درس ۱۷ مطالعات هشتم


درس ۱۷ مطالعات هشتم

سوالات درس ۱۷ مطالعات هشتم با جواب سوالات درس هفدهم مطالعات هشتم نام درس : ویژگیهای طبیعی آسیا | موضوع : سوالات متن | پایه هشتم سوالات درس هفدهم مطالعات


سوالات درس ۱۷ مطالعات هشتم با جواب

سوالات درس ۱۷ مطالعات هشتم با جواب

سوالات درس هفدهم مطالعات هشتم

نام درس : ویژگیهای طبیعی آسیا | موضوع : سوالات متن | پایه هشتم

سوالات درس هفدهم مطالعات هشتم

در قسمت زیر برای شما عزیزان سوالات متن درس ۱۷ مطالعات هشتم را آماده کرده ایم که امیدوارم دوست داشته باشید. در قسمت زیر میتوانید این سوالات متن مطالعات هشتم را مشاهده کنید

درس هفدهم :ویژگیهای طبیعی آسیا

۱-قاره آسیا از اطراف به کدام اقیانوس ها محدود می شود؟پاسخ: از شرق به اقیانوس آرام یا کبیر از شمال به اقیانوس منجمد شمالی از جنوب به اقیانوس هند

۲-آسیا چگونه از آمریکا ، آفریقا و اروپا جدا می شود؟پاسخ: به وسیله تنگه برینگ از آمریکای شمالی به وسیله کانال سوئز از افریقا به وسیله رشته کوه اورال از اروپا

۳- اوراسیا به کجا گفته می شود؟پاسخ: در بین قاره های جهان، تنها دو قاره آسیا و اروپا به هم چسبیده اند به همین دلیل، بعضی از جغرافی دانان این دو قاره را یک قاره دانسته و آن را اوراسیا نامیده اند.

۴-وسیع ترین قاره جهان چه نام دارد و موقعیت آن بر روی کره زمین کجاست؟پاسخ: قاره آسیا –در نیمکره شمالی (نسبت به اِستوا) – در نیمکره شرقی (نسبت به نصف النهار مبدأ) واقع شده است.

۵-چند نوع ناهمواری در قاره آسیا وجود دارد؟پاسخ: ١ فلات های بلند و کوه های مرتفع ٢ سرزمین های پست ٣ مجمع الجزایر آتشفشانی

۶-فلات های آسیا را از غرب به شرق نام ببرید. آناتولی، ایران، تبت و مغولستانپاسخ: شرق مغولستان”تبت ” ایران “آناتولی ” غرب

۷-بام دنیا کجاست؟پاسخ: قلّهٔ اورست ) ۸۸۴۸ متر ( در رشته کوه هیمالیا، بلندترین قلّهٔ جهان است و به آن بام دنیا لقب داده اند. جواب درس ۱۷ مطالعات هشتم

۸- چند مورد از جلگه های آسیا را نام ببرید.پاسخ: جلگهٔ بزرگ سیبری، جلگهٔ گنگ و سند و جلگهٔ چین.

۹-جلگه سیبری از آبرفت کدام رودها به وجود آمده اند؟

پاسخ: لِنا – یِنی سِئی – اُب – ایرتیش

۱۰-جلگه های سِند و گنگ در کجا واقع شده ورودهای بوجود آورنده آنها از کجا سرچشمه می گیرند؟پاسخ: در شمال شبه جزیرهٔ هند واقع شده و نام این جلگه از دو رود گنگ و سند که از رشته کوه های هیمالیا سرچشمه می گیرند، گرفته شده است

۱۱-جلگه های سند و گنگ کدام کشور ها را دربر می گیرد؟پاسخ: شمال هند، بخش وسیعی از کشور پاکستان و بنگلادش را دربر می گیرد.

