انواع قارچ ها


انواع قارچ ها

قارچ ها گروه بزرگی از جاندران با سلول‌های یوکاریوتی هستند که تعداد زیادی از جانداران مانند قارچ‌های چتری، کپک‌ها، مخمر‌ها و سفیدک را در بر می‌گیرند.


قارچ ها یکی از بزرگترین سلسله‌های موجودات زنده را به خود اختصاص داده‌اند. سلول‌های قارچ‌ها از جنس یوکاریوت‌ها هستند. این گروه از موجودات مواد غذایی خود را در خارج از بدن خود هضم کرده و مواد هضم شده را در سلول‌های خود جذب می‌کنند.

قارچ چیست؟

قارچ‌ها در مورد داشتن هسته سلولی متفاوت از باکتری‌ها هستند. همچنین آن‌ها به دلیل این که مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق فتوسنتز تولید نمی‌کنند، از گیاهان متمایز می‌شوند.

علاوه بر این، تفاوت‌های عمده قارچ‌ها نسبت به حیوانات نیز عدم توانایی تحرک در قارچ‌ها است و همچنین جذب مواد غذایی در آن‌ها که به صورت خارجی (جذب داخلی مواد غذایی بسیار کم است) است، در حالی که در حیوانات جذب مواد غذایی به صورت داخلی اتفاق می‌افتد.

سلسله قارچ‌ها شامل «قارچ‌های چتری» (Mush oom)، «مخمرها» (Yeas s)، «کپک‌ها» (Molds)، «سفیدک‌ها» (Mildews) و سایر خانواده‌های قارچی هستند.

اگرچه انسان هنوز با نقش قارچ‌ها در طبیعت و اکوسیستم‌ها به طور کامل آشنا نیست، اما با توجه به مطالعات قارچ شناسان در این زمینه، این موجودات نقش مهم و اثرگذاری در تعادل چرخه‌های اکوسیستم‌های محیط زیست دارند و به وفور توسط انسان در فعالیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قارچ‌ها اولین تجزیه کنندگان بخش‌های مرده گیاهی و اجساد جانوران مرده در اکوسیستم‌های مختلف به شمار می‌آیند. قارچ‌ها را معمولا به صورت کپک بر روی نان‌هایی که به مدت طولانی در فضای باز باقی مانده‌اند، می‌توان مشاهده کرد.

مخمرها گروهی از قارچ‌ها هستند که مسئول تخمیر نان و ترکیباتی مانند آبجو هستند که در صنعت مواد غذایی نقش مهمی دارند. قارچ‌های چتری نیز یکی مواد غذایی پر مصرف در صنایع غذایی کشورهای مختلف به شمار می‌روند.

قارچ‌ها موجوداتی هستند که اغلب در روابطی مانند همزیستی دو سویه با سایر ارگانیسم‌ها و گیاهان شرکت می‌کنند. رابطه همزیستی قارچ‌ها نشان دهنده هماهنگی اساسی در تعاملات زیستی و اصول عملکرد دو سطحی در آن‌ها است.

ساختار قارچ‌

قارچ‌ها ممکن است تک سلولی یا چند سلولی باشند. قارچ‌های چند سلولی از شبکه‌ای از لوله‌های توخالی طولانی به نام «هیفا» (Hyphae) تشکیل شده‌اند. لوله های هیفا اغلب در کنار هم به صورت متراکم قرار می‌گیرند که ساختارهایی به نام «میسلیوم» (Mycelium) را می‌سازند. میسلیوم‌ها در محیطی که قارچ‌ها از آن جا غذای خود را به دست می‌آورند، رشد می‌کنند. به همین دلیل است که قارچ‌ها معمولا در محیطی که رشد می‌کنند، میسلیوم‌هایشان گسترده می‌شوند، به طور مثال در خاک که میسلیوم‌ها اغلب قابل مشاهده نیستند.

اگرچه قارچ‌ها دارای اندام‌های واقعی نیستند اما زمانی که شرایط مساعد باشد، میسلیوم‌ها می‌توانند به ساختارهای تولید مثل پیچیده‌ای تبدیل شوند که به آن‌ها «اجسام بارده» (F ui i g bodies) یا «هاگ بر» (Spo oca ps) می‌گویند.

قارچ‌ چتری نام رایجی است که اغلب برای اجسام بارده گونه‌های مختلف قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه این بخش‌های بارده قارچ‌ها اغلب توسط انسان قابل مشاهده هستند، اما آن‌ها تنها بخش کوچکی از ساختمان قارچ‌ها به شمار می‌آیند.

برخی از قارچ‌ها «ریزوئید» یا «نخینه» (Rhizoid) تولید می‌کنند. ریزوئیدها ساختارهایی شبیه ریشه هستند که در زیر خاک وظیفه انتقال مواد غذایی از خاک به میسلیوم‌ها را بر عهده دارند.

