دتکتور چیست


دتکتور چیست

دتکتور وسیله و سیستمی است که برای کشف زودتر آتش سوزی قبل از توسعه‌ی آن طراحی شده است تا ساکنین بتوانند به سرعت و به صورت ایمن مکان را تخلیه کنند.


مجتمع فنی برق به عنوان یکی از مجهزترین آموزشگاه های فنی حرفه ای در کشور، مجموعه ای از دوره های آموزشی را زیر نظر سازمان فنی حرفه ای و به صورت عملی و کارگاهی برگزار می نماید. دوره های برگزار شده در این آموزشگاه فنی حرفه ای، شامل دوره های نصب ، تعمیرات، برق صنعتی، مکانیک و جوشکاری است.آموزش برق ساختمان، آموزش هوشمند سازی ساختمان، آموزش نصب اعلام حریق، آموزش نصب اعلام حریق آدرس پذیر، آموزش نصب کولر گازی، آموزش لولهآموزش برق ساختمان، آموزش هوشمند سازی ساختمان، آموزش نصب اعلام حریق، آموزش نصب اعلام حریق آدرس پذیر، آموزش نصب کولر گازی، آموزش لوله کشی ساختمان، آموزش لوله کشی گاز ساختمان، آموزش نصب پکیج دیواری، آموزش نصب دزدگیر اماکن، آموزش نصب دوربین مدار بسته، آموزش نصب آسانسور، آموزش نصب آیفون تصویری از دوره های در حال برگزاری نصب سیستم حفاظتی، امنیتی و رفاهی، آموزش نصب کرکره برقی، درب اتوماتیک، اپراتور شیشه ای، درب ریلی از دوره های نصب درب های اتوماتیک، آموزش طراحی میکروکنترلر AVR و ARM ، طراحی برد الکترونیکی، ساخت ربات، آموزش ساخت تابلو روان و تابلو LED از دوره های الکترونیک و آموزش نصب سانترال پرظرفیت، کم ظرفیت و NS از دوره های نصب در این مجتمع است. آموزش تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل، آموزش تعمیرات تبلت، آموزش پروگرام هارد، آموزش تعمیرات مانتیور، آموزش تعمیرات لپ تاپ، آموزش تعمیرات مادربرد، آموزش تعمیرات پاور برخی از دوره های تعمیرات لپ تاپ و کامپیوتر، آموزش تعمیرات لوازم خانگی، آموزش تعمیرات یخچال، آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی، آموزش تعمیرات جاروبرقی، اموزش تعمیرات چرخ گوشت، ماکروفر، تلویزیون، گیرنده دیجیتالی، آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی ، آموزش تعمیرات جارو برقی، آموزش تعمیرات پکیج دیواری، آموزش تعمیرات آبگرمکن دیواری و لوازم گاز سوز، آموزش تعمیرات کولر گازی برخی از دوره های تعمیرات لوازم خانگی و رفاهی و آموزش تعمیرات برد الکترونیکی، آموزش تعمیرات برد درب اتوماتیک، الکترونیک ، دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری، دوربین مدار بسته و آسانسور از دوره های در حال برگزاری تعمیرات الکترونیک در این آموزشگاه است. آموزش PLC ، آموزش پی ال سی S7 1200، آموزش برق صنعتی، آموزش مانیتورینگ صنعتی HMI و WINCC، آموزش سیم پیچی موتور از دوره های پرطرفدار برق صنعتی در آموزشگاه فنی برق است. این آموزشگاه علاوه بر دوره های فوق کلاس های آموزشی متعددی را در زمینه مکانیک و جوشکاری نیز برگزار می کند. آموزش مکانیک خودرو، آموزش گیربکس اتوماتیک و دستی، آموزش گیربکس بنز و بی ام و و CVT ، آموزش تعمیر موتور خودورهای چینی، آموزش تعمیر موتور پراید، پیکان، ۲۰۶، ۴۰۵، زانتیا، L90، EF7، تویوتا، مزدا، هیوندا، کیا، بنز و بی ام و، آموزش تنظیم موتور خودرو، آموزش برق خودرو، آموزش برق بی ام و، آموزش انژکتور و دیاگ، آموزش کولر خودرو، آموزش مالتی پلکس، آموزش نصب دزدگیر خودرو، آموزش نصب ضبط و باند خودرو، آموزش تعمیرات ایسیو، آموزش تعمیر ایسیو خودرو خارجی، ماشین سنگین، ماشین راه سازی، ریمپ، آموزش نقاشی خودرو، آموزش لیسه گیری، آموزش سرامیک خودرو برخی از دوره های مکانیک خودرو در این مجتمع آموزشی است. آموزش جوشکاری برق، آرگون، فلزات رنگی و بازرسی جوش نیز برخی از دوره های در حال برگزاری جوشکاری در مجتمع آموزشی فنی برق است. نمایش بیشتر

دتکتور چیست ؟؟

آخرین مطالب

دتکتورها یا آشکارسازها وسایلی هستند که حریق را تشخیص می دهند. سنسورهای اعلام حریق (بسته به این که به کدام مشخصه آتش حساس باشند) در گروه‌های سنسورهای دود، سنسورهای حرارت، سنسورهای منو اکسید کربن، سنسورهای شعله و سنسورهای ترکیبی جای دارند. انواع  دتکتورهای حریق عبارتند از:  

دتکتور دودی :   این دسته از دتکتورها شامل یک سلول نوری یا تله ی نوری (Cell) و یک منبع تولید کننده نور ،یک لنز (عدسی) جهت تنظیم تابش نور داخل محفظه ( بیم) و یک فتودیود (دیود حساس به نور) و یا دیگر سنسور های فتو الکتریک (عکس الکتریکی) هستند. این دتکتور به نحوی ساخته شده که در شرایط عادی کار، پرتوهای نور از جلوی دتکتور عبور کرده و در سلول های تعبیه شده گیر می افتند. وقتی که ذرات دود نمایان گردید تعدادی نور بوسیله ذرات دود متفرق گشته در نتیجه توسط دیود حسگر دریافت می شوند و سپس سبب به کار افتادن دتکتور شده و با ارسال علایم به مرکز کنترل یا دستگاه مرکزی ، وقوع حریق را اعلام می کنند.  

موقعیت هایی که در آن ها نباید کاشف های دودی نقطه ای نصب شوند :   – در مکان هایی که ارتفاع بیش از۵ ۱۰ متر باشد .   – در مکانی که پخت و پز صورت می گیرد مثل آشپزخانه (تنها باید از دتکتور حرارتی ثابت استفاده شود).   – در مکان هایی که آتش تولید ذرات دود نمی کند .   – اتاق بویلرها و ژنراتورها (بهتر است از دتکتورحرارتی ثابت و دتکتورهای ترکیبی استفاده شود).  

دتکتور دودی یونیزاسیون :   دتکتور دودی یونیزاسیون دارای یک محفظه است که با هوای بیرون در ارتباط دارد. فضای داخلی محفظه به وسیله یک منبع رادیواکتیو یونیزه می شود (یونیزاسیون مرحله ای است که مولکول های هوا به یون های مثبت و الکترون های منفی تبدیل می شوند). حال چنانچه یک ولتاژ بین این محفظه برقرار شود، یون ها به طرف صفحه با قطب مخالف حرکت می کنند. یون های مثبت به طرف الکترود منفی و الکترون ها به سمت الکترود مثبت حرکت می کنند. حرکت این الکترون ها و یون ها یک جریان الکتریکی را به وجود می آورد. مقدار جریان الکتریسیته بستگی به شکل محفظه ، منبع رادیواکتیو ، ولتاژ تغذیه ، درجه حرارت و رطوبت هوا دارد. در اثر ورود هوا به این محفظه جریان الکتریسیته کاهش می یابد (وجود ذرات دود باعث کاهش میزان جریان الکتریسیته می شود). و باعث عملکرد دتکتور شده و دتکتور فعال می شود.  

کاشف های پرتو افکن خطی فرستنده و گیرنده – تلاطم حرارتی :   البته نوعی از دتکتورهای اپتیکی نیازی به محدوده بسته ندارند. بدین صورت به پهنه وسیعی را (مانند سالن ورزشی ،سالن کنفرانس و …) توسط بکارگیری در یک خط مستقیم دریافت کننده نور (Receive ) از یک جهت و قسمت فرستنده نور از سمت دیگر تشکیل شده است. نحوه عمل ،دائم پرتوی از اشعه مادون قرمز از فرستنده به گیرنده ارسال می شود. به محض این که پرتو بین فرستنده –گیرنده توسط دود یا هر شی دیگر قطع یا ضعیف گردد در نتیجه سیستم فعال شده علایم وقوع آتش سوزی به مرکز کنترل ارسال خواهد شد و دستگاه اعلام حریق می کند. چون این دستگاه از دتکتورها با احساس جریان هوای گرم دود بوسیله یک اشعه نوری عمل می کنند، از نوع تلاطم حرارتی به حساب می آورند.  

دتکتور حرارتی :         الف -کاشف های حرارتی ثابت       ب- کاشف های حرارتی افزایشی   این دتکتور نسبت به افزایش درجه حرارت حساس است. هنگامی که بر اثر آتش سوزی ، درجه حرارت محیط تغییرات غیر عادی داشته باشد، این دتکتور فعال می شود. دتکتور حرارتی دارای یک محفظه است. در داخل محفظه یک بی متال وجود دارد. هوای گرم روی بی متال اثر گذاشته و گرما باعث بسته شدن کنتاکت های آن می شود و دتکتور عمل می کند. این دتکتور برای مکان هایی مانند آشپزخانه ها ، موتورخانه ها و … مناسب است.  

دتکتور شعله ای :   این دتکتورها امواج نوری غیر قابل رویت را که به وسیله شعله آتش منتشر می شوند، تشخیص می دهند و فعال می شوند. این دتکتورها دارای زاویه دید مشخصی هستند که هنگام طراحی و کاربرد باید به آن توجه نمود.   دتکتور لیزری :   این دتکتورها از نوع دتکتورهای تنفسی و دود هستند و از طریق لوله هایی که در اطراف محیط مورد نظر نصب می گردد و توسط یک هواکش قوی به داخل محفظه کاشف مکیده شده و در جریان اشعه لیزر قرار می گیرد. بین کاشف های لیزری نیز تفاوت هایی وجود دارد و در بعضی از آن ها اشعه لیزر را در یک نقطه مرکزی در وسط محفظه متمرکز می کنند و هوای مکیده شده به داخل کاشف مستقیما از آن نقطه عبور داده می شود. همچنین از نظر اندازه ذرات و تعداد ذرات نیز مورد بررسی قرار می گیرند و سپس با اطلاعات ثبت شده از حافظه کاشف چنانچه غلظت ذرات بیش از تعیین شده باشد کاشف فعال می شود و اعلام حریق می کند. 

دتکتور چیست