طرز تهیه شربت و مربای البالو
طرز تهیه شربت و مربای البالو
شربت و مربا آلبالو گیلاس بسیار برای فصل تابستان مناسب است. . پس تا فصل این میوه خوشمزه تمام نشدهاست فوت و فن پخت این خوراکیهای خوشمزه را بخوانید.
طرز تهیه شربت و مربا آلبالو خوش رنگ
فصل آلبالو تقریبا کوتاه است. در روزهای گرم تابستان مصرف شربتهای خنک و خوشمزه بسیار رونق دارد و چه جیزی بهتر از این که آنها را خودمان در منزل با میوههای تازه و باکیفیت تهیه کرده باشیم. از قدیم، درست کردن مربا هم راهی برای تهیه یک خوراکی خوشمزه و هم روشی برای نگهداری طولانیتر انواه میوه بوده است. یکی از این راهها تهیه مربا آلبالو است. درست کردن مربا پروسه سخت و پیچیدهای ندارد، اما رنگ و شفافیت آن موضوع مهمی است که ترفند خاص خود را دارد. فوت و فنهای تهیه شربت و مربا آلبالورا امروز در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه شربت و مربا آلبالو
مواد لازم برای تهیه شربت و مربا آلبالو
طرز تهیه شربت و مربا آلبالو
مرحله اول
قبل از هرچیز آلبالوها را به خوبی بشویید و بعد هسته آنها را خارج کنید. یک بشقاب را برای تست کردن مربا داخل فریزر قرار دهید.
مرحله دوم
برای خارج کردن هسته آلبالو میتوانید از دستگاه مخصوص هستهگیر استفاده کنید؛ اگر دستگاه مخصوص ندارید نگران نباشید هسته را میتوانید با استفاده از سوزن بزرگ لحافدوزی نو و ضدعفونیشده خارج کنید به طوریکه اول کمی آلبالوها را با دست نرم کنید و بعد سوزن را از ته و آن قسمتی که دم به آن وصل بوده داخل آلبالو کرده و با چرخاندن هسته به راحتی خارج میشود.
مرحله سوم
آلبالوها را در ظرف ریخته و لابهلای آن شکر بریزید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا کمی آب بیندازد.
مرحله چهارم
بعد از ۲۴ ساعت ظرف حاوی آلبالو و شکر را روی حرارت بگذارید و بجوشانید. در زمان جوشیدن باید کفهایی که روی ظرف جمع میشود را با قاشق جمع کنید چرا که کفها باعث شکرک زدن و زود خراب شدن شربت و مربا آلبالو شما خواهد شد. بعد از آنکه جوشید، حدودا ۱۰ دقیقه تا وقتی که غلیظ شود بپزید.
مرحله چهارم
وقتی غلظت مربا به نظر مناسب رسید ظرف را از فریزر خارج کرده و مقداری از مربا را داخل آن بریزید. ظرف را کج کنید اگر مربا خیلی سریع به سمت پایین حرکت کرد ۲ تا ۳ دقیقه دیگر آن را بپزید اما اگر به آرامی حرکت میکرد آماده است. راه دیگر امتحان کردن غلظت مربا این است که مقداری از آن را بین انگشت شست و سبابه خود بریزید و اگر در زمان باز کردن انگشتان حالت کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده است.
مرحله پنجم
در آخرین مرحله وانیل و به اندازه نوک قاشق جوهر لیمو اضافه کنید. جوهر لیمو هم باعث خوشرنگ تز شدن شده و هم از شکرک زدن جلوگیری میکند. میتوانید آلبالوها را جدا کرده و در ظرف مخصوص بریزید و فضای خالی را با شیره پر کنید. شیره باقیمانده شما همان شربت آلبالو است آن را هم در شیشههای مخصوص بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکته
اگر میخواهید شربت بیشتری بهدت بیاورید و هدف شما بیشتر تهیه شربت است تا مربا میتوانید به ازای یک کیلوگرم آلبالو حدود ۵ قاشق را قبل از جوشیدن به آلبالو و شکر اضافه کنید با این کار مقدار بیشتری شهد به دست خواهید آورد.
اضافه کردن آبلیمو به این شربت مناسب نیست و باعث خراب شدن شفافیت و رنگ آن میشود به همین دلیل پیشنهاد ما این است که کمی جوهرلیمو اضافه کنید.