بزرگترین ارگانیسم جهان یک قارچ به نام «ارمیلاریا اوستویا» (A milla ia os oyae) است که در جنگل‌های شرقی «اورگن» (O ego ) (یکی از ایالت‌های غربی امریکا است و در نزدیکی اقیانوس آرام قرار دارد) رشد می‌کند. شبکه میسلیومی این قارچ ممکن است تا حداکثر ۲۲۰ هکتار از خاک را پوشش دهد.

انواع قارچ‌

قارچ‌ها معمولا به واسطه بخش‌های تولید مثلی جنسی آن‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. تاکنون ۵ دسته مختلف از قارچ‌ها شناسایی شده‌اند:

دسته دیگری از قارچ «دترومایکوتا» (Deu e omyco a) هستند که تولید مثل جنسی در آن‌ها ناشناخته است. به این گروه از قارچ‌ها «قارچ‌های ناقص» (Fu gi Impe fec i) می‌گویند.

به طور کلی این سیستم تقسیم‌بندی به شکل رسمی در طبقه‌بندی‌های اخیر استفاده نمی‌شود و تنها پاتولوژیست‌های گیاهی آن را برای تشخیص سریع گونه‌های بیماری‌زا در گیاهان به کار می‌برند. به دلیل این که این سیستم طبقه‌بندی بیشتر براساس تولید مثل جنسی در قارچ‌ها تنظیم شده است، در مواردی که قارچ‌ها تولید مثل غیر جنسی دارند، مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

لجن‌های آبی و خاکی از دیرباز در سلسله قارچ‌ها طبقه‌بندی می‌شدند و اکنون نیز توسط قارچ شناسان مورد مطالعه قرار می‌گیرند اما آن‌ها قارچ نیستند. بر خلاف قارچ‌های واقعی، لجن‌های آبی و خاکی دارای دیواره سلولی که از «کیتین» (ماده اصلی تشکیل دهنده دیواره سلولی قارچ‌ها) ساخته شده باشد، نیستند. در سیستم پنج سلسله‌ای، این گروه از جانداران را در «سلسله پروتیستا» (Ki gdom P o is a) قرار داده‌اند.

تولید مثل در قارچ‌ها

همان طور که در بالا گفته شد، قارچ‌ها دو روش تولید مثل جنسی و غیرجنسی دارند. در تولید مثل غیرجنسی، نسل جدید به صورت ژنتیکی کاملا یکسان با والد تولید کننده آن‌ها هستند.

در طول تولید مثل جنسی مخلوطی از ژن‌های والدین با هم ترکیب می‌شوند و به همین دلیل نسل جدید حاصل از این شیوه تولید مثل صفات و ویژگی‌های هر دو والد را به نسبت‌های مختلف نشان می‌دهند. بسیاری از گونه‌ها می‌توانند از هر دو روش جنسی و غیر جنسی برای تولید مثل در زمان‌های مختلف استفاده کنند، در حالی که برخی از گونه تنها می‌توانند به یکی از روش‌های جنسی یا غیرجنسی تولید مثل انجام دهند.

تولید مثل جنسی در برخی از قارچ‌ها مانند گلومرومیکوتا و اسکومیکوتا مشاهده نشده است. این قارچ‌ها می‌توانند در دسته قارچ‌های ناقص یا دترومایکوتا قرار بگیرند.

مخمرها و دیگر قارچ‌های تک سلولی می‌توانند به صورت جوانه زدن، یک سلول جدید ایجاد کنند. بسیاری از گونه‌های چند سلولی، اسپورهای غیر جنسی متفاوتی تولید می‌کنند که به سادگی پراکنده شده و در برابر شرایط محیطی سخت مقاوم هستند. زمانی که شرایط مساعد شد، این اسپورها جوانه زده و رشد می‌کنند.

نقش قارچ‌ها در طبیعت

قارچ‌ها به طور کلی به عنوان تجزیه کنندگان باقی مانده بخش‌های مختلف گیاهی و جانوران به شمار می‌آیند. عمل تجزیه قارچ‌ها کربن و مواد دیگری را تولید می‌کند که که باعث بازگشت مجدد این مواد به چرخه طبیعت می‌شود. این امر باعث می‌شود که گیاهان بتوانند دوباره از این مواد استفاده کنند.

برخی از قارچ‌ها شکارچی نماتودها هستند؛ این قارچ‌ها با ساختارهایی به شکل حلقه‌ها و شبکه‌هایی که به دور نماتودها ایجاد می‌کنند، آن‌ها را به دام‌ها انداخته و از آن‌ها تغذیه می‌کنند.

قارچ‌های دیگر معمولا به طور همزیستی با سایر گیاهان و حیوانات زندگی می‌کنند. گاهی این روابط همزیستی برای گیاه یا جانوران مقابل قارچ مفید است و گاهی نیز می‌تواند برای جاندران مقابل مضر باشد.

در برخی از انواع قارچ‌ها، زندگی پارازیتی یا انگلی وجود دارد. قارچ‌ها درون گیاهان یا روی جانوران دیگر زندگی می‌کنند و از انرژی و مواد غذایی تولید شده در میزبان بهره می‌گیرند. قارچ‌ها با زندگی انگلی، اغلب باعث بروز بیماری‌هایی در میزبان می‌شوند.