۱۲-دلتا چیست و چگونه گسترش می یابد؟پاسخ: گاهی رودها، آبرفتها را در مصب٭ خود انباشته می کنند و از انباشته شدن آبرفت ها در مصب رودها، سرزمین های مثلث شکلی به وجود می آید که به آنها دلتا Δ می گویند. با انباشته شدن دائمی آبرفتها، دلتاها پیوسته توسعه می یابند و در آب دریا پیش می روند.

۱۳-دلتا ها از چه نظر مناسب و از چه نظر نامناسب می باشد؟پاسخ: دلتاها زمین های مناسبی برای کشاورزی بوده و جمعیت انبوهی را در خود جای داده اند. با این حال ساکنان این دلتاها همواره در معرض خطراتی چون طوفان های دریایی، طغیان رود و سیلاب هستند.

۱۴-دلتا ی بنگال از آبرفت کدام رودها بوجود آمده است؟ و کدام کشور ها را دربر می گیرد؟پاسخ: از آبرفت رودهای گَنگ – براهماپوترا – میگهنا – پِدما کشور بنگلادش را در برمی گیرد.

۱۵-جلگه پهناور شرق آسیا چه نام دارد و از آبرفت کدام رودها بوجود آمده است؟پاسخ: جلگه بزرگ چین است که از آبرفت رود «یانگ تسه کیانگ » پدید آمده است.

۱۶-مجمع الجزایر های شرق و جنوب شرقی آسیا را نام ببرید.پاسخ: ژاپن، فیلیپین و اندونزی

۱۷-چرا در شرق و جنوب شرقی آسیا بلایای طبیعی و کوه های آتشفشانی بیشتر است؟پاسخ: از آنجایی که این بخش از قارهٔ آسیا از ناهمواریها ی جوان ٭است، کوه های آتشفشانی زیادی در آنها مشاهده می شود. همچنین در این مناطق، زمین لرزه های بسیاری رخ می دهد. بنابراین کشورهایی که در این منطقه واقع شد ه اند، همواره در معرض بلایای طبیعی٭ چون زمین لرزه، سونامی٭ و فعال شدن کوه های آتشفشانی هستند.

۱۸- آسیا از نظر دما به چند بخش تقسیم می شود؟پاسخ: -در سرزمینهای مجاور قطب شمال در سیبری، هوا در تمام روزهای سال سرد و دارای یخبندان های طولانی است. -بخش های داخلی و مرکزی آسیا، آب و هوای قاره ای یا برّی دارند. در این نوع آب و هوا، زمستانها بسیار سرد و تابستان ها بسیار گرم و خشک است. -سرزمینهای مجاور دریاها از دریای سرخ تا جزیره تایوان در شرق چین، آب و هوای گرم دارند.

۱۹-آسیا از نظر بارش به چند بخش تقسیم می شود و هر کدام چه مناطقی را شامل می شوند و چه ویژگی های دارند؟پاسخ: الف( آسیای مرطوب )سبز(: در شرق، جنوب و جنوب شرقی آسیا وزش بادهای باران آور موسمی (مونسون(در اواخر بهار و فصل تابستان سبب بارش باران فراوان می شودکه زندگی روستایی و کشاورزی به آن بستگی دارد البته بارش کم یا نامنظم آن سبب خسارت کشاورزان وبارش شدید آن موجب طغیان رودخانه ها و بروز سیل می شوند. ب( آسیای خشک : سرزمین های غرب و جنوب غربی آسیا از جمله عربستان، داخل فلات آناتولی و فلات ایران و آسیای مرکزی به ویژه بیابان گُبی را شامل می شود.

? اگر به دنبال دیگر درس ها هستید روی لینک زیر کلیک نمایید.

سوالات درس ۱۸ مطالعات هشتم

سوالات درس ۱۶ مطالعات هشتم

مطالب مرتبط

دیدگاه های تایید شده : ۱۷ | در انتظار بررسی: ۰

عالی بود عالی عالی عالی

بسیار عالی

خوب بود

فوق العاده

عالیه????