دستورهای پخت مرتبط
طرز تهیه مربا گوجه فرنگی خوشمزه در ۳۰ دقیقه
طرز تهیه مربا توت فرنگی و فوت و فن پخت آن
فوت و فن تهیه مارمالاد آلبالو بدون گرفتن هسته
طرز تهیه سیوِیی؛ یک دسر خوشمزه بلوچی
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
امتیاز:
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
شربت و مربا آلبالو خوشرنگ و حرفه ای درست کن
روش درست کردن شربت و مربا آلبالو خوشرنگ خانگی
برای درست کردن مربا آلبالو خوشرنگ اولین راز این است که آلبالوهایی را انتخاب کنید که کاملاً تازه، شاداب و قرمز رنگ هستند. اگر آلبالو پلاسیده یا حتی مانده باشد، رنگ مربا و شربت کدر و سیاه می شود. بنابراین اولین نکته این است که آلبالوها باید تازه باشند.
توجه: وقتی آلبالو گرفتید، آن را در یخچال نگذارید تا بعداً مثلا روز بعد، از آن مربا درست کنید. سعی کنید در همان روز و ساعات اولی که تازه هستند آنها را بشویید و برای مربا کردن آماده کنید. اگر آلبالو بماند کهنه شده و تازگی خودش را از دست می دهد و دیگه نمی توانید با آن شربت و مربای آلبالو خوشرنگ و با رنگ طبیعی آلبالو درست کنید.
مواد لازم برای مربا:
مراحل پخت:
۱- ابتدا آلبالوها را تا تازه هستند، بشویید و هسته بگیرید. برای گرفتن هسته آلبالو حتما پست جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس با یک ترفند عالی و سریع را بخوانید. با استفاده از این ترفند می توانید هسته آلبالو را بدون دستگاه در کوتاه ترین زمان درآوردید. بدون اینکه آلبالو له یا نصف شود.
هر اندازه آلبالو هسته گرفته دارید، به همان اندازه شکر بردارید. شکر را در بین و روی آلبالوها پخش کنید و درب ظرف را بگذارید و یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید. تا آلبالو آب بیندازد.
توجه: اگر قرار است شربت آلبالو درست کنید هر اندازه آلبالو هسته گرفته دارید ۱.۵ برابر به شکر نیاز دارید. اما همه شکر رو بین آلبالوها نریزید یک سومش رو نگه دارید بعدا نصفش رو برای شربت و نصفش رو برای غلیظ کردن مربا استفاده کنید. چون مربا بعد از گرفتن شربت کمی رقیق می شود و به شکر نیاز دارد. و شربت هم به شکر بیشتر نیاز داره،
درب ظرف را حتماً بگذارید تا آلبالوها بوی یخچال را نگیرند. هر چند ساعت یکبار آنها را بهم بزنید تا بهتر آب بیندازد. (شاید آلبالوها خیلی کم آب بیندازند نگران نباشید بعداً وقتی روی شعله قرار می دهید سریع آب می اندازنند.)
شاید برایتان سوال ایجاد شود که: اگر آلبالو را یک شب تا صبح در یخچال قرار دهیم، کهنه نمی شود؟ نه یک شب تا صبح وقتی که روی آن شکر ریختید، اشکال ندارد.
همانطور که در تصویر زیر می بینید، بعد از یک شب تا صبح آلبالو کمی آب انداخته که البته مقدار آبی که می اندازد، به نوع آلبالو و آبدار بودن آن هم بستگی دارد.
۲- وقتی آلبالوها آب انداختند. آن ها را روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً آب بیندازد و بجوشند.
آلبالو که شروع به جوشیدن کرد بعد از یک الی دو دقیقه آن را از حرارت بردارید و آلبالو ها را از صافی رد کنید و آب آن را برای درست کردن شربت، کنار بگذارید. و دوباره آلبالو ها را روی حرارت قرار دهید تا مربا درست شود.
آب آلبالو را هم که گرفتیم را کنار می گذاریم برای شربت که در ادامه توضیح خواهم داد.
توجه: آلبالو و آب آن را باهم در یک ظرف روی حرات برای جوشیدن قرار نمی دهیم. چون شربت آلبالو زود می رسد و اگر زیاد حرارت ببیند سیاه و بدرنگ می شود. اما مربا آلبالو باید بیشتر حرارت ببیند تا گوشت آلبالوها پخته شوند.
همچنین در این مرحله مدام کف روی آلبالو را بگیرید. اگر کف ها را جمع نکنید، باعث تیره شدن مربای آلبالو می شود و شفافیت آن را کم می کند. این کف برای اولین دفعه که قرار است آلبالو به جوش بیاید، معمولاً ایجاد می شود که سریع آن را بگیرید.
۳- خب حالا برای درست کردن مربا آلبالو بصورت چشمی مقداری شکر (مثلا یک یا دو فنجان ) و نصف فنجان آب جوشیده یا کمی از شربت آلبالو که گرفتید را روی آلبالوها بریزید و روی حرارت قرار دهید. تا حداکثر ۳۰ دقیقه مربای آلبالو کاملاً غلیظ شود و برسد. در اینجا هم نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه آلبالو بجوشد. وگرنه مربای آلبالو خوشرنگ نخواهی داشت و رنگ آن تیره میشود.