بسیاری از قارچ‌ها در روابط همزیستی حضور دارند که دو طرف از آن سود می‌برند. «گلسنگ‌ها» (Liche s) ترکیبی از جلبک‌ها هستند، به طوری که مواد غذایی را جلبک از طریق فتوسنتز می‌سازد و یک قارچ  وظیفه محافظت از جلبک‌ در برابر صدمات فیزیکی را بر عهده می‌گیرد.

مورچه‌های خرد کننده برگ و برخی از گونه‌های موریانه در یک رابطه همزیستی با قارچ‌ها قرار دارند. در این رابطه همزیستی حشره بخش‌هایی از گیاه را برای تجزیه توسط قارچ تهیه کرده و همچنین از قارچ محافظت می‌کند و در مقابل قارچ نیز با تجزیه بخش‌های مختلف گیاهی مواد غذایی را برای حشره می‌سازد.

مهم‌ترین رابطه همزیستی که قارچ‌ها در آن حضور داشتند تا اواخر قرن بیستم ناشناخته مانده بود. قارچی که در این رابطه وجود دارد، «میکوریزا» (Myco hiza) است. این رابطه همزیستی، از نوع رابطه همزیستی بین قارچ و گیاه است. در این رابطه یک قارچ تخصص یافته بر روی ریشه‌های اکثر گیاهان خاکی (۹۵ درصد گیاهان) زندگی‌ می‌کند. هیفای قارچ گسترش پیدا می‌کند و به درون خاک نفوذ می‌کند و در این حالت شبکه‌ای از رشته‌ها را می‌سازد که در واقع باعث افزایش کارایی ریشه گیاه در جذب مواد معدنی و آب از خاک می‌شود. گیاه با انجام فتوسنتز می‌تواند برای قارچ مواد غذایی تهیه کند. بسیاری از گیاهان بدون داشتن روابط همزیستی با قارچ‌ها قادر به ادامه زندگی نیستند.

 قارچ‌ها و کاربرد آن‌ها برای انسان

علاوه بر اهمیت غیرمستقیمی که قارچ‌ها (با تاثیر بر چرخه زندگی گیاهان دارند) در زندگی انسان دارند، آن‌ها می‌توانند به طور مستقیم نیز بر زندگی انسان به روش‌های مختلف تاثیرگذار باشند. در ادامه چند نمونه از قارچ‌های مهم و کاربرد آن‌ها در زندگی انسان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

قارچ‌های چتری

قارچ‌های چتری، اجسام بارده بالای خاکی از گونه‌های مختلف قارچی هستند که معمولا بر روی بخش‌های مرده گیاهی روی خاک زندگی می‌کنند. از زمان‌های گذشته تاکنون انسان‌ها از این قارچ‌ها استفاده می‌کردند. اغلب این قارچ‌ها به عنوان طعم دهنده به کار می‌روند، علاوه بر این، قارچ‌های چتری با این که کالری بسیاری کمی دارند اما منبع غنی برای ویتامین‌های ‌گروه B، مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر و آهن به شمار می‌آیند.

از سوی دیگر برخی از گونه‌های این قارچ‌ها، سمی هستند و موجب بروز بیماری شده و گاهی نیز منجر به مرگ می‌شوند. از میان این قارچ‌های سمی جنس «آمانیتا» (Ama i a) افراد زیادی از مردم سراسر جهان را مسموم کرده و تعداد قابل توجهی از آن‌ها را به کام مرگ کشانده است.

قارچ ترافل

ترافل یا قارچ دنبلان کوهی نام قارچی است که اجسام بارده زیر زمینی دارد و گونه‌های متفاوتی را شامل می‌شود. این قارچ‌ها معمولا در روابط همزیستی مایکوریزا با درخت بلوط زندگی می‌کنند.

قارچ‌های ترافل به دلیل بوی قویی که دارند، بسیار معروف هستند. در گذشته، این قارچ‌ها به خاطر همین بوی قوی توسط سگ‌ها و خوک‌ها از زیر خاک شناسایی شده و بیرون آورده می‌شدند. در قرن نوزدهم در فرانسه به این نتیجه دست یافتند که اگر در زمینی درخت‌های بلوط کشت کنند، در واقع مزرعه‌ای از قارچ‌های ترافل را تولید کرده‌اند. کشور فرانسه همچنان یکی از تولید کنندگان مهم این قارچ در جهان محسوب می‌شود. قارچ ترافل توانایی رشد در بسیاری از شرایط را دارد و به همین دلیل می‌تواند سراسر جهان کشت شود.

مخمر

مخمرها قارچ‌های تک سلولی هستند. مخمرها، کربوهیدرات‌‌های موجود در دانه‌ها و میوه‌ها را می‌شکنند و می‌توانند با محصول این واکنش، در طول فرایندی به نام «تخمیر» (Fe me a io ) الکل و دی اکسید کربن تولید کنند. بیش از ۱۰٫۰۰۰ سال پیش، از مخمرها برای تولید نوشیدنی‌های الکلی و همچنین پخت نان استفاده می‌شد.

امروزه از مخمر در تولید مواد غذایی مختلف استفاده می‌شود، مخمرها بیشتر به عنوان طعم دهنده در صنایع غذایی کاربرد دارند، به عنوان مثال برای ایجاد طعم پنیر در پاپ کورن و پاستا از مخمرها استفاده می‌شود.

پنی‌سیلین

پنی سیلین آنتی بیوتیک تولید شده توسط کپک‌ها است که در سال ۱۹۲۸ توسط الکساندر فلمینگ کشف شد. این کشف زمانی اتفاق افتاد که فلیمنگ در حال مطالعه رشد کپک‌های سبز – آبی در محیط کشت باکتری‌ها بود. کپک‌ها ماده‌ای از خود آزاد می‌کنند که می‌تواند جلوی رشد باکتری‌ها را بگیرد. این ماده در کپک‌های سبز – آبی پنی‌سیلین است. براساس آمارها تخمین زده می‌شود که پنی‌سلین از اولین استفاده از آن تا سال ۱۹۴۲ جان بیش از ۲۰۰ میلیون نفر را نجات داده است.

بیماری‌های قارچی

برخی از بیماری‌ها توسط قارچ‌های انگلی بروز می‌کنند. بیماری «پای ورزشکار» (A hle e’s Foo ) یا دیگر بیماری‌های پوستی از بیماری‌های قارچی متداول به شمار می‌آیند. اکثر بیماری‌های قارچی خطرناک نیستند اما برخی از آن‌ها مانند ذات الریه قارچی ممکن است موجب مرگ شود.

بیشتر بیماری‌های قارچی که در انسان اتفاق می‌افتند، می‌توانند حیوانات به خصوص پستانداران را نیز بیمار کنند. درماتوفیتوز که به کچلی یا قارچ پوستی معروف است، یکی از متداول‌ترین بیماری‌های قارچی در انسان (به ویژه در دوران کودکی) و سایر حیوانات به شمار می‌آید. در برخی از مواقع این بیماری از حیوانات (به خصوص سگ و گربه) به انسان سرایت می‌کند. بیماری درماتوفیتوز با تماس پوست آلوده به قارچ از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

قارچ‌ها در گیاهان نیز می‌توانند موجب بیماری شوند. از انواع بیماری‌های قارچی گیاهان می‌توان به سیاهک، زنگ و سفیدک قارچی اشاره کرد. این بیماری‌های قارچی گیاهان از مشکلات اساسی در کشاورزی محسوب می‌شوند. بیماری «نارون هلندی» به دلیل یکی از گونه‌های قارچی به نام «اوفیوستومی» (Ophios omi) که بومی قاره آسیا است، اتفاق می‌افتد. این بیماری تقربیا تمام درختان نارون اورپای شمالی و شمال امریکا را از بین برده است.

کپک‌ها

کپک‌ها گونه‌های متنوعی از قارچ‌ها هستند که بخش‌های مرده گیاهان و جانوران را مورد تجزیه قرار می‌دهند. کپک‌ها دلیل اصلی فساد مواد غذایی به شمار می‌آیند و اغلب بر روی غذاهایی که به مدت طولانی در یخچال مانده‌اند، دیده می‌شوند.

کپک‌ها می‌توانند پارچه‌ها و چوب‌ها را نیز مورد تجزیه قرار داده و به بافت آن‌ها آسیب بزنند. کپک‌ها نیز مانند قارچ‌ها به محیط‌های مرطوب جهت رشد احتیاج دارند، از این رو بهترین راه برای مقابله با رشد کپک‌ها جلوگیری از ایجاد محیط مرطوب برای آن‌ها است.

اگر مطالعه مطلب بالا برای شما مفید بود، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شود:

شکوفه دلخواهی ( )

شکوفه دلخواهی کارشناس ارشد نانوبیوتکنولوژی است. فعالیت‌های علمی و کاری او در زمینه تکنیک‌های زیست فناوری و طراحی نانوزیست‌حسگر بوده و اکنون در مجله فرادرس آموزش‌های زیست‌شناسی می‌نویسد.

معرفی انواع قارچ

قارچ ها، از سلسله قارچان (fu gi) هستند، که از ابتدای خلقت، در کره زمین وجود داشته اند. حتی قبل از جوانه زدن اولین درختان روی زمین، قارچ های غول پیکری با ارتفاع ۷ متر و عرض ۹۰ سانتی متر، مناظر باستانی را تشکیل می‌دادند. حدود ۱۰ هزار گونه قارچ نامگذاری شده در آمریکای شمالی وجود دارد که تنها یک سوم یا یک پنجم قارچ های موجود بر روی کره زمین را تشکیل می دهد.

در ظاهر، قارچ ها ناخوشایند به نظر میرسند اما پس از پخته شدن بهتر می شوند . قارچها از نظر طعم منحصر بفرد بوده و دارای بافت توخالی بی نظیری هستند. همه قارچ ها از نظر ظاهر و طعم منحصربفرد هستند و دارای چندین وجه مشترک می باشند.

همیشه به دنبال قارچ­ های روشن و تمیز باشید و آن­ها را در کیسه­ های کاغذی ذخیره کنید (بدون پلاستیک). تا چند روز پس از خرید بایستی آن را استفاده کنید. برای ذخیره سازی طولانی مدت، بهتر است که آن را خشک کنید.

همه قارچ ­ها در هنگام تماس با آب خیس می­شوند؛ بنابراین، آن­ ها را به صورت خشک نگهداری کنید. قارچ­ های کشت شده را می­تواند با قلم­ مو تمیز یا حلوه کاغذی خشک کرد. برای قارچ­هایی که نیاز بیشتری به تمیز کردن دارند، شستن سریع در آب و خشک کردن با حوله کاغذی می­تواند مناسب باشد. هرگز قارچ به را به مدت طولانی شستشو ندهید، بهتر است درست قبل از استفاده آن را شستشو کنید.

راه ­های زیادی برای پختن قارچ­ ها وجود دارد. هنگامی که آن­ ها را به صورت سرخ کرده و کبابی مصرف می­ کنید، توجه داشته باشید که طعم آن کاملا متفاوت خواهد بود.

کیت پرورش قارچ صدفی

جایگاه قارچ ها در نزد عموم:

نیمی از قارچ های موجود، غیر قابل خوردن اما بی ضرر هستند، یک چهارم آن خوراکی است، و شاید باورنکردنی بنظر برسد، اما ۲۰ درصد قارچ ها، انسان را بیمار می‌کند؛ طعم چهار درصد از آنها خوشمزه تا عالی است، و یک درصد از کل قارچ ها، می‌تواند یک انسان را از پا در بیاورد.

در همه جای دنیا، قارچ‌ها مصارف غذایی و همچنین دارویی دارند. گفته می شود که فراعنه‌ی مصر، آنقدر قارچ‌های خود را دوست داشتند که از آن به عنوان غذایی برای صاحب امتیازان یادکرده و مردم عادی را از خوردن آنها منع می‌کردند. از طرف دیگر، صاحب امتیازان و والامقامان در یونان باستان و روم از قارچ در غذاهای خود استفاده می کردند. رومی ها برای اطمینان از سمی نبودن قارچ، پیش مرگ داشتند.

انواع مختلف قارچ ها:

در ادامه ی مطلب شما را با انواع مختلف قارچ ها آشنا می کنیم.

۱٫ قارچ دکمه ای (Bu o Mush ooms):

این نوع قارچ، رایج ترین و متداول ترین نوع قارچ موجود در اکثرمارکت هاست و با عنوان قارچ سفید نیز شناخته می‌شود. این قارچ همیشه وقتی خیلی جوان است برداشت می شود و طعمی لطیف، اما خاکی دارد و از آنجا که در تمام طول سال در دسترس است، پیدا کردن آن بسیار آسان است. اگر به دنبال قارچی مناسب برای پخت و پز هستید، قارچ های دکمه ای بهترین گزیه اند، چرا که دارای عطر و طعمی ملایم و بافتی سفت هستند.

برای عطر و طعم بهتر آن­ ها، می­ توانید از ژله ­های قهوه ­ای استفاده نمایید. شما می­توانید از آن­ ها در سوپ استفاده کنید. هنگام پختن آن­ ها به یاد داشته باشید که بایستی کمی آبکی باشد؛ بنابراین، آن را در دمای بالا و تابه بزرگ نگهداری کنید.

چیز جالبی که باید در نظر داشته باشید این است که می­توانید از کلاهک و ساقه­ های آن به صورت متفاوت استفاده کنید. ضخیم شدن ساقه­ ها موجب دوکسل می­شود که می تواند یک لایه ثابتی از عطر و طعم را داشته باشد.

قارچ دکمه ای

قارچ های قیفی (Fu el):

قارچ­ های قیفی نسبت به سایر قارچ ­ها دارای عطر و طعم بهتری است. آن­ ها زمینی بوده و بسیار خوشمزه هستند. قارچ­ های قیفی مسن دارای طعم فلزی هستند؛ بنابراین، بهتر است قبل از پختن به صورت خام نگهداری شود. از آنجا که قارچ­ های قیفی به صورت وحشی رشد می­کنند، می­توان در مکان­ ها و بازارهای اختصاصی و بازار کشاورزان به فروش رساند. اگر می­ خواهید آن­ها را امتحان کنید، همیشه با یک متخصص میکروب یا قارچ مشورت کنید. اگر شما خودتان قارچ قیفی را پیدا کردید، در نظر داشته باشید که در ترشی استفاده کنید.

قارچ های قیفی

قارچ تاشو (Beech Mush ooms):

این قارچ، که قارچ Clamshell نیز نامیده می شود، دارای کلاهک هایی به رنگ قهوه ای و ترد، و طعمی شیرین و مغزدار است. پختن این نوع قارچ، بهترین روش برای خوردن آنها است. اگر به صورت خام خورده شوند، طعم تلخی دارند که به احتمال زیاد، آن را دوست نخواهید داشت.

