازی که در اول وقت خوانده شود، به صورتی درخشان به سوی صاحبش بر می گردد و می گوید : تو مرا خوب حفظ کردی ، خداوند هم تو را حفظ کند.

۴ .برپاداشتن نماز اول وقت موجب چه چیزی می شود؟پاسخ:موجب نزدیکی هر چه بیشتر انسان به خداوند و دوری از شیطان می شود.

۵ .پیامبر اسلام )ص( درباره ارزش نماز اول وقت چه می فرماید؟پاسخ:پروردگارتان می فرماید: هرکس به نمازهای پنج گانه اش اهمیت دهد و آنها را در وقت خود بخواند، من قول می دهم در روزی که به مالقات من می آید او را به بهشت ببرم.

۶ .برپا داشتن به موقع و درست نماز باعث می شود انسان از گناهان و زشتی ها دور شود. ص غ

۷ .هر قدر انسان از گناه دور شود به بهشت نزدیک تر می شود.

۸ .اگر ارکان در نماز فراموش شود و یا به اشتباه و اضافه خوانده شود نماز چه حکمی پیدا می کند؟پاسخ: نمازش باطل خواهد شد.

۹ .واجبات دیگر نماز به غیر از ارکان را نام ببرید؟پاسخ: قرائت – ذکر – تشهد – سالم – تربیت – موالات

۱۰٫زیر ارکان نماز خط بکشید ؟ سلام – قیام – سجود – تشهد – رکوع – نیت – تکبیرت الحرام – موالات

پاسخ:

۱. نیت. ۲. تکبیره الاحرام ۳. قیام (در هنگام تکبیره الاحرام و هنگام رفتن به رکوع). ۴. رکوع. ۵. سجده

۱۱٫اگر واجبات دیگر نماز، به جز ارکان فراموش شود و یا به اشتباه و اضافه خوانده شود نماز چه حکمی پیدا می کند؟پاسخ: نماز باطل نخواهد شد.

همگام درس ، HamGamDa s.com

⏹ پیشنهاد میشود جهت مشاهده دیگر مطالب مربوط به کتاب پیام های آسمانی هفتم از لینک های روبرو استفاده نمایید: ۱- سوالات درس ۱۱ پیام هفتم ؛ ۲- سوالات متن پیام هفتم ، ۳- نمونه سوالات درس به درس پیام هفتم ، ۴- گام به گام پیام هفتم 

مطالب مرتبط

دیدگاه های تایید شده : ۳۰ | در انتظار بررسی: ۷

خیلی خوبه دستتون درد نکنه

دستتون درد نکنه

عالی فقط خودت را امتحان کن قدیمیه ????

سوالات بسیار عالی و به جا هستن و میتونن کمک درخشانی به پیشرفت در درس هایم بکنند .!!!! ولی با حس تأسف قسمت خود را بیازمایید قدیمی هست و بهتر هست آن را بروزرسانی کنید با تشکر و محبت زیاد از برنامه بسیار خوب شما .???

خوبه ممنون????

دمتون گرم

دمتون گرم .خیلی عالی بود??

عالییی

خوبه ک این مطالب تو گوگل هس

خوبه خیلی عاله

بدک نیست??

عالی هست

عالی دمتون گرم دقیق خود سوالای معلممه

خیلی خوبه

عالی

خیلی عالیه مرسی از سایت عالیتون

عالی خوب بود خیلی کمکم کرد??? ممنون???

خوبه

خوبه ولی من پولدارم نیازی به درس ندارم

متنفرم از شماهایی که پول رو با درس مقایسه می کنید . جای تأسف داره واقعا . پولداری که واسه خودت پولداری ، لطفاً پزشو به ما نده آقای محترم ?

دوست عزیز منم انقدر پولدارم که رقم های میلیاردی برام پوله خورده ولی این پولی که من دارم واسه پدرمه پدرم زحمت کشیده و تونسته به اینجا برسه منم باید درسم بخونم تا به مقام پدرم برسم چون هیچی از پول بابام بهم نمیرسه?

اگه همه بخان مث شما جواب بدن که همه الان پول بابا خورن???