عالی عالی عالی ?

عالی بود ممنون?

عالی ولی جلو هر سوال صفحه اش رو نمی نویسه

عالی ولی جلو هر سوال صفحه اش رو نمی نویسه

عالی بود مغسی??❤

خیلیم عالی ممنون ?

عالی بود ممنونم از سازندش????❤️

چطور میشه پی دی اف رو دانلود کرد

مرورگر اپرا رو بریز هم کم حجمه هم پر سرعت تو سه نقطه بزن save as pdf پی دی افش دانلود می شه

خیلی عالی دستتون درد نکنه من فردا امتحان دارم خیلی کمکم می کنه ??? بعد یه سوال اپلیکیشنتون میشه دارک مود اضافه کنید و اینکه خیلی خیلی ممنون اگر اشکالی نداره منم بیارین تو تیم مشکلات نرم افزاری من تو این بحثا خوبم ?

❤️❤️❤️

ASANTRADING

دارک مود رو پیدا کردم ممنون شرمنده زود قضاوت کردم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

سوالات مطالعات هشتم درس هفدهم

سوالات مطالعات هشتم درس هفدهم

سوال و جواب درس ۱۷ مطالعات اجتماعی کلاس هشتم

? سوالات متن مطالعات هشتم ? درس هفدهم :ویژگیهای طبیعی آسیا

۱-قاره آسیا از اطراف به کدام اقیانوس ها محدود می شود؟پاسخ» از شرق به اقیانوس آرام یا کبیر از شمال به اقیانوس منجمد شمالی از جنوب به اقیانوس هند

۲-آسیا چگونه از آمریکا ، آفریقا و اروپا جدا می شود؟پاسخ» به وسیله تنگه برینگ از آمریکای شمالی به وسیله کانال سوئز از افریقا به وسیله رشته کوه اورال از اروپا

۳- اوراسیا به کجا گفته می شود؟پاسخ» در بین قاره های جهان، تنها دو قاره آسیا و اروپا به هم چسبیده اند به همین دلیل، بعضی از جغرافی دانان این دو قاره را یک قاره دانسته و آن را اوراسیا نامیده اند.

۴-وسیع ترین قاره جهان چه نام دارد و موقعیت آن بر روی کره زمین کجاست؟پاسخ» قاره آسیا –در نیمکره شمالی (نسبت به اِستوا) – در نیمکره شرقی (نسبت به نصف النهار مبدأ) واقع شده است.

۵-چند نوع ناهمواری در قاره آسیا وجود دارد؟پاسخ» ١ فلات های بلند و کوه های مرتفع ٢ سرزمین های پست ٣ مجمع الجزایر آتشفشانی

۶-فلات های آسیا را از غرب به شرق نام ببرید. آناتولی، ایران، تبت و مغولستانپاسخ» شرق مغولستان”تبت ” ایران “آناتولی ” غرب

۷-بام دنیا کجاست؟پاسخ» قلّهٔ اورست ) ۸۸۴۸ متر ( در رشته کوه هیمالیا، بلندترین قلّهٔ جهان است و به آن بام دنیا لقب داده اند.

۸- چند مورد از جلگه های آسیا را نام ببرید.پاسخ» جلگهٔ بزرگ سیبری، جلگهٔ گنگ و سند و جلگهٔ چین.

۹-جلگه سیبری از آبرفت کدام رودها به وجود آمده اند؟

پاسخ» لِنا – یِنی سِئی – اُب – ایرتیش

۱۰-جلگه های سِند و گنگ در کجا واقع شده ورودهای بوجود آورنده آنها از کجا سرچشمه می گیرند؟پاسخ» در شمال شبه جزیرهٔ هند واقع شده و نام این جلگه از دو رود گنگ و سند که از رشته کوه های هیمالیا سرچشمه می گیرند، گرفته شده است

۱۱-جلگه های سند و گنگ کدام کشور ها را دربر می گیرد؟پاسخ» شمال هند، بخش وسیعی از کشور پاکستان و بنگلادش را دربر می گیرد.

