راهی برای اتصال به اینترنت بدون کابل که در بسیاری از مکان های عمومی ارائه می شود


راهی برای اتصال به اینترنت بدون کابل که در بسیاری از مکان های عمومی ارائه می شود

در این مقاله از سایت پیشگامان روش های مختلف اتصال به اینترنت شامل اینترنت ADSl و فیبر نوری و انواع مختلف اینترنت موبایل شامل WIMAX و ۳G و۴G و۵G را بررسی کرده ایم.


در این روزهایی که همه کارهایمان به اینترنت گره خورده است، حتی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم برای رفع دلتنگی و دیدن خانواده، مجبور به برقراری تماس تصویری از طریق اینترنت هستند. برای اتصال به اینترنت روش‌های مختلفی وجود دارد.

اینترنت را می‌توان به عنوان یکی از نیاز‌های ضروری بشر در عصر جدید دانست. همه ما به دنبال تهیه اینترنت برای منزل، موبایل یا محل کار خود هستیم. اما دانستن انواع راه‌های وصل شدن به اینترنت در این مسیر کمک بزرگی برای یک خرید مناسب با نیازتان می‌کند. افراد بسیاری اقدام به خرید و راه اندازی یکی از انواع سرویس‌های اینترنت کرده و بعد از صرف هزینه بسیار، متوجه شده‌اند که در انتخاب نوع اینترنت خود اشتباه کرده‌اند. آگاهی از انواع روش‌های اتصال به اینترنت به شما در یک انتخاب صحیح کمک می‌کند و مانع از ضرر مالی خواهد شد. بعد از خواندن این مقاله شما با انواع اینترنت آشنا شده و می‌توانید به راحتی راه اتصال به اینترنت مناسب خودتان را انتخاب کنید.

انواع روش های اتصال به اینترنت

رشد سریع اینترنت، موجب شده تا روش‌های مختلفی برای اتصال سریع به این شبکه فراهم شود. برخلاف دهه پیشین که فقط تعداد محدودی روش برای اتصال به اینترنت در کشور موجود بود، هم‌اکنون تنوع روش‌های اتصال بسیار زیاد شده است.

روش‌ اتصال به اینترنت بی سیمی (Wi eless)

در این روش، موبایل و سیستم‌هایی که امکان اتصال به صورت وایرلس دارند، از طریق سیگنال‌های رادیویی، بدون نیاز به کابل، به یک آنتن متصل می‌شوند. همین امر موجب شده تا این روش، یک روش مناسب برای مناطقی که دسترسی به اینترنت کابلی ندارند مانند مناطق روستایی، باشد. در این روش امکان اتصال فقط در محدوده مکانی آنتن وجود دارد. یکی از مزایای این نوع از اتصالات، دسترسی آسان و همیشگی سیستم‌ها به اینترنت، در مناطق تحت پوشش هست.

شما می‌توانید به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه، اتصال خود را به صورت اینترنت وایرلس برقرار کنید. یکی از نمونه‌های این نوع اتصال، اینترنت‌های وایرلسی است که در رستوران‌ها یا هتل‌ها در اختیارات مشتریان قرار داده می‌شود.

در بلاگ پیشگامان بیشتر بخوانید: راه حل کاهش نویز اینترنت ADSL

روش‌ اتصال به اینترنت قابل حمل (Mobile)

اینترنت قابل حمل، همان اینترنت سیم کارت است که به راحتی از طریق سیم‌کارت، روی گوشی یا تبلت شما فعال می‌شود. این اینترنت در محدوده حوزه آنتن‌دهی اپراتور سیم‌کارت، به راحتی قابل استفاده است. مهم نیست سیستم عامل گوشی شما اندروید باشد یا IOS، در هر صورت به راحتی از اینترنت سیم کارت خود می‌توانید استفاده کنید. در موبایل شما علامت سیم کارت بالای صفحه نشان داده می‌شود. گاهی اوقات این علامت تغییر می‌کند. اما معنای این علامت‌ها چیست؟ در ادامه درباره هرکدام از این علامت‌ها توضیح می‌دهیم.

اینترنت GPRS

GPRS یا Ge e al Radio Packe Se vice اولین نوع اینترنت قابل حمل است. سرعت اینترنت GPRS حدود ۱۴.۲۵ کیلوبایت بر ثانیه بوده و در گوشی‌ها با سیستم عامل اندروید و IOS قابل استفاده است. اینترنت GPRS با علامت G در گوشی مشخص می‌شود. اگر از شانس بد، به دلیل موقعیت مکانی یا تداخل، اینترنت سیم کارتتان به سرعت G برسد، باید صبر و تحمل بالایی برای لود شدن صفحات و ارسال اطلاعات خود داشته باشید.

اینترنت ۲G

این اینترنت نسبت به GPRS سرعت بیشتری دارد. سرعت انتقال اطلاعات در اینترنت ۲G، بین ۵۶ تا ۱۱۴ کیلوبایت بر ثانیه و بیشتر است. گاهی هم به عنوان اینترنت ۲.۷۵G شناخته می‌شود.

اینترنت ۳G

۳G نسل سوم از اینترنت تلفن همراه است. در اینترنت ۳G سرعت اینترنت به ۳۸۴ کیلوبایت بر ثانیه می‌رسد. با این سرعت شما باید بتوانید به راحتی صفحات وب را باز کرده یا ایمیل خود را چک کنید. اکثر تلفن‌های هوشمند زمانی که از شبکه‌های پرسرعت دور هستند، از اینترنت ۳G استفاده می‌کنند.

اینترنت H

زمانی که کلمه H را در کنار علامت آنتن گوشی خود می‌بینید، به این معناست که در حال استفاده از شبکه HSPA هستید. حداکثر سرعت آن ۷.۲ مگابیت بر ثانیه است. در صورتی که به شبکه اینترنت HSPA متصل باشید، می‌توانید موسیقی به صورت آنلاین گوش دهید. اما سرعت HSPA چندان مورد رضایت کاربران نیست.

اینترنت H

این اینترنت که ارتقا یافته شبکه H بوده، دارای پنج نسخه است. هر یک از این نسخه‌ها نسبت به نسل قبلی خود ارتقا یافته است. سرعت دانلود شبکه H  می‌تواند به حداکثر ۱۶۸ مگابیت بر ثانیه (۲۱ مگابایت بر ثانیه) برسد که سرعت مناسبی برای تماشای فیلم به صورت آنلاین است.

اینترنت ۴G

نسل چهارم اینترنت همراه، ۴G یا Lo g Te m Evolu io (LTE) نام دارد. این شبکه می‌تواند سرعتی بین ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه تا ۱ گیگابایت بر ثانیه ارائه دهد. به وسیله اینترنت ۴G شما می‌توانید فیلم با کیفیت Full HD را به راحتی تماشا کنید.

خرید اینترنت TD-LTE از پیشگامان

اینترنت ۵G

در چند وقت اخیر شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت موبایل توانسته‌اند به استاندارد ۴G نزدیک شوند. اینترنت ۵G در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و انتظار می‌رود که راه‌اندازی و گسترش آن توسط شرکت‌ها بیش از یک دهه طول بکشد. کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که با راه اندازی فراگیر اینترنت ۵G، شاهد انقلاب عظیمی در ارتباطات و اینترنت اشیا (IOT) خواهیم بود.

روش اتصال به اینترنت WIMAX

WIMAX مخفف Wo ldwide I e ope abili y fo Mic owave Access یک فناوری مبتنی بر IEEE ۸۰۲.۱۶ است. این فناوری امکان دسترسی به اینترنت بی‌سیم را فراهم کرده و جایگزینی به عنوان اینترنتDSL  و اینترنت کابلی به شمار می‌آید.

WiMAX قادر است با سرعت بالای انتقال داده را به کاربران ارائه دهد و از این رو می تواند تهدیدی برای اپراتورهای DSL باشد.

روش اتصال به Ho spo

اینترنت ho spo  امکان دسترسی به اینترنت کامپیوتر یا تلفن‌هوشمند را به دستگاه شما می‌دهد. این امکان برای زمانی که دسترسی به شبکه اینترنت خانه یا محل کار امکان‌پذیر نبوده مفید است. در روش ho spo  شما با دستگاه کامپیوتر، تلفن یا هر دستگاه هوشمند دیگری می‌‌توانید به تلفن هوشمند یا لپ‌تاپی که به اینترنت متصل است، به صورت wifi متصل شوید.

قدرت و سرعت اینترنت در روش ho spo  وابسته به مکانی است که در آن قرار دارید. ایده اصلی ho spo  دقیقا شبیه اتصال بی‌سیم است. شما به یک دستگاه که از اینترنت به صورت کابلی یا بی‌سیم برخوردار است، به عنوان یک نقطه اتصال استفاده می‌کنید.

در این صورت شما به طور همزمان از اینترنت بر روی دستگاهی که به عنوان نقطه اتصال در نظر گرفته شده استفاده و آن را برای دیگر دستگاه‌هایی که به صورت وایفای به آن وصل هستند، به اشتراک می‌گذارید.

روش اتصال به اینترنت dialup

این روش ساده‌ترین و در عین حال کندترین روش اتصال به اینترنت است. در این روش یک مودم داخل کامپیوتر یا بیرون از لپ‌تاپ قرار می‌گیرد. کار این مودم تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به دیجیتال و بالعکس است. این مودم از یک طرف به کامپیوتر یا لپ‌تاپ متصل و از طرف دیگر با کابل تلفن به پریز تلفن متصل می‌شود. سپس ارسال و دریافت سیگنال‌ها از طریق خطوط تلفن انجام می‌شود. حداکثر سرعت اینترنت در این روش ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه است.

برای اتصال به اینترنت از طریق dialup باید خط تلفن آزاد باشد تا از خط تلفن به صورت کامل برای اتصال به اینترنت استفاده شود. زمانی که به صورت dialup به اینترنت متصل شوید بوق خط اشغال می‌شود.

علاوه بر سرعت کم، عدم امکان استفاده از خط تلفن در هنگام اتصال به اینترنت را یکی از معایب این روش می‌توان شمرد.

به هر حال این روش برای مکان‌هایی که دسترسی به اینترنت پرسرعت و اینترنت همراه غیر ممکن هست، یک راه حل خوب و ارزان برای چک کردن ایمیل و باز کردن چند صفحه سایت با سرعت پایین است.

روش اتصال به اینترنت باندپهن (b oadba d)

در روش b oadba d انتقال اطلاعات بسیار سریع صورت می‌گیرد. در b oadba d  انتقال داده و سیگنال‌های صوتی به صورت همزمان بر روی خط تلفن امکان‌پذیر است. به دلیل سرعت بالا در این روش، به راحتی می‌توان کنفرانس‌های تصویری را برگزار کرد. بنابراین در هنگام استفاده از اینترنت خط تلفن مشغول نمی‌شود. برخلاف اینترنت dialup برای هربار استفاده از اینترنت نیاز به اتصال مجدد شبکه ندارد. طبق تعریف FCC، یک سرویس B oadba d باید حداقل سرعت ۲۴ مگابیت بر ثانیه دانلود و ۳ مگابیت بر ثانبه آپلود داشته باشد. سرویس B oadba d در ۴ نوع ارائه می‌شود:

روش اتصال به اینترنت ADSL

ADSL یکی از زیر مجموعه‌های تکنولوژی DSL‌ است که امکان ارسال و دریافت اطلاعات روی خطوط مسی تلفن، امکان‌پذیر می‌کند. این ارسال و دریافت اطلاعات بدون آن که بر سیگنال‌های آنالوگ تاثیر گذار باشد صورت می‌گیرد. سرعت در اینترنت ای دی اس ال به عواملی همچون کیفیت کابل تلفن و فاصله از مرکز مخابراتی بستگی دارد. در این روش بعد از خریداری سرویس اینترنت از ISP و راه‌اندازی خط از مخابرات، باید یک مودم ADSL به خط تلفن خود متصل کنید. بعد از انجام تنظیمات مودم، امکان استفاده از اینترنت را خواهید.

روش اتصال به اینترنت کابلی

اینترنت کابلی از زیر مجموعه فناوری DSL است. اینترنت کابلی از سرعت بسیار بالایی برخوردار است. حداکثر سرعت اینترنت کابلی ۱ گیگابیت در ثانیه است. در این حالت مودم یا روتر شما به وسیله کابل کواکسیال از ISP به اینترنت متصل شده و دستگاه شما به وسیله کابل E he e  یا Wi-Fi به مودم متصل می‌شود. سرعتی که اینترنت کابلی ارائه می‌دهد بر خلاف اینترنت بی‌سیم، تحت شرایط بد جوی مختل نخواهد شد

در اینترنت کابلی، برخلاف ADSL افت سرعت کمتری در زمان اوج مصرف خواهید داشت. اینترنت کابلی برای افرادی که بازی‌های آنلاین انجام می‌دهند و نیاز به سرعت بالا، قطعی و تاخیر بسیار کم دارند مناسب است. حداکثر سرعت دانلود این اینترنت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه بوده اما به طور میانگین سرعت آن ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است. سرعت آپلود آن نیز از ۱ مگابیت بر ثانیه تا ۵۰ مگابیت بر ثانیه است.

روش اتصال به اینترنت ماهواره‌ای (Sa eli e)

اینترنت ماهواره‌ای نوعی اینترنت بی‌سیم است که انتقال و ارسال اطلاعات از طریق ماهواره‌های کوچکی که بر دور زمین در حال گردش هستند، انجام می‌شود.

در اتصال به اینترنت ماهواره‌ای شما نیاز به استفاده از سه دیش دارید. یکی در محل کار یا منزل خود که قصد استفاده از این اینترنت را دارید، یکی در فضا و یکی هم در مرکز ISP خود استفاده می‌کنید.

در محل کار یا منزل خود، علاوه بر دیش، نیازمند مودم و کابل برای تکمیل اتصالات خواهید بود. ارسال و دریافت اطلاعات از سمت دیش ماهواره شما به سمت دیش در فضا و از دیش در فضا به سمت دیش ISP و به صورت برعکس، انجام می‌شود.

به وسیله اینترنت ماهواره‌ای شما می‌توانید یک فیلم آنلاین را به راحتی تماشا کنید. سرعت اینترنت ماهواره‌ای به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه هم می‌رسد. اما در نظر داشته باشید که ممکن است سرعت کمتری و تاخیر بیشتری نسبت به اینترنت‌های کابلی، dsl و فیبر نوری داشته باشد. به خصوص افرادی که برای بازی‌های آنلاین از اینترنت استفاده می‌کنند این نکته بسیار مهم است. همچنین هزینه راه‌اندازی آن نسبت به دیگر راه‌های اتصال به اینترنت گران‌تر است.

در هر صورت اینترنت ماهواره‌ای برای مناطقی که شیوه‌های اتصال به اینترنت DSL و فیبر امکان پذیر نیست، گزینه مناسبی برای دسترسی به اینترنت است.

در بلاگ پیشگامان درباره تنظیمات مودم ال بی لینک (LB-LINK) بیشتر بخوانید

روش اتصال به فیبر نوری (ISDN)

در اینترنت فیبر نوری، مانند ADSL انتقال اطلاعات بر بستر خطوط صورت می‌گیرد. با این تفاوت که جنس کابل‌ها مسی نیست. کابل فیبر نوری از کابل‌های الیاف شیشه‌ای بسیار نازک تشکیل شده که این کابل‌ها در بین چند لایه روکش قرار گرفته است. این روکش‌ها موجب شده تاثیر نویز بر روی آن به حداقل برسد. آب و هوا روی سرعت اینترنت در کابل‌های مسی تاثیر گذار است، اما در این روش به دلیل پلاستیکی بودن جنس کابل‌ها، دما تاثیر چندانی ندارد.

در روش اتصال به فیبر نوری، انتقال اطلاعات با تاباندن نور در زاویه‌ای خاص صورت می‌گیرد. به همین دلیل سرعت ارسال و دریافت اطلاعات در اینترنت فیبر نوری بسیار بالا است.

کابل‌های مسی یا فیبر نوری از مرکز مخابراتی تا منزل شما، راه بسیاری را طی می‌کنند. روش‌های پیاده‌سازی فیبرنوری متفاوت است و هر روش یک نام دارد. هرکدام از این نام‌ها به میزان کابل مسی به همراه فیبر نوری به کار رفته از مرکز مخابرات تا منزل بستگی دارد. اما اصولا زمانی که کلمه اینترنت فیبر نوری به کار برده می‌شود، منظور کابل‌کشی کامل از مرکز مخابراتی تا منزل به وسیله کابل‌های فیبر نوری است.

برخی موارد مانند مجاورت در کنار کابل‌ها و تجهیزات برق و فاصله از مرکز مخابرات در سرعت اینترنت ADSL تاثیرگذار است. اما با توجه به جنس کابل‌های فیبر نوری، این موارد بر روی آن تاثیری ندارد. شبکه‌های فیبر نوری می‌تواند سرعتی معادل ۱گیگابیت بر ثانیه را تحویل دهد.

اما با تمام این مزایا نمی‌توان از هزینه زیاد تعویض کابل‌ها مسی با فیبر نوری چشم پوشید. یکی از محدودیت‌های گسترش این شبکه، هزینه بسیار زیاد تغییر زیر ساخت است.

کدام اینترنت برای شما مناسب است؟

با توجه به انواع راه‌های اتصال به اینترنت که در این مقاله اشاره کردیم، باید متوجه شده باشید برای انتخاب یک شیوه اتصال به اینترنت، باید به چند نکته دقت کنید. از شما خواهشمندیم جواب سوالات و نکاتی که بیان می‌کنیم را بر روی برگه‌ای یادداشت کرده تا بتوانید به درستی تصمیم بگیرید.

-مکانی که برای آن قصد دریافت اینترنت دارید، تحت پوشش کدام از روش‌های اتصال به اینترنت بالا است؟

-آیا هدف استفاده شما از اینترنت برای کارهایی همچون وب گردی و گردش در شبکه اجتماعی بوده یا انجام بازی‌های آنلاین و کارهایی همانند آن است؟

-میزان هزینه‌ای که برای راه اندازی اینترنت در نظر دارید چقدر است؟ اگر مایل به پرداخت هزینه بسیار نیستید باید از همین ابتدا دور یک سری از راه‌های اتصال به اینترنت را خط بکشید.

با توجه به جواب‌های این سوال و توضیحاتی که درباره هرکدام از روش‌های متصل شدن به اینترنت داده شد، به راحتی می‌توانید نوع اینترنت مناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.

انواع سرویس اینترنت را بیشتر بشناسید

امروزه اینترنت عضو جدا‌نشدنی بیشتر کسب‌و‌کارها است. با پیشرفت تکنولوژی و گسترش حضور کسب‌و‌کارها در فضای مجازی، استفاده از اینترنت روز‌به‌روز در حال افزایش است. داشتن یک سرویس اینترنتی متناسب با نیازها، یکی از مهم‌ترین عوامل در موفقیت و بهبود عملکرد کسب‌و‌کارها است. در نتیجه پیش از خرید سرویس اینترنت خود، بهتر است انواع سرویس اینترنت را بشناسید تا بتوانید بهترین سرویس را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید.

انواع سرویس‌ اینترنت:

روش‌های متفاوتی برای اتصال به اینترنت وجود دارد و هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های متمایزی نسبت به یکدیگر دارند. در ادامه به‌طور خلاصه انواع سرویس اینترنت و تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر را بیان می‌کنیم:

DSL مخفف عبارت Digi al Subsc ibe Li e است. این سرویس با استفاده از خط تلفن (بدون اشغال خط) اتصالی با سرعت بالا را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. ازآنجایی‌که DSL مبتنی بر خطوط تلفن است، رایج‌ترین سرویس برای کاربران خانگی است. این سرویس قابل‌دسترس است و شرکت‌های زیادی در در ایران این سرویس اینترنتی را ارائه می‌دهند.

DSL نسبت به سرویس‌های دیگر مقرون‌به‌صرفه‌تر است اما سریع‌ترین سرویس اینترنتی موجود در بازار نیست. سرعت و کیفیت اتصال  DSL، با بیشتر شدن فاصله بین استفاده‌کننده و ایستگاه سویچینگ کاهش پیدا می‌کند. به عبارت دیگر این سرویس معمولا  موقعیت مکانی نزدیک به شرکت ارائه‌دهنده سرویس استفاده می‌شود. اینترنت DSL هر جا که یک شبکه تلفنی موجود باشد، در دسترس است و یک اتصال مطمئن و مقرون به صرفه را ارائه می‌دهد. با استفاده از این سرویس می‌توانید بدون هیچ تداخلی به‌طور همزمان از اینترنت و تلفن استفاده کنید.

DSL سرویس اینترنتی ثابت است که توسط دارندگان پروانه FCP و SRVCO ارائه می‌شود. در ادامه انواع سرویس اینترنت DSL را به اختصار معرفی می‌کنیم.

ADSL:

ADSL یا Asymme ic Digi al Subsc ibe Li e یک نوع DSL نامتقارن است. ADSL یک تکنولوژی طراحی شده برای ارائه سرعت اتصال بیشتر از طریق خطوط اینترنت نسبت به سرویس‌های اینترنت Dial-Up قدیمی است. منظور ار نامتقارن این است که در این سرویس اینترنتی سرعت آپلود و دانلود متفاوت است. به دلیل این که کاربران معمولی(خانگی) بیشتر از آپلود مطالب، دانلود می‌کنند در نتیجه سرعت دانلود معمولا از سرعت آپلود بیشتر است.

سرعت اینترنت ADSL با توجه به پهنای باند موجود در کابل‌کشی مسی تا ۵۰ مگابایت بر ثانیه است. لازم به ذکر است که سرعت و کیفیت ADSL2 از ADSL بیشتر است. میانگین سرعت ADSL2 بین ۱ مگابایت بر ثانیه (برای آپلود) و ۲۴ مگابایت بر ثانیه (برای دانلود) است.

VDSL:

VDSL یکی دیگر از انواع سرویس اینترنت DSL‌ است که مخفف Ve y High-Speed Digi al Subsc ibe Li e است. VDSL بر بستر کابل‌ است و برای بر خلاف ADSL که از خطوط تلفن ثابت شهری استفاده می‌شود، برای استفاده از VDSL نیاز به کابل‌کشی دارید. VDSL نیز همانند ADSL نامتقارن است و معمولا سرعت بارگیری از سرعت بارگزاری بیشتر است. ارائه‌دهندگان پهنای باند VDSL را به عنوان اتصال سریع‌تر و با ثبات‌تری در مقایسه با سایر خدمات مبتنی بر مس مانند ADSL معرفی می‌کنند. سرعت دانلود ‌VDSL در حالت ایده‌آل ۵ برابر بیشتر از ADSL است.

SDSL:

سرویس SDSL مخفف عبارت Symme ic DSL است و به دلیل متقارن بودن، سرعت دانلود و آپلود آن یکسان است. سرعت دانلود و آپلود SDSL ۲.۳ مگابایت بر ثانیه است در حالی‌که سرعت دانلود VDSL تا ۵۲ مگابایت و آپلود آن تا ۱۶ مگابایت بر ثانیه می‌رسد.

SDSL نوعی سرویس DSL است که امکان سرویس تلفن آنالوگ را ندارد. این بدین معنی است که شما یا سرویس تلفنی نخواهید داشت و یا نیاز به استفاده از اتصال تلفنی دیجیتال یا VoIP دارید.

Wi eless

یکی از شیوه‌های استفاده از خدمات پهنای باند، استفاده از ارتباط بی‌سیم یا Wi eless است. همان‌طور که از نام آن مشخص است، در این سرویس از کابل و خط تلفن استفاده نشده و در عوض از فرکانس رادیویی استفاده می‌شود. ارتباط بی‌سیم علاوه بر این‌که پهنای باندی بسیار بیش‌تر و پایدارتری نسبت به DSL ارائه می‌دهد، هزینه‌ی نصب و راه اندازی را به میزان محسوسی کاهش می‌دهد. در ادامه به معرفی انواع سرویس وایرلس (Wi eless) می‌پردازیم.

Wi eless اشتراکی:

در سرویس اینترنت بی‌سیم اشتراکی، مشترکین بدون نیاز به خط تلفن یا کابل می‌توانند با نصب تجهیزات رادیویی درجایی که به پاپ‌سایت ارائه‌دهنده سرویس دید دارد (مانند پشت‌بام) از پهنای باند فرکانسی در بستر وایرلس استفاده نمایند. نکته مهم درباره این سرویس، وجود یک رادیو طرف پاپ‌سایت و ارسال فرکانس به چند مشترک است (poi o mul ipoi ).

پهنای باند اختصاصی:

سرویس پهنای باند اختصاصی به‌صورت Poi To Poi ارائه می‌شود، یعنی به ازای هر مشتری یک رادیو سمت پاپ‌سایت قرار دارد و فرکانس اختصاصا برای یک مشترک ارسال می‌شود. کیفیت و سرعت این سرویس در تمام ساعت شبانه‌روز تضمین‌شده است. این سرویس مناسب سازمان‌ها و کسب‌وکارهایی است که به اینترنت نامحدود و اختصاصی برای انجام امور ارتباطی خود نیاز دارند. این سرویس نیز توسط شرکت‌های دارای پروانه FCP و SERVCO ارائه می‌شود.

WiMAX:

WiMAX مخفف عبارت Wo ld Wide I e ope abili y fo Mic owave Access به معنای قابلیت تبادل و استفاده از اطلاعات در سطح جهانی، با دسترسی به امواج ماکروویو است. وایمکس دسترسی به اینترنت را برای مناطقی که امکان دریافت اینترنت ثابت کابلی ندارند، فراهم می‌کند. مهم‌ترین ویژگی وایمکس، سیار بودن و عدم محدودیت آن به یک مکان مشخص است. فن‌آوری وایمکس، از طریق دکل‌های دوربرد، اینترنت را در  ابعاد بسیار گسترده‌ برای کاربران فراهم می‌سازد.

WiMAX مانند WiFi اما با سرعت بالاتر و در مسافت‌های بیشتر برای تعداد کاربران بیشتر کار می‌کند. WiMAX امکان ارائه خدمات حتی در مناطقی که دسترسی به زیرساختهای سیمی دشوار است را دارد و همچنین توانایی غلبه بر محدودیت‌های فیزیکی زیرساخت‌های سیم‌کشی سنتی را نیز داراست. این سیستم دارای دو مؤلفه اصلی است: یک برج WiMAX و یک گیرندهWiMAX

WiMAX مانند Wi-Fi می‌تواند با ارسال سیگنال از برج WiMAX از طریق اتصال سیمی، مستقیماً به اینترنت متصل شود. فرستنده‌های WiMAX می‌توانند شعاع تقریبی ۲ کیلومتر را پوشش دهند در حالی‌که برد Wi-Fi در حدود ۳۰ متر است. به عبارت دیگر، WiMAX بسیاری از ho spo s پراکنده کوچک را به یک ho spo بزرگ وایرلس تبدیل می‌کند.

FTTH

FTTH مخفف عبارت Fibe o he Home است که از فیبر نوری برای دسترسی به اینترنت پرسرعت استفاده می‌کند. به این صورت که فیبر نوری از یک دفتر مرکزی به محل مشترک کشیده می‌شود و امکان استفاده از اینترنت را برای مشترک فراهم می‌آورد. تفاوت این سرویس با دیگر سرویس‌ها این است که در این فناوری تمامی مسیر ارتباطی از فیبر‌های نوری پرسرعت تشکیل ‌شده‌است. دارندگان پروانه‌های FTTX و FCP در چارچوب مقررات رگلاتوری می‌توانند سرویس FTTH یا فیبر نوری را ارائه دهند.

TD-LTE

سرویس TDD-LTE مخفف عبارت Time Divisio Duplexi g – Lo g Te m Evolu io است. TD-LTE سرویس ثابت بی‌سیم است که توسط شرکت‌هایی که پروانه‌ی FWA دارند، ارائه می‌شود. سرویس TD-LTE نیاز به مودم و سیم‌کارت‌های مخصوص دارد. سیم‌کارت در مودم قرار می‌گیرد و صرفاً وظیفه‌ی دریافت و ارسال اطلاعات را بر عهده دارد. (امکان برقراری تماس تلفنی و ارسال پیامک ندارند.) TD-LTE محدودیت‌های سرویس ADSL اعم از محدودیت‌های مکانی و نیاز به خط تلفن را ندارد.

از مزایای این سرویس می‌توان به افزایش ظرفیت بالا در انتقال داده، کاهش هزینه‌های پیاده‌سازی و بهره‌گیری و تخصیص ظرفیت پویا به جریان‌های Upli k یا Dow li k که باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود،‌ اشاره کرد. با استفاده از این تکنولوژی به جای تقسیم پهنای فرکانسی، دریافت و ارسال بر روی یک پهنای باند فرکانسی و در بازه‌های زمانی متفاوت انجام می‌شود. در نتیجه می‌توان از تمامی‌ظرفیت پهنای باند برای ارسال یا دریافت اطلاعات استفاده کرد و سرعت ارسال و دریافت اطلاعات افزایش می‌یابد.

اینترنت همراه

در حال حاضر ارائه‌دهندگان خدمات تلفن همراه، اینترنت مبتنی بر شبکه‌های سلولی (Cellula e wo k) را روی خط تلفن به مشترکین خود ارائه می‌دهند. سرعت بالای این سرویس باعث شده‌است که بتوان آن را با سایر انواع سرویس اینترنت مقایسه کرد. بدون نیاز به مودم و یا تجهیزات پیچیده، اتصال به اینترنت انجام می‌شود؛ اما از معایب اینترنت همراه می‌توان به پوشش‌دهی نامناسب در برخی از نقاط کشور، تعرفه بالا، تأثیرپذیری از شرایط جوی و پشتیبانی نامناسب نام برد.

اینترنت همراه در ایران با استفاده از تکنولوژی‌های ۴G، ۳G و GPRS ارائه می‌شود. سرعت در تکنولوژی ۴G بسیار بالا و پایدار است و با استفاده از آن به راحتی می‌توانید فایل‌های مختلف با حجم بالا را آپلود یا دانلود کنید. نسل قبلی اینترنت همراه، یعنی تکنولوژی ۳G، سرعت پایین‌تری نسبت به ۴G دارد و زمان لود آن نسبتا بالاتر است. هر دستگاهی که از تکنولوژی LTE پشتیبانی کند، با ارتقای سیم‌کارت خود به ۴G می‌توانید از اینترنت همراه با سرعت بالا بهره‌مند شوید. برخی از اپراتورها نیز از نسل جدید ۴٫۵G پشتیبانی می‌کنند که بارگیری تا حداکثر ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه را نیز ممکن می‌سازد.

شرکت داده‌پردازی رسپینا دارنده‌ی پروانه FCP و برترین شرکت توزیع‌کننده‌ی پهنای باند اختصاصی در ایران، با به‌کارگیری به‌روزترین فن‌آوری‌ها مفتخر است با بیش از ۵۰۰۰ شرکت در ۶۰ صنعت مختلف همکاری کند و توانسته است انواع نیازهای ارتباطی و اینترنتی‌ها مشتریان را رفع نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر از سرویس پهنای باند اختصاصی رسپینا به این صفحه مراجعه فرمایید.

اشتراک گذاری پست

نویسنده

عاطفه بابایی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

راهی برای اتصال به اینترنت بدون کابل که در بسیاری از مکان های عمومی ارائه می شود