این قارچ، همیشه به عنوان قارچ راش شناخته می­شود. این قارچ کمتر شناخته شده و به صورت خوشه ­ای رشد می­کند و می­توان به صورت پخته شده استفاده نمود. عطر و طعم آن تلخ بوده و زمانی که پخته می­شود، شیرین می­گردد. بنابراین، اگر قصد دارید آن­ها را طبق سلیقه خود بپزید، مقداری چاشنی خام نیز اضافه کنید.

قارچ تاشو

قارچ C emi i:

این نوع قارچ که با عنوان “قارچ po obellos کوچک” نیز شناخته می‌شود، بسیار شبیه به قارچ دکمه ای سفید، اما کمی بزرگتر است. قارچ C emi i به رنگ قهوه ای روشن هستند و طعم مطلوبی دارند و می توان آنها را به جای قارچ های سفید دکمه ای، استفاده کرد.

قارچ کرمینی دارای بافت متراکم بوده و طعم آن بیشتر از قارچ دکمه­ ای است. بسیاری از مردم قارچ کرمینی را نمی­شناسند، در واقع، قارچ دکمه ­ای کوچک است. این قارچ خوشمزه بوده و به همراه برنج وحشی در سوپ استفاده می­شود.

قارچ کرمینی

قارچ E oki:

قارچ E oki کلاهکی کوچک، رنگی سفید و ساقه بلندی شبیه به جوانه لوبیا دارد. در غذاهای آسیایی بسیار محبوب است، و می توانید آن ها را به صورت کنسرو یا تازه خریداری کرده و از طعم آن لذت ببرید. این قارچ بافتی ترد دارد و در بسیاری از سالادها و سوپ ها، بسیار عالی و پُر کاربرد است. این قارچ، بومی ژاپن است و با یکبار امتحان کردن آن، باز هم آن را خواهید خواست.

قارچ انوکی با نام قارچ زمستانی نیز شناخته می­شود. طعم آن­ها بسیار کم است (گاهی اوقات غیر قابل تشخیص است). قارچ انوکی به صورت خوشه­ ای رشد کرده و به فروش می­رسد. می­توانید آن­ها را به قطعات کوچکتر یا ساقه­ های جداگانه، برش دهید.

قارچ انوکی

قارچ خارپشت (Hedgehog Mush ooms):

تازه ی این قارچ، که به “قارچ دندان شیرین” (Swee Too h mush oom) نیز معروف است، عطر و طعمی شیرینی دارد، اما قارچ مانده و قدیمی، ممکن است کمی تلخ باشد. قارچ خارپشت، بسیار شبیه به قارچ Cha e elle است و در ماه های سرد زمستان، در ساحل غربی، به سختی رشد می کند. همچنین دارای طعمی گوشتی، مغزدار و ترد است.

گاهی اوقات با نام فرانسوی pied de mou o نیز شناخته می­شود که وحشی بوده و لبه ­های آن اندکی شیرین است. اکثر مردم می­گویند که آن­ ها دارای طعم گوشت خوک بوده و در نمونه­ های مسن لبه­ های آن­ها فلزی است. در بخش­های غربی ایالات متحده آمریکا، در زمستان رشد می­کند. سرخ کردن آن باعث بهبود عطر و طعم می­شود.

قارچ خارپشت

قارچ لوبوستر (lobs e ):

قارچ لوبوستر به رنگ قرمز روشن بوده و در بخش ­های غربی ایالات متحده آمریکا یافت می­شود. نام آن از رنگ و طعم آن می­آید. طعم و عطر ملایمی دارد. متاسفانه، مانند بسیاری از قارچ­ های وحشی قبل از خورد خوب بشویید و خوب گرما دهید.

قارچ لوبوستر

قارچ شاه شیپوری (Ki g T umpe Mush ooms):

این قارچ دارای چربی بوده و شاه ­صدف، قارچ فرانسوی و قارچ شاه قهوه ­ای نامیده می­شود. ساقه­ های آن ضخیم بوده و هنگامی که پخته می­شود، گوشتی می­گردد. برای استفاده در غذاهای گیاهی به عنوان عنصر “گوشتی” مناسب است.

این قارچ ها گاهی با نام های “شاه قهوه ای” (Ki g B ow ) یا “قارچ F e ch Ho ” نیز شناخته می‌شوند.

قارچ شاه شیپوری

قارچ مرغ چوب (Lae ipo us):

قارچ مرغ چوب به عنوان مرغ در چوب شناخته می­شود. دارای بافت زیبا و محکمی بوده و هنگامی که پخته می­شود، زیبایی و محکمی خود را حفظ می­کند. در این قارچ، علاوه بر همپوشانی بافت­ها، برگ ­ها نیز همپوشانی بالایی دارند.

قارچ مرغ چوب

قارچ Mo el:

قارچ‌های Mo el، ظاهر جذابی ندارند، اما بسیار خوشمزه هستند و طعم زنده ای دارند. بافت آن نسبتاً جویدنی و شبیه به یک لانه زنبور است. این قارچ بسیار خوش طعم است و وقتی با کره تفت داده شود، طعم بی‌نظیری خواهد داشت. همچنین این نوع قارچ بسیار گران است و با یکبار امتحان کردن آن، دلیل‌اش را خواهید فهمید.

قارچ مورکلا مخروطی شکل بوده و رنگ آن قهوه­ ای روشن تا سفید بژ و قهوه­ ای تیره است. آن­ها به صورت وحشی رشد می کنند.

قارچ مورکلا

قارچ صدفی (Oys e Mush ooms):

قارچ های صدفی، شباهتی به انواع دیگر قارچ ها ندارند، اما نیازی به ترسیدن از آنها نیست. این قارچ ها، طعم لطیف و شیرینی دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند. دلیل نام گذاری این قارچ ها، شکل ظاهری آنهاست و در بعضی از مواقع سال، طعمی تقریباً شبیه به رازیانه دارند.

از قارچ های صدف دار، می توان در غذاهای مختلفی استفاده کرد، زیرا طبخ آن بسیار راحت است. این قارچ‌ها در رنگ های مختلف مثل خاکستری، قهوه ای، قرمز، سبز – زرد  هستند و هرچه جوان تر باشند، طعم بیشتر و خوشمزه تری خواهند داشت. قارچ ­های صدفی نسبت به سایر قارچ ­ها شکننده ­تر هستند.

قارچ صدفی

قارچ تیره ­سر (Bole us edulis):

از نظر عطر و طعم با سایر قارچ­ها قابل مقایسه نیست و در بسیاری موارد به عنوان شاه­ قارچ شناخته می­شود. در برخی موارد با نام فرانسوی cèpe یا نام انگلیسی Bole us edulis شناخته می­شود.

قارچ تیره ­سر

قارچ Po obello:

وقتی قارچ های دکمه ای سفید کاملاً بالغ می شوند، کلاهک های آن ها به سمت خارج رشد می کند که به آنها قارچ Po obello می گویند. با داشتن عطر و طعمی ملایم و باقی تا حدودی گوشتی، می‌تواند به عنوان جایگزینی برای گوشت، در بسیاری از غذاها استفاده شود.

قارچ پورتوبلو، بزرگ، چربی، گوشتی و آبدار است. این قارچ برای کباب کردن مناسب است. قارچ پورتوبلو برای تهیه کباب و همبرگر استفاده می­شود. واقعیت جالب: قارچ پورتوبلو شکل ساده قارچ کرمینی بوده و اجازه رشد و نمو را دارد. برای عطر و طعم بهتر، قارچ­ های قهوه ­ای تیره مناسب هستند.

قارچ پورتوبلو

قارچ Shii ake:

این قارچ ها که بیشتر در کشورهایی مانند کره، چین و ژاپن رشد می کنند، به طور طبیعی در انواع غذاهای آسیایی به وفور یافت می شوند. قارچ‌های Shii ake نیز مانند قارچ های Po obello، بافتی بسیار گوشتی و جویدنی دارند و از آنها اغلب برای تهیه انواع سس و سوپ استفاده می‌شود. اگر تازه ی این قارچ را پیدا نکردید، پودرِ آن نیز به راحتی در دسترس است.

بسیاری از مردم فکر می­کنند که قارچ شیتاکه وحشی است. اگرچه به صورت وحشی رشد می­کنند، اما در اکثر فروشگاه ­ها فروخته می­شوند و کشت ثابت آن با موفقیت صورت گرفته است. شیتاکه تازه دارای اندازه­ های مختلفی است. آن­هایی که اندازه بزرگ دارند، طعم بیشتر و بافت سخت­تری نیز دارند. ساقه­ های شیتاکه دارای پوست سخت بوده و بایستی قبل از پخت و پز حذف شوند. این قارچ خوشمزه بوده و می­توان تا زمان استفاده در فریزر نگهداری کرد.

استفاده شیتاکه به همراه زنجبیل، سویا و حتی چیله می­تواند طعم آن را بهبود دهد. شما می­توانید آن را در ظرف نودل استفاده کنید. این قارچ همانند قارچ استاف شیرین است.

قارچ شیتاکه

قارچ ترشی یا لوله­ ای (سیاه):

گاهی اوقات به دلیل شکل آن، چنبره­ های سیاه نیز نامیده می­شود. این قارچ غنی بوده و طعم اسموکی دارد. برخی از مردم از قارچ خشک شده استفاده می­کنند، اما اکثر آن­ها می­گویند که در این مورد اغراق می­شود. این قارچ به صورت وحشی در اواخر تابستان در هوای سرد و در تمام طول سال­ها در مناطق با دمای معتدل رشد می­کنند.

قارچ ترشی یا لوله­ ای

قارچ شیپوری سیاه (Black T umpe Mush ooms):

قارچ های شیپوری سیاه، معمولاً در اواخر تابستان، در شرق و غرب میانه رشد می‌کنند، اما در تمام طول زمستان، در غرب به وفور یافت می‌شوند. این نوع قارچ که با نام های قارچ Ho of Ple y یا T umpe of he Dead نیز شناخته می شود، دارای عطر و طعمی دودی و غنی است و پس از خشک شدن، بسیار شبیه به قارچ سیاه ترافل می‌شود.

قارچ شیپوری سیاه

قارچ های Cha e elle:

اگر میخواهید با قارچ های Cha e elle آشپزی کنید، باید حتما از یک تابه کاملا خشک استفاده کنید؛ زیرا این نوع قارچ به قدری آبِ زیادی در بافت خود دارد که به سرعت در آب خود، پخته می شود. قارچ های Cha e elle رنگ های مختلفی دارد، اما معمولاً به رنگ قهوه ای طلایی هستند. عطر و طعم آنها میوه ای و فلفلی است، و برای استفاده در پخت و پز، عالی هستند. در مقایسه با بسیاری از انواع دیگر قارچ ها، به مدت طولانی (حداکثر ۱۰ روز) در یخچال سالم می‌مانند. بافت و طعمی ظریف دارند و در ترکیب با تخم مرغ، عالی هستند.

قارچ های Cha e elle

قارچ قهوه ای Cap Bole us:

این قارچ خوراکی است و معمولاً در کنار درختان سوزنی برگ، یافت می شود.

قارچ قهوه ای Cap Bole us

قارچ He of he Woods:

در ژاپن، به این قارچ ها، “قارچ mai ake” نیز گفته می شود و طعم زیاد و شدیدی دارد. از قارچ های He of he Woods که در پایه درختان بلوط رشد می کند، هم در غذاهای ژاپنی و هم در غذاهای غربی استفاده می شود و طعمی غنی، خاکی و شبیه به گل دارد. این قارچ ها در غذاهای سرخ شده و انواع مختلف سوپ، بسیار مناسب هستند، بعد از پخت، شکل خود را به خوبی حفظ می کنند و این باعث می شود که در بسیاری از غذاهای، یک ترکیب جذاب و بی‌نظیر باشند.

قارچ He of he Woods

قارچ شیری (Milk Mush oom):

قارچ شیری، تنها گونه قارچ است که بومیِ هند بوده و در هند نیز کشت می شود. این قارچ ها از نظر اندازه، متوسط تا بزرگ هستند و منبعی بی‌نظیر از ویتامین های B2 ،E و A، فسفر، پتاسیم و سلنیوم اند و همچنین دارای کلسیم، ویتامین C، آهن و روی نیز هستند.

قارچ شیری

قارچ Po ci i:

قارچ های Po ci i بسیار گوشتی و خوش طعم هستند و اغلب در بسیاری از غذاهای ایتالیایی استفاده می‌شوند. دقیقاً مانند خمیر ترش، قارچ های Po ci i طعم و مزه ای خامه ای و مغزدار دارند و رنگ آنها قهوه ای روشن است. این نوع قارچ، هم به صورت کنسروی، هم خشک و هم بصورت تازه فروخته می شوند، اما قارچ های خشک شده باید حداقل ۱۵ دقیقه قبل از پخت در آب داغ خیس بخورند. علاوه بر این، عرض این قارچ ها می تواند تا ۲۵ سانتی متر برسد و گاهی بسیار بزرگ می شوند.

قارچ Po ci i

قارچ Lac a ius I digo:

این یک نوع قارچ آبی است، که زیاد رایج نیست، اما ممکن است در سرتاسر جنگل، گسترده شده و وجود داشته باشد. هنگام برش این قارچ، یک شیره به رنگ آبی تیره، از آن ساطع می‌شود.

قارچ Lac a ius I digo

قارچ عسل Aga ic:

قارچ، Ho ey Aga ic بزرگترین قارچ زنده‌ی جهان است که تا ۱۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. در زیر زمین رشد کرده و وزن آن به اندازه یک نهنگ آبی است. تنها نوک آن و یا درصد بسیار کمی از قارچ، در بالای سطح زمین دیده می شود.

قارچ عسل

آمانیتا (Ama i a) کلاهک مرگ (Toads ool):

آمانیتا موسکاریا (Ama i a Musca ia) یا قارچ مگس (fly aga ic)، یک گونه قارچ سمی و دارای اثر روان‌گردان است که مگس های خانگی را به خود جلب و از بین می برد. آمانیتا حدود ۶۰۰ گونه دارد، و از جمله سمی ترین قارچ هاست. شکل ظاهری این قارچ، مانند نقطه ای است که وزغ ها روی آن می نشینند. این قارچ ها، غیر قابل خوردن و سمی هستند.

قارچ کلاهک مرگ

قارچ سبز Ama i a:

این نوع قارچ که با عنوان “قارچ Dea hcap” نیز شناخته می شود، در قسمت کلاهک، ساقه و هاگ خود، سمی است.

قارچ سبز Ama i a

قارچ Russula:

قارچ Russula eme ica که به آن The Sicke e نیز گفته می شود، سمی است و باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ می شود. به دنبال آن، موجب درد شدید معده و اسهال می شود.

قارچ Russula

انواع قارچ ها