۱۲-دلتا چیست و چگونه گسترش می یابد؟پاسخ» گاهی رودها، آبرفتها را در مصب٭ خود انباشته می کنند و از انباشته شدن آبرفت ها در مصب رودها، سرزمین های مثلث شکلی به وجود می آید که به آنها دلتا Δ می گویند. با انباشته شدن دائمی آبرفتها، دلتاها پیوسته توسعه می یابند و در آب دریا پیش می روند.

۱۳-دلتا ها از چه نظر مناسب و از چه نظر نامناسب می باشد؟پاسخ» دلتاها زمین های مناسبی برای کشاورزی بوده و جمعیت انبوهی را در خود جای داده اند. با این حال ساکنان این دلتاها همواره در معرض خطراتی چون طوفان های دریایی، طغیان رود و سیلاب هستند.

۱۴-دلتا ی بنگال از آبرفت کدام رودها بوجود آمده است؟ و کدام کشور ها را دربر می گیرد؟پاسخ» از آبرفت رودهای گَنگ – براهماپوترا – میگهنا – پِدما کشور بنگلادش را در برمی گیرد.

۱۵-جلگه پهناور شرق آسیا چه نام دارد و از آبرفت کدام رودها بوجود آمده است؟پاسخ» جلگه بزرگ چین است که از آبرفت رود «یانگ تسه کیانگ » پدید آمده است.

۱۶-مجمع الجزایر های شرق و جنوب شرقی آسیا را نام ببرید.پاسخ» ژاپن، فیلیپین و اندونزی

۱۷-چرا در شرق و جنوب شرقی آسیا بلایای طبیعی و کوه های آتشفشانی بیشتر است؟پاسخ» از آنجایی که این بخش از قارهٔ آسیا از ناهمواریها ی جوان ٭است، کوه های آتشفشانی زیادی در آنها مشاهده می شود. همچنین در این مناطق، زمین لرزه های بسیاری رخ می دهد. بنابراین کشورهایی که در این منطقه واقع شد ه اند، همواره در معرض بلایای طبیعی٭ چون زمین لرزه، سونامی٭ و فعال شدن کوه های آتشفشانی هستند.

۱۸- آسیا از نظر دما به چند بخش تقسیم می شود؟پاسخ» -در سرزمینهای مجاور قطب شمال در سیبری، هوا در تمام روزهای سال سرد و دارای یخبندان های طولانی است. -بخش های داخلی و مرکزی آسیا، آب و هوای قاره ای یا برّی دارند. در این نوع آب و هوا، زمستانها بسیار سرد و تابستان ها بسیار گرم و خشک است. -سرزمینهای مجاور دریاها از دریای سرخ تا جزیره تایوان در شرق چین، آب و هوای گرم دارند.

۱۹-آسیا از نظر بارش به چند بخش تقسیم می شود و هر کدام چه مناطقی را شامل می شوند و چه ویژگی های دارند؟پاسخ» الف( آسیای مرطوب )سبز(: در شرق، جنوب و جنوب شرقی آسیا وزش بادهای باران آور موسمی (مونسون(در اواخر بهار و فصل تابستان سبب بارش باران فراوان می شودکه زندگی روستایی و کشاورزی به آن بستگی دارد البته بارش کم یا نامنظم آن سبب خسارت کشاورزان وبارش شدید آن موجب طغیان رودخانه ها و بروز سیل می شوند. ب( آسیای خشک : سرزمین های غرب و جنوب غربی آسیا از جمله عربستان، داخل فلات آناتولی و فلات ایران و آسیای مرکزی به ویژه بیابان گُبی را شامل می شود.

درس ۱۷ مطالعات هشتم