حرف درسته دیگه ن دوستان؟؟؟

سوالات بسیار کاملی هست،ممنون از برنامه خوبتون

عالی دمتون گرم دقیق خود سوالای معلممه

خب باش به ما چه هان پس اگه نیازی نداشتی نیومدی حتی سر ج کنی آقای نسبتاً محترم

عالی هست دستون درد نکنه

این برنامه خیلی خیلی عالی بود دست اونی که برنامه رو درست کرد ????????????

سوالات بسیار عالی هستند فقط سری دوم سوالات سوال دوم در جواب به جای نماز نوشتید زمان

مرسی گلم

این برنامه فوق‌العاده است. کسی که این برنامه رو درست کرده بسیار سپاس گزارم.????????

خواهش میکنم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

پایگاه پاسخگویی به پرسش‌ها و شبهات (ایکس – شبهه): رکن در هر موضوع و مقوله‌ای به ستون‌های اصلی گفته می‌شود که اگر متزلزل گردند و یا فرو بریزند، تمام بنا و شاکله فرو می‌ریزد.

به عنوان مثال: ستون‌های یک ساختمان یا خیمه، رکن هستند. حالا این خانه کوچک است یا بزرگ؛ ویلایی است یا آپارتمانی، قدیمی است یا جدید، زیباست یا خیر و …، هیچ فرقی ندارد، اگر ستون محکم باشد، بنا پابرجا می‌ماند و اگر محکم نباشد، فرو می‌ریزد.

در اعتقادات، اصول دین رکن هستند. پس اگر کسی شبانه روز نماز بخواند، اما اعتقاداتش به توحید و معاد و … متزلزل باشد، بنای ایمانش متزلزل گردیده است.

به احکام که توجه نمایید، متوجه می‌شوید، اگر چه احکام همگی فروع هستند، اما خودشان نیز رکن و غیر رکن دارند. لذا نماز به رغم این که خودش از فروع دین می‌باشد، اما رکن و ستون دین است، یعنی اگر نباشد، دین فرو می‌ریزد. و در ضمن خودش نیز رکن، واجب، مستحب و مکروه دارد. پس هر چیزی اصول و ارکانی دارد، از جمله نماز.

نماز، واجباتی دارد و ارکانی، و برخی از واجبات جزو ارکان نیز هستند.

واجبات نماز، یازده مورد می‌باشند که عبارتند از: «اول» نیت. «دوم» قیام یعنی ایستادن. «سوم» تکبیرة الاحرام یعنی گفتن الله اکبر در اوّل نماز. «چهارم» رکوع. «پنجم» سجود. «ششم» قرائت. «هفتم» ذکر. «هشتم» تشهّد. «نهم» سلام. «دهم» ترتیب. «یازدهم» موالات یعنی پی‌درپی بودن اجزاء نماز.

ارکان نماز، پنج مورد می‌باشند که عبارتند از: «اول» نیت – «دوم» تکبیرة الاحرام – «سوم» قیام – «چهارم» رکوع و «پنجم» سجود.

بنابراین تمامی پنج مورد ارکان، جزو واجبات نیز هستند، چون ارکانند. اما تمامی یازده مورد واجبات، جزو ارکان نمی‌باشند.

تفاوت ارکان و واجبات:

تفاوت اصلی این است که اگر نمازگزار در ارکان نماز عمداً یا سهواً خطا کند، نمازش باطل می‌شود، اما در واجبات چنین نیست، مگر این که آن واجبات جزو ارکان نیز باشند.

به عنوان مثال: اگر کسی نماز را بدون الله اکبر آغاز نمود و یا یک سجده نمود و دومی را فراموش کرد، نمازش باطل می‌شود، بنابراین اگر کسی در نماز سهوا اشتباهی مرتکب شد، در صورتی که خللی به رکن وارد شود نمازش باطل است والا صحیح است.

بنابراین: واجباتی که جزء ارکان نماز محسوب می‌شوند ، چه به صورت عمدی و یا غیر عمدی‌، کم و یا زیاد شوند‌، سبب باطل شدن نماز می‌گردند و قابل جبران نمی‌باشند؛ ولی کم و زیاد شدن واجباتی که جزء ارکان نماز نیستند قابل جبران می‌باشند‌، برای مثال با انجام سجده سهو و … .

فرق میان ارکان و غیر ارکان در نماز چیست هفتم