تقریبا بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا مربا آلبالو آماده شود.
در حین جوشیدن آلبالو کناره های ظرف اگر شکر چسبیده، با قاشق شکرها را داخل مربا بریزید تا آب شود یا یک فرچه را با آب جوشیده خیس کنید و روی اطراف قابلمه بکشید. اگر شکر اطراف قابلمه باشد، باعث شکرک زدن مربا می شود.
اگر بعد از ۲۰ دقیقه می بینید مربای شما خیلی شل است و زود غلیظ نمی شود، دوباره شکر به مربا اضافه کنید تا زود غلیظ شود چون نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه بجوشد.
(به این هم توجه کنید بعد از سرد شدن مرباتون کمی غلیظ تر می شود. پس نباید خیلی هم آن را غلیظ غلیظ کنید.)
۴- وقتی مربا در حال جوشیدن هست، یک قاشق مرباخوری آب لیمو به آلبالو اضافه کنید تا بعداً شکرک نزند.
۵- ۷ الی ۸ ساعت صبر کنید تا مربا خوب سرد شود و مطمئن شوید که شکرک نمی زند. بعد مربا را در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزد و درب آن را محکم کنید و در یخچال قرار دهید.
بعد از اینکه مربا پخته شد، نباید هیچ شکری اطراف قابلمه باشد. مانند تصویر زیر از قابلمه مربا آلبالو من که کاملا تمیز و بدون شکر است؛ وگرنه ممکن است مربا بعد از مدتی در شیشه ماندن، شکرک بزند.
توجه: اگر بعد از سرد شدن دیدید مربا شکرک زده یا مربا اصلاً آب ندارد، حدود نصف فنجان آب جوش به همراه کمی (یک قاشق مرباخوری ) آبلیمو به مربا اضافه کنید و کمی دیگر در حد ۳ الی ۴ دقیقه آن را بجوشانید.
شربت و مربا آلبالو خوشرنگ و خوشمزه شما آمادست و تا یکسال می توانید مربا را در یخچال نگهدارید.
حتما بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی درسته خوشمزه
درست کردن شربت آلبالو خوشمزه و خوشرنگ
آب آلبالو را که قبلاً از صافی عبور داده بودید را روی حرارت قرار دهید. اگر با شکری که قبلاً ریختید خیلی رقیق است ، دوباره کم کم شکر اضافه کنید تا شربتتون غلیظ شود. نمی توانم اندازه دقیق شکر را براتون بنویسم، چون بستگی دارد که چقدر آب آلبالو دارید.
برای اینکه شربت آلبالو خوشرنگ و با رنگ طبیعی آلبالو درست کنید، شربت آلبالو نباید بیشتر از ۵ دقیقه بجوشد و با شکر اضافه کردن سعی کنید، سریع آن را غلیظ کنید. به شربت در حال جوشیدن هم یک قاشق مربا خوری آب لیمو اضافه کنید تا شکرک نزند.
اگر روی شربت کف جمع شد، این کف را هم جمع کنید تا شربت آلبالو خوشرنگ تر و شفاف تر داشته باشید.
بعد که شربت خوب سرد شد در بطری بریزید. شربت آلبالو هم تا یکسال حتی بیشتر سالم می ماند و می توانید در تمام طول سال میل کنید.
توجه: میتوان برای گرفتن شربت بیشتر حدود یک لیوان آب جوشیده به آب آلبالو اضافه کنید. اما اینکار را توصیه نمی کنم. چون هم طعم آلبالو را کم می کند و هم رنگ آن را تغییر می دهد.
حتما بخوانید: تزیین شربت با یک ایده ساده و زیبا
و این هم تصویری از شربت و مربا آلبالوی من که همانطور که می بینید، شربت و مربای آن خیلی خوشرنگ شدند. شربت آن رنگ طبیعی آلبالو را دارد.
نکات کلیدی خوشرنگ شدن شربت و مربا آلبالو
امیداوارم این مربا و شربت آلبالو خوشرنگ و ساده را درست کنید و حتما نظرتون رو در مورد آن بنویسید. خوشحال می شوم اگر بتوانم به سوالاتتون برای درست کردن مربا و شربت آلبالو پاسخ بدم.
همچنین می توانید دمنوش آلبالو را هم درست کنید که هم خوشمزه و هم دارای خواص زیادی است. روش درست کردن دمنوش آلبالو و خواص آن را براتون در پست جداگانه نوشتم. پیشنهاد می کنم یا طرز تهیه آن آشنا شوید.
لطفاً شماهم رازهای خوشمزه و خوشرنگ شدن مرباهاتون رو برامون بنویسید.
احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی: