شیرینی ترکی


شیرینی ترکی

۱۲ شیرینی خوشمزه استانبول _ شیرینی جات ترکیه برای ایرانی ها غریبه نیستند. انواع باقلوا طرفداران زیادی دارند. راحت الحلقوم یا لوکوم و کدایف


۱۲ شیرینی خوشمزه استانبول

۱۲ شیرینی خوشمزه استانبول _ شیرینی جات سنتی ترکیه برای ایرانی ها غریبه نیستند.

دسرها و شیرینی ها، از جمله بخش های جالب توجه و بسیار خوشمزه فرهنگ غذایی ترکیه هستند که می توانند شما را در شکل و مزه غافلگیر کنند.

جالب است بدانید این تنوع شیرینی در حال حاضر، میراثی ارزشمند برای این سرزمین محسوب می شود.دسرهای ترکی اغلب در میان وعده ها و یا به همراه نوشیدنی های گرمی مانند چای و قهوه سرو می شوند.

وقتی نگاهی به اسامی این دسرها بیندازید، بدون معطلی اسامی آشنایی چون باقلوا و راحت الحقلوم نظرتان را جلب می کنند.

اما باید بدانید هنوز دنیای ناشناخته و خوشمزه ای از دسرهای ترکی پیش روی شماست.

ده عذای محلی ترکیه را در این لینک ببینید.

۱۲ شیرینی خوشمزه استامبول

با شیرینی های خوشمزه استانبول در این پست بیش تر آشنا شوید.

۱- باقلوا | Baklava

در میان تمام شیرینی های ترکی، بی شک رده اول به باقلوا اختصاص دارد.

باقلوا، شیرینی چند لایه ای است که با استفاده از شیره یا عسل به هم چسبانده می شود و با حجم بالایی از مغزهای تکه شده مانند پسته، بادام! شاید جالب باشد بدانید قدمت این شیرینی معروف ترکی به دوران امپراتوری روم شرقی بر می گردد.

البته شکل و قیافه آن در طی زمان دچار تغییر و تحول هایی شد و در نتیجه امروزه می توانید انواعی از باقلواها را در سفرتان به ترکیه پیدا کنید.

دستورپخت باقلوا را در این لینک ببینید.

از انواع باقلواها می توان :

به بورما (Bu ma)، سوتلو نوریه (Sü lü Nu iye)، بلبل یواسی (Bülbül yuvası)، فیستیکلی سارما (Fıs ıklı Sa ma) و شوبیت (Şöbiye ) اشاره کرد.

۲- کونفه | Kü efe

کونفه از جمله شیرینی هایی است که به راحتی می توانید بوی دلپسندش را در خیابان های استانبول تشخیص دهید.کونفه در واقع ترکیب دلپذیری از یک لایه رشته ای و برشته شیرینی به همراه پنیر آب شده است که با هم پخته می شوند.

البته در نهایت این شیرینی را با شربت مخلوط کرده و سپس روی آن را با پودر پسته تزیین می کنند.

طرز تهیه کونفه کادایف پنیری ترکیه را در این لینک ببینید.

۳- شکرپاره | Şeke pa e

همان طور که از نام شکرپاره می توان حدس زد، یک دسر بسیار شیرین پیش روی شماست.با مزه مزه کردن این شیرینی، گویی پاره ای از شکر در دهان دارید.

شکرپاره شبیه کلوچه های کوچک و چسبناکی است که رنگی طلایی تا قهوه ای روشن دارد. برای پخت این شیرینی های دلبرانه، ابتدا موادی مانند سمولینا، آرد و پودر شکر را با هم ترکیب کرده و از خمیر به دست آمده شیرینی های کوچک و گرد درست می کنند.

پس از آن که در دما و زمان مشخص این شیرینی ها پخته شدند، حالا شکرپاره وارد مرحله اصلی پخت خودش می شود.

این شیرینی ها را درون شربت می خوابانند. هر چه این شیرینی ها بیشتر درون این شربت باقی بمانند، در نهایت شکرپاره خوشمزه تری را تولید خواهند کرد.

۴- راحت الحلقوم | Lokum

لوکوم یا راحت الحلقوم یکی از شیرینی‌های معروف است که در اصل ریشه ترکی دارد. راحت الحلقوم از خانواده شیرینی‌های ژله‌ای است که از نشاسته و قند تهیه می‌شود و معمولا با گلاب، لیمو یا دارچین و نعناع طعم‌دار می‌شود.

از گردو، پسته، فندق خرد شده به همراه پودر نارگیل نیز برای پوشش این شیرینی لذیذ استفاده می‌شود. راحت الحلقوم ترکیه‌ای بسیار متمایز است و ترک‌ها آن را با انواع شکلات و آجیل تزئین می‌کنند و قیمت‌ها بسته به آجیل و مواد تزئین شده آن متفاوت است و عمدتاً در بازار مصریان و منطقه امینونو ترکیه به فروش می‌رسد.

طرز تهیه لوکوم پرتقال را در این لینک ببینید.

در ادامه ببینید…

۵- دوندورما |Do du ma

اگر قصد سفر به ترکیه را دارید ، هنگام گشت و گذار  قطعا دکه های معروف بستنی فروشی را در خیابان های شهرهایی مانند استانبول ، آنکارا و ،دیده اید .

این بستنی ترکی که دوندورما ی Do du ma  نامگذاری شده است ، قدمتش به قرن شانزدهم میلادی بر می گردد و با نام ماراس Ma as  به عنوان میراث این شهر کوچک ترکیه به یاد می رود ..

این نوع بستنی که به کمک ماده ای به نام ثعلب Salep  از شیر بز، شکر، خامه، ثعلب، کندر رومی و … تهیه می گردد .

فروشنده های آن به دلیل بافت نرم و چسبنده ی بستنی میتوانند  سرگرمی های جالب و نمایش های خنده دار را برای جذب مشتری اجرا کنند.

۶- آشوره | Ashu e

اگر به شیرینی فروشی های ترکیه سری بزنید حتما با یک دسر شیرین و متفاوت رو به رو خواهید شد که شکل و ظاهری متفاوت با دیگر شیرینی ها و دسرها دارد. ترکیب شکر و غلاتی مانند لوبیا نخود و گندم با تزئین میوه های خشک و مغزیجات، ترکیبات اصلی دسری به نام آشوره را به وجود می آورند.

۷- سوتلو نوریه | Sü lü Nu iye

سوتلو نوریه یکی از انواع باقلوا ترکی است و تفاوتش با باقلوای معمولی در نوع شربتش است. در تهیه شربت و شهد باقلوا آب کمتری استفاده می شود و به جای آن شیر اضافه می شود. بنابراین این نوع باقلوای خوشمزه ظاهر سفیدتر و شیری تری دارد و طعمی ملایم تر دارد. ریشه اسم سوتلو نوریه مشخص نیست اما نوریه در ترکیه نامی زنانه است.

برخی معتقدند که ریشه اسم این باقلوا از نام زنی که آن را درست کرده گرفته شده است. برخی دیگر هم می گویند که در دوران کودتای ۱۹۸۰ که اقتصاد ترکیه وضعیت نابسامانی داشته است مردم تلاش کردند برای فروش بیشتر باقلوا دست به ابتکار و خلاقیت بزنند و به همین دلیل به طرز تهیه باقلوا شیر اضافه کردند.

البته در مورد ریشه اسم این باقلوای ترکی بعضی ها هم این طور می گویند که اسم گاوی که با شیرش این باقلوا را درست کرده اند نوریه بوده است!!!

۸- بلبل یواسی | Bülbül yuvası

بلبل یواسی به معنای آشیانه بلبل است و یکی از مشهورترین انواع باقلوای ترکی محسوب می شود. اسم این باقلوا به دلیل ظاهر گرد و آشیانه مانندش است. خمیرهای فیلو را به شکل دایره درمی آورند و وسط آن ها را با مغزیجات و اغلب پسته پر می کنند.

طرز تهیه این باقلوا تقریبا مشابه طرز تهیه باقلوای بورما است و تنها تفاوتشان در نحوه شکل دادن خمیر فیلو است. این مدل باقلوا را با مغزیجات مختلف و رنگارنگ پر می کنند و با ظاهر زیبایش برای سوغاتی و هدیه دادن بسیار مناسب است.

ادامه….

۹- فیستیکلی سارما | Fıs ıklı Sa ma

یکی دیگر از انواع باقلوای ترکی فیستیکلی سارما است که تقریبا مشابه باقلوای ساده است. تفاوت بارز این نوع باقلوا در مقادیر زیادی پسته است که در تهیه آن استفاده می شود و ظاهری سبز رنگ به این باقلوا می دهد. فیستیک در زبان ترکی به معنای پسته است و این باقلوا فقط باید با پسته تهیه شود.

خاستگاه اصلی این باقلوای سبز رنگ شهر گازی آنتپ در جنوب شرقی ترکیه است، البته امروزه به هر شهر ترکیه که سفر کنید تمام انواع باقلوا را می توانید پیدا کنید. این باقلوای خوشمزه معمولا همراه با بستنی سرو می شود و ترکیب رنگ و طعم بستنی و باقلوا دسری فوق العاده خوشمزه به وجود می آورد.

۱۰- شوبیت | Şöbiye

آخرین مورد از انواع باقلوای ترکی که به شما معرفی می کنیم شوبیت است. برای تهیه باقلوای شوبیت ترکیب شیر و سمولینا را می جوشانند تا به پودینگ غلیظی به نام kaymak  تبدیل شود. سپس حدود ده لایه خمیر فیلو را روی هم قرار می دهند و روی هر کدام کره آب شده می ریزند. در آخر خمیرها را به مربع های ۷*۷ سانتی متری تقسیم می کنند و می برند.

پودینگ شیری و مغز گردو و پسته را در وسط این مربع قرار می دهند و بعد آن را تا می کنند تا به یک مثلث باقلوایی تبدیل شود. باقلواهای شوبیت را می پزند و در آخر آن ها با شرب و شهد و مغز پسته خرد شده می پوشانند.

۱۱- لوکما | Lokma

یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای ترکی است که از خمیر سرخ شده تهیه می‌شود و ظاهری بسیار شبیه بامیه دارد.

لوکما یا لقمه (یا چیزی شبیه بامیه) گلوله‌های کوچک درست شده از خمیر است که به‌خوبی در روغن سرخ می‌شود و بعد برای چند ثانیه یا چند دقیقه در یک شربت غلیظ و شیرین می‌ماند. به‌طور سنتی، روز چهلم مرگ یک نفر، بستگان نزدیک یا دوستان او لکما را در مقادیر زیاد تهیه می‌کنند و بین همسایگان و مسافران پخش می‌کنند.

لقمه به‌عنوان یک غذا خیابانی بسیار محبوب در ترکیه شناخته می‌شود و اغلب توسط فروشنده‌های خیابانی در شهرهای بزرگی چون استانبول عرضه می‌شود.

۱۲- شیرینی قرابیه

یکی از شیرینی های سنتی ترکیه که در کشور ما نیز طرفداران خودش را دارد. به طوری که یکی از شیرینی های سنتی در مراسم های مختلف از جمله نوروز شیرینی قرابیه هست. شیرینی قرابیه در طعم ها و با مغزهای مختلف تهیه می شود.

سلام

به آشپزی یامی شف خوش آمدید. من معتقدم که شما می توانید هر روز با توجه به مشغله کاری خود، بهترین غذاهای خانگی را بخورید! آشپزی یامی شف یک راه جذاب و پر از ایده های خوشمزه برای معضل اساسی شماست: اینکه غذا چی بپزیم؟؟؟؟؟؟

لذت آشپزی با یامی شف

بهترین شیرینی های ترکیه کدامند؟

اگر تا به حال به ترکیه سفر کرده باشید و یا با غذاهای ترکی آشنا شده باشید، می دانید که غذاهای آنها ترکیبی از تبادلات فرهنگی و میراث تاریخی است که هنگام گسترش امپراتوری عثمانی اتفاق افتاده است؛ درست مانند تمامی غذاهای ترکی، تنوع شیرینی های ترکیه نیز از مبادله فرهنگی عمیق بین تمدن ها ناشی می شود و اغلب این شیرینی‌ها اصالتشان به کشوری به غیر از ترکیه امروزی برمی‌گردد.

چه بعد از غذا خوردن و چه همراه با یک فنجان چای یا قهوه، شیرینی ها جزء محبوب ترین دسرهای ترکی هستند! از آنجا که تنوع زیادی در شیرینی های ترکیه وجود دارد، در این مطلب از وبلاگ پرشین استار قصد داریم برخی از بهترین و پرطرف‌دارترین آن ها را به شما معرفی کنیم. در سفر بعدی خود به ترکیه حتما این شیرینی های لذیذ را امتحان نمایید!

باقلوا (Baklava)

یکی از محبوب ترین شیرینی های ترکیه، باقلوا است؛ این شیرینی نه‌ تنها در ترکیه بلکه در کشورهای ایران، آذربایجان، روسیه، یونان، قبرس و برخی کشورهای عربی نیز شناخته شده است.

اصالت این شیرینی به دوره بیزانس باز می گردد؛ شهر غازی عینتاب (Gazia ep) در جنوب شرقی ترکیه به دلیل باقلواهای بی نظیرش شهرت فراوانی دارد تا جایی که به آن لقب پایتخت باقلوا را داده اند. این شیرینی ترکی مطمئنا در منوی تمامی جشن های ترکی وجود دارد.

اما برای تهیه باقلوا از گلاب، هل، شکر، بیکینگ پودر، روغن، زرده تخم مرغ، شیر و خاک قند استفاده می‌شود. لایه های ترد و خوش طعمی که ما بین آن مغزهای فراوانی قرار می گیرد و آغشته به شربت شیرین است.

باقلوا انواع متفاوتی دارد از جمله: بورما، سوتلو نوریه، فیستیکلی سارما، شوبیت، بلبل یواسی و غیره.

فیستیکلی سارما (Fıs ıklı Sa ma)

این شیرینی ترکیه از انواع باقلوا محسوب می‌شود؛ تنها تفاوت آن با باقلوای معمولی در میزان پسته زیادی است که در پخت این شیرینی استفاده می‌شود. در واقع فیستیکلی سارما به معنای پیچیده در پسته است. فراوانی پسته و طعم دلپذیر کره این باقلوا را از سایر شیرینی های ترکیه متمایز کرده است!

شوبیت (Şöbiye )

شوبیت هم یکی دیگر از انواع باقلواهای کشور ترکیه است. خمیر این باقلوا به شکل مربع برش داده می شود؛ درون آن تکه‌های خرد شده گردو، پسته و کرم شیری (به نام Kaymak) می‌ریزند که لذت خوردن آن را چند برابر می‌کند؛ سپس، خمیر را تا می زنند تا مثلث های یکسانی ایجاد شود.

مواد تشکیل‌دهنده این شیرینی ترکیه عبارت‌اند از: ماست، شیر، روغن مایع، آب، بیکینگ پودر، تخم مرغ، آرد، نشاسته، شکر، آرد سمولینا، گردو، کره گیاهی و آب ‌لیمو.

بورما (Bu ma)

بورما، نوعی باقلوا است که برای تهیه آن خمیرهای فیلو را روی یکدیگر قرار می دهند؛ انواع مغزهای خرد شده را روی آن می ریزند؛ سپس خمیر را رول می کنند؛ در آخر روی خمیر را با کره می پوشانند و آن را به شربت شیرین آغشته می نمایند.

سوتلو نوریه (Sü lü Nu iye)

مرطوب ترین نوع باقلوا، سوتلو نوریه است؛ در این نوع باقلوا به جای شربت از شیر استفاده می کنند. به همین دلیل رنگ آن متفاوت از باقلوای معمولی است (به رنگ سفید شیری) و حس تازگی بی نظیری دارد. در این نوع باقلوا، به جای پسته از فندق استفاده می گردد.

این شیرینی داستان جالبی دارد؛ تاریخچه آن به کودتای سال ۱۹۸۰ ترکیه برمی‌گردد. زمانی که یک افسر ارتش هنگام خرید باقلوا متوجه شد که قیمت آن خیلی بالاست. به همین دلیل این افسر شکایت خود را نزد شهردار استانبول برد. شهردار هم برای باقلوا یک سقف قیمتی تعیین کرد که قنادان ملزم به رعایت آن بودند.

چون این سقف قیمتی برای قنادان به‌ صرفه نبود آنها برای پایین آوردن هزینه‌ها پسته را با فندق جایگزین کردند و برای سنگین‌تر شدن شیرینی هم به آن شیر اضافه کردند. کلمه سوتلو در ترکی یعنی شیری. در مورد کلمه نوریه اما اطلاعاتی وجود ندارد و شاید اسم اولین کسی که این شیرینی را پخته نوریه بوده باشد!

بلبل یواسی (Bülbül Yuvası)

این نوع از باقلوا به نام آشیانه پرنده شناخته می شود؛ چرا که ظاهر آن همانند آشیانه پرنده گرد و تو خالی است. مرکز خمیر فیلو را با پسته و یا گردو پر می کنند و روی آن را شربت می ریزند.

راحت الحلقوم (Lokum)

این شیرینی که شاید اکثر ایرانی‌ها طعم فوق العاده آن را تجربه کرده باشند از نشاسته و پودر قند تهیه می‌شود. برای طعم‌دار کردن آن از گلاب، دارچین و نعناع استفاده می‌شود و با انواع آجیل مانند پسته، لادام، فندق، گردو تزئین می شود. اما معروف ترین نوع لوکوم با طعم گلاب است!

لوکوم اولین بار در سال ۱۷۷۶ در استانبول توسط Haci Beki تهیه شد؛ Haci Beki در منطقه امینونو تا به امروز پا بر جاست و بهترین مکان در استانبول برای خرید لوکوم است.

اما چرا به آن می گویند راحت الحلقوم؟! همان طور که از نامش پیداست، جویدن این لقمه های کرکی بسیار راحت است! این شیرینی ترکیه در میان بانوان ترک طرفداران فراوانی دارد؛ نوشیدن چای و قهوه عصرانه به همراه لوکوم بسیار دلچسب است!

شکرپاره (Şeke pa e)

حتی اگر به شما نگفته باشند که موضوع این مقاله در مورد شیرینی های ترکیه است با دیدن کلمه شکر پاره اولین چیزی که به ذهن می‌آید شیرینی است. احتمالاً کسی که اولین بار این اسم را برای این شیرینی انتخاب کرده از چشیدن طعم فوق‌العاده شیرین آن به وجد آمده است!

برای تهیه این شیرینی ترکیه ابتدا با سمولینا، آرد و پودر شکر خمیری می‌سازند و با این خمیر گلوله‌های کوچک و گردی ساخته و در دمای مشخصی می‌پزند. بعد از این مرحله نوبت به خواباندن این شیرینی‌ها در شربت مخصوص است.

لوکما (Lokma)

لوکما یکی از خوشمزه‌ترین و بهترین شیرینی های ترکیه است که ظاهری شبیه به بامیه دارد. این شیرینی را با خواباندن خمیر سرخ‌ شده در یک شربت غلیظ و بسیار شیرین درست می‌کنند. از مواد افزودنی به این لقمه های کوچک می توان عسل، دارچین، سس شکلات، کنجد، گردوی رنده شده را نام برد.

لوکما را داغ سرو می کنند و توسط فروشنده های خیابانی نیز به فروش می رسد. در ترکیه، در مراسم چهلم عزیزان این شیرینی را پخته و پخش می‌کنند. این شیرینی خوشمزه در اکثر کشورهای عربی، قبرس و یونان هم پخته می‌شود.

دوندورما (Do du ma)

گرچه دوندورما بستنی است ولی می‌تواند در دسته شیرینی‌جات هم جای بگیرد. این بستنی هم در سطح خیابان توسط دستفروش‌ها و هم در بستنی‌فروشی‌ها فروخته می‌شود. شاید شما هم با صحنه‌های جالبی که فروشنده‌های این بستنی هنگام تحویل آن به مشتری می‌سازند روبرو شده باشید.

در واقع می‌توان گفت یکی از جاذبه‌های گردشگری ترکیه همین بستنی است. نوع دیگری از این بستنی به نام ماراش نیز وجود دارد که تفاوتش در ثعلب بیشتر آن است. این بستنی بسیار سفت و چسبنده است.

کنافه (Kü efe)

از لحاظ واژه شناسی نظریات گوناگونی درباره منشأ این واژه وجود دارد ولی معتبرترین آن این است که این واژه از عبارت ke ephi e که کلمه‌ای قبطی مصری به معنای نان یا کیک است گرفته شده است. در واقع این شیرینی در سطح وسیعی از کشورهای خاورمیانه و اسلامی پخته می‌شود.

در مورد تاریخچه این شیرینی هم گفته می‌شود که نخستین ‌بار توسط اطبا و در زمان ماه رمضان برای رفع گرسنگی خلفا ساخته و تجویز شد. گرچه از لحاظ دستورالعمل پخت دقیقاً شبیه کنافه‌های امروزی نبودند.

کنافه، دارای لایه بیرونی ترد و لایه درونی نرمی است؛ لایه دورنی این شیرینی از پنیری کشدار به نام پنیر Ha ay، تهیه می شود که بعد از پخت با شربت آغشته می شود. این شیرینی ترکیه معمولا گرم و به همراه چای سرو می شود.

آشوره (Ashu e)

آشوره یکی دیگر از دسرها و شیرینی های سنتی ترکیه است که به پودینگ نوح معروف است. زمانی که حضرت نوح و یارانش در کشتی نوح بودند، با هر آنچه که در اختیار داشتند این دسر مقوی را برای زنده ماندن تهیه می کردند. در ترکیه در تمام طول سال به ویژه ایام محرم آشوره را می پزند.

آشوره ترکیبی است از شکر و غلاتی همانند گندم و لوبیا که با میوه های خشک، فندق و گردو تزئین می گردد. این شیرینی ظاهری متفاوت از دیگر انواع دسر و شیرینی دارد!

کاتمر (Ka me )

کاتمر یکی دیگر از انواع شیرینی های خوشمزه ترکیه و بومی شهر غازی عینتاب ترکیه است؛ کاتمر یک شیرینی خمیری ترد است که درون آن پسته و خامه قرار دارد. مردم محلی روز خود را با این شیرینی خوش طعم آغاز می کنند! زیرا اعتقاد دارند مغز پسته سطح انرژی را افزایش می دهد و خستگی صیحگاهی را کاهش می دهد.

این شیرینی محبوب ترکی بیش از ۵۰۰ سال است که در فرهنگ ترکیه وجود دارد و بسیار شبیه به باقلوا است اما یاقلوا نیست!

روانی (Reva i)

شیرینی روانی یکی دیگر از انواع شیرینی های ترکیه است؛ کیک اسفنجی متراکم که به طور سنتی با استفاده از آرد سمولینا، ماست، پودر نارگیل و تخم مرغ تهیه می گردد؛ بعد از پخت آن را برش می زنند و روی آن شربت خنک (تهیه شده از شکر، آب و گلاب) می ریزند.

بسیاری از مردم خاورمیانه روانی را به نام بسبوسه (Basbousa) می شناسند؛ زیرا منشا آن مصری است. با این وجود در آشپزخانه های عثمانی جایگاه ویژه ای دارد.

کالبورا باستی (Kalbu abas i)

کالبورا باستی یکی دیگر از انواع شیرینی های ترکیه است که از زمان عثمانی باقی مانده است و به نام دسر خرمالو نیز شناخته می شود؛ این شیرینی بافت نرم و خوشمزه ای دارد.

برای تهیه این شیرینی به روش سنتی، خمیر آماده شده را به شکل گردو درآورده؛ آن ها را کمی پهن می کنند و درون خمیر را با گردو خرد شده پر می کنند؛ سپس آن را روی صافی (آبکش) با دست فشار می دهند تا روی خمیر طرحدار شود؛ بعد از پخت شربت آماده شده را روی آن می ریزند و با چای نوش جان می کنند.

سوتلاچ (Sü laç)

سوتلاچ، همان پودینگ برنج یا شیر برنج به سبک ترکی است. پودینگ برنج ترکی با ترکیب شیر و برنج تهیه می شود. این مخلوط روی اجاق پخته می شود؛ درون کاسه های سرو ریخته شده و سپس روی آن را برشته می کنند. برای تزئین سوتلاچ نیز از دارچین استفاده می کنند.

سوتلاچ خامه ای، مغذی و بسیار خوش طعم است. به طور خلاصه یک دسر عالی و سبک برای هر زمان از روز است!

سخن پایانی

در این مطلب سعی شد تا جای امکان بهترین شیرینی های ترکیه معرفی شود؛ شیرینی‌هایی که به آن ها اشاره شد، جزو معروف ترین و بهترین شیرینی‌های ترکیه، خاورمیانه و حتی جهان هستند. تعداد زیادی از این شیرینی‌ها اصالت ترکی ندارند ولی به دلیل درهم‌تنیدگی فرهنگی منطقه خاورمیانه نمی‌توان آنها را متعلق به کشور خاصی دانست. بدون شک امپراطوری بزرگ عثمانی هم در این تبادل فرهنگی کشورهای خاورمیانه و حوزه مدیترانه سهم بزرگی داشته است.

اگر گذرتان به ترکیه و شهرهای زیبایش افتاد حتماً این شیرینی‌های خوشمزه را امتحان کنید. یقیناً شیرینی‌هایی که قدمت بعضی از آنها به دوران صدر اسلام برمی‌گردد ارزش یک بار امتحان را خواهند داشت!

شیرینی